Nieuws en Inspiratie - Maart 2017
 

Elke maand een nieuwsbericht en een pakketje inspiratie waarmee je meteen aan de slag kan in jouw onderneming of team, dat is wat ik je aanbied in de HR @ Your Service nieuwsbrief. Op die manier wil ik ondernemers en personeelsverantwoordelijken helpen met praktische oplossingen voor hun dagdagelijks personeelsbeleid.
 
Deze maand:
  • Nieuws: over het HR Café, de HR Café groep en over netwerken voor iedereen.
  • Inspiratie: over je sterke punten.
  • Wie is….? En nog meer inspiratie.
 
Veel leesplezier!

Marijke
 
 
 
Nieuws
 
Mega 
 
Het HR Café van vanavond 23 maart in Berchem kan al niet meer stuk. Ik ben heel erg blij met de opkomst: 50 deelnemers en zelfs enkele op de ‘wachtlijst’.
 
Een beetje mee genieten van de sfeer en de energie vanavond? Volg het op de HR @ Your Service Facebookpagina.
 
 
 
HR Café groep 
 
Kennis delen, leren van elkaar en netwerken kan ook virtueel. Daarom is er de HR Café Facebook groep. Een besloten groep waar je als HR professional met je vragen, inspiratie, nieuwsgierigheid terecht kan en waar we elkaar helpen en antwoorden formuleren. Check de FB-pagina.
 
 
 
Netwerken voor iedereen 
 
Elke eerste vrijdag van de maand coördineer ik de Open Coffee van Aartselaar.
 
Ondernemers, zelfstandigen, freelancers, actieve werkzoekenden …. treffen elkaar ’s morgens vroeg om elkaar te leren kennen, te praten over hun business, elkaar te helpen, kortom om te netwerken en dat telkens op een andere plek in (de buurt van) Aartselaar. Ook zin om er eens bij te zijn? Check de website.
 
 
 
 

 
 
 
 
Inspiratie: Ben jij bij die 17%?
 
 
 
 
Lastig 
 
Hoe vaak heb je in een sollicitatiegesprek gevraagd aan de kandidaat om zijn/haar sterke punten eens op te lijsten? En hoe vaak zag je dat dat best wel lastig is voor die kandidaat?
 
Ik kan dat heel goed begrijpen. Maak maar eens een lijstje van jouw sterke punten. Je zal meteen zelf ondervinden dat het makkelijker gezegd is dan gedaan.
 
 
Gallup 
 
Volgens onderzoeksbureau Gallup maakt slechts 17 procent van de mensen het grootste deel van de werkdag gebruik van zijn sterke punten. Hoog tijd dus om je bewust te worden van je sterke punten en daarop in te zetten.
 
 
 
Hoe? 
 
Marcus Buckingham schreef er een boek over: ‘Ontdek je sterke punten’ en hij ontwikkelde ook een sterke-punten-test.
Sterke punten kan je herkennen aan 4 kenmerken.
  • Tijdens het werken vanuit je sterke punten ben je effectief (succes)
  • Je kijkt met plezier uit naar het inzetten van je sterke punten (instinct)
  • Tijdens het werken vanuit je sterke punten ben je nieuwsgierig, geconcentreerd en leer je telkens bij (groei)
  • Na het werken vanuit je sterke punten heb je een gevoel van voldoening (noodzakelijk)   
 
 
Lijstje 
 
TIP: Houd eens een week lang een lijst bij van alle activiteiten die je onderneemt en geef aan of je je er goed of slecht bij voelt. Leg vervolgens de activiteiten die je prettig vindt eens naast de 4 kenmerken van sterke punten.
 
Benieuwd of dit werkt. 
 
 
 
Succes!
 
Marijke
 
 
 

 
 
 
Zin in een (dagelijkse) portie inspiratie in verband met personeelszaken en Human Resources?  
 
Op de Facebookpagina van HR @ Your Service geef ik elke dag handige tips, kapstokken, nieuwtjes, links naar interessante artikels, enz.
 
 
 
 
 
 

 
 
Wie is Marijke Van Hoorebeeck? 
 
 
Ik ben wat ze noemen een ‘’HR madam” in hart en nieren. Met en voor mensen in organisaties werken geeft mij energie. Ik prijs mij gelukkig dat ik mijn vak – want HR is een vak! – stap voor stap heb mogen leren en uitbouwen in heel verschillende bedrijven. Dat geeft mij nu de mogelijkheid om al die inzichten te delen met zoveel mogelijk ondernemers en personeelsverantwoordelijken in Vlaanderen.
 
Ik ontwikkelde een 5-stappenplan om structuur te brengen in je personeelsbeleid. Aan de hand van een aantal bouwstenen zorg je er zo voor dat je medewerkers elke dag met goesting en engagement komen werken en dat jouw business floreert.
 
Alle info, en nog veel meer op mijn website.
 
 
 
 
Interessant?
Deel deze email dan gerust op sociale netwerken.
Klik op onderstaande knop!
 
 
 
 
 
HR@YOURSERVICE - Marijke Van Hoorebeeck
Doornstraat 311, 2610 Wilrijk (Antwerpen), www.hratyourservice.be
Mobiel: +32 (0)479 64 04 38, E-mail: info@hratyourservice.be