WEDSTRIJDAGENDA 
Zaterdag 13 februari
11:00 uur: Cubs 1 - HRC
11:00 uur: URC - Cubs 2
12:00 uur: RFC Haarlem - Junioren
 
Zondag 14 februari
14:30 uur: Utrechtse RC - Dukes 2

De DigiDukes agenda is een momentopname. Kijk voor het laatste nieuws op Twitter of de agenda op de website.
 
  MEER DUKES  
    
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Colofon
DigiDukes is de wekelijkse nieuwsbrief van Rugbyclub The Dukes voor - in willekeurige volgorde - leden, sponsors, vrienden, fans en relaties.
De artikelen worden gepubliceerd in de volgorde clubnieuws, nieuws over individuele leden en overig nieuws. Deadline voor kopij is dinsdag.
DigiDukes wordt elke woensdagavond verspreid via e-mail en er wordt naar verwezen via de Twitter- en Facebook accounts van Rugbyclub The Dukes.
Voor dagelijks nieuws kun je Twitter en de website raadplegen. Op de website tref je ook oudere berichten en meer informatie aan.
Aanmelden voor Digidukes via digidukes@dukesrugby.nl
 
WEDSTRIJDUITSLAGEN
Dukes 1 : Dukes 1 - HRC: 66 - 14
 
JEUGDNIEUWS
                       GEZOCHT: STATIEGELD FLESSEN
 
Met feestdagen achter de rug hopen wij dat er weer veel lege statiegeldflessen over zijn. Het statiegeld dat dit opbrengt kunnen we goed gebruiken voor de jeugdtrip. Lees er meer over op de website.
Lege flessen kun je inleveren via de container die in het clubhuis staat. De flessen zelf bij de winkel inleveren mag natuurlijk ook. Je kunt de opbrengst in een enveloppe afgeven bij Joyce of aan de bar van het clubhuis. Graag op de enveloppe vermelden "flessenactie de trip commissie".
 
MEDEDELING ROND DE JEUGDTRIP
Van de penningsmeester: deze week zijn de facturen voor de ouderbijdrage aan de jeugdtrip 2016 verstuurd. De eerste termijn of het volledige bedrag wordt rond 25 februari 2016 van uw rekening afgeschreven. Houdt u daar rekening mee. Mocht u vragen hierover hebben dan kunt u zich wenden tot onze penningmeester Harold van Gruijthuijsen (contactgegevens op de website).
 
OPLEIDINGSDAG REF'S & LINESMAN
Op 30 januari vond de eerste opleidingsdag voor Ref's en linesman in ons clubhuis plaats. Er waren acht deelnemers voor Ref level 1 en zes voor linesman. Met behulp van instructiefilmpjes werden de belangrijkste zaken rond een wedstrijd toegelicht. Maar ook de definities van - bijvoorbeeld - een tackle, ruck, scrum etc. Na een aantal uren theorie kon men direct feed back geven naar aanleiding van de wedstrijd van ons eerste. Zo gingen theorie en praktijk hand in hand. Er waren deelnemers vanuit de senioren, de junioren en de colts en ze gaven te kennen deze dag als leuk en leerzaam te hebben ervaren. Ook waren - mede dankzij onze vrijwilligers en beide NRB opleiders - de faciliteiten prima in orde: het was goed geregeld.
De deelnemers staan te springen om de beginnen dus is er sprake van een direct positief resultaat. Namens de wedstijdsecretaris langs deze weg iedereen hartelijk bedankt voor deelname en ondersteuning. Wil je zelf een IRB cursus volgen neem dan contact op met onze wedstrijdsecretaris Marcel van Poelwijck. Je ontvangt dan een overzicht van het opleidingsaanbod en kunt met Marcel het hoe en wat bespreken. Kijk voor Marcel's contactgegevens op de website.
 
TRAININGSAVOND
Een winderige dinsdagavondtraining. Meer toelichting is overbodig.
 
SPONSOR ACTIE NEDERLANDS JEUGDTEAM
HELP NEDERLAND U18 NAAR HET EK
Het Nederlands onder 18 (U18) jeugdteam is al volop aan het trainen voor het Europees Kampioenschap van 19 tot en met 26 maart 2016 in Portugal.
 
In de selectie zitten diverse (oud-)spelers van The Dukes. Omdat dit team meer op eigen geld is aangewezen zijn ze met wat acties gestart.
 
Lees er meer over op onze website.
 
Week 6/2016
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl