Eigentijds EcoZeN Netwerk
Nieuwsbrief januari 2019 - Ecolonie & Eigentijds Festival
Beste belangstellende,
 
Zo aan het begin van het jaar een zeer korte nieuwsbrief met een paar mededelingen over het Eigentijds Festival 2019 in Vierhouten en het Kinderfestival op Ecolonie, en de aankondiging van het vertrek van onze medebewoner Casper.

Met vriendelijke groet,
Bewoners en participanten

Eigentijds Festival 2019

De mededelingen zijn de volgende:
 
Voorinschrijving
Als het goed is hebben de voorinschrijvers voor dit festival van ons medio december persoonlijk bericht gehad dat zij voor 7 januari hun inschrijving definitief kunnen maken. Heb je dat bericht niet gehad neem dan contact op met het secretariaat: info@eigentijdsfestival.nl
 
Openstellen van de website ten behoeve definitieve inschrijving
Per 15 januari zal de website van het festival de mogelijkheid bieden - als je dat nog niet hebt gedaan bij de voorinschrijving - om je in te schrijven voor het Eigentijds Festival: www.eigentijdsfestival.nl/inschrijven
Als je belangstelling hebt om deel te nemen wacht dan niet te lang met inschrijven. Zoals we reeds eerder hebben gemeld willen we maximaal 800 deelnemers toelaten. Aangezien er bij de voorinschrijving zich al 500 personen hadden opgegeven, is er nog ruimte voor ‘maar’ 300 inschrijvingen. En weet: vol=vol. Het zou jammer zijn als je gehoopt had te kunnen komen en we je moeten teleurstellen. Weet ook dat er geen dagbezoek mogelijk is!
 
Markt en Healingveld
Deze maand gaan de uitnodigingen de deur uit naar die genen die te kennen hebben gegeven met een kraam op de markt te willen staan en een plek wensen op het Healingveld. Als alle inschrijvingen voor deze beide activiteiten aan het einde van deze maand binnen zijn maken wij een keuze. Hierbij is het goed om te weten dat gezien de halvering van het aantal deelnemers t.o.v. de eerste 20 jaren, wij ook de helft minder marktkramen neerzetten en dat zelfde geldt voor het Healingveld. Voor de markt doen we een oproep aan diegenen die vooral zelfgemaakte artikelen verkopen zich te melden. Wil je ook dat je een uitnodiging krijgt waarin de voorwaarden zijn beschreven, schrijf dan naar het secretariaat: info@eigentijdsfestival.nl
 
Vrijwilligers gevraagd
Op dit festival zijn heel veel vrijwilligers nodig voor de op- en afbouw, helpen bij de catering en de schoonmaak. Wij hebben voor hen een prachtige regeling gecreëerd waarbij het mogelijk is om én deel te nemen én mee te werken. Op onze website leggen we precies uit wat je kunt verwachten. Inschrijven doe je ook via de website en als je vragen hebt mail dan via: vrijwilligers@eigentijdsfestival.nl
 
Workshopleiders
We hebben veel reacties gekregen van workshopleiders dat zij graag mee doen aan het festival. Ook hier zie je weer dat het enorm leeft. Als het goed is krijgen zij in deze eerste week van januari een bevestiging en hebben ze de mogelijkheid om zich voor 15 janari in te schrijven voor de verblijfsaccommodaties, indien ze niet willen kamperen. Daarna gaan wij stap voor stap hun informatie over de workshops op de website zetten, zodat deelnemers ruim de tijd krijgen om zich te oriënteren aan welke workshops ze willen deelnemen. Dat is een hele vooruitgang met ‘vroeger’, toen we drie weken voor het festival de programmaboeken toestuurden.

Eigentijds kinderfestival 2019

Het Kinderfestival zal komend jaar gehouden worden van maandag 12 t/m vrijdag 16 augustus 2019. De opening van het festival vindt plaats op maandag 12 augustus.
Inschrijven kan per 1 februari a.s. via www.eigentijdskinderfestival.nl

ECOlonie

Zoals bij het begin van deze nieuwsbrief al genoemd gaat Casper Hordijk ons na 12 jaar verlaten. Veel langer is hij echter bij ons betrokken geweest. De jaren daarvoor kwam hij een paar weken per jaar. Casper was, samen met anderen, verantwoordelijk voor de bloemen- en kruidentuin. De bloementuin achter de kruidentuin en ook de borders langs de oprijlaan, hadden zijn speciale aandacht. Tevens verzorgde hij de kippen en alles wat daar mee te maken had. Lange tijd was hij ook onze bakker. En dan hebben we het natuurlijk niet over al die taken die geen naam mogen hebben, vooral in de zomermaanden. Nu Casper eindelijk zijn aow (het basisloon voor ‘een oude hippie’) kan krijgen en dus helemaal onafhankelijk zijn keuzes kan maken, wil hij zijn oude droom in vervulling laten gaan: wonen in Ierland bij of in de buurt van zijn oude vrienden. Wie Casper kent kan zich helemaal voorstellen dat hij in die Ierse sfeer past. We zullen Casper missen, niet alleen om wat hij deed, maar ook om wie hij is: bedachtzaam, vriendelijk, bescheiden. Degenen die bijna elke zondag op hem rekenden om naar een brocante te gaan zullen nu andere oplossingen moeten bedenken. We wensen Casper ook vanaf deze plek het allerbeste toe en bedanken hem voor zijn enorme bijdrage aan de ontwikkeling van Ecolonie.
 
Afscheidswoorden van Casper
 
Na 12 enerverende jaren op ECOlonie gaat de reis voor mij nu verder, via Nederland naar Ierland. Ik wil bij deze iedereen bedanken die met mij deze
ervaring heeft gedeeld, hetzij als participant, als bewoner of als gast.
 
Het ga je goed en misschien tot ziens, Casper
 
 
Het meertje is vol. Op de voorgrond het afgescheiden deel voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen; zand wordt er nog in gestort, op de achtergrond steekt het eilandje net boven water uit. Mogelijk dat we er een glijbaan op maken. Suggesties zijn welkom.

Tiny houses

In de vorige nieuwsbrief lieten we weten dat we de mogelijkheid willen onderzoeken om Tiny houses te plaatsen in het dorp Hennezel. Het aantal reacties van belangstellenden was zeer verrassend: 33!!!
Dit concept blijkt te leven. We hebben hen nu een vragenlijst toegezonden. We verzoeken degenen die eventueel ook nog belangstelling hebben en de vorige nieuwsbrief niet hebben gelezen, dit alsnog kenbaar te maken (info@ecolonie.eu).
     
Eigentijds EcoZeN Netwerk
Deze e-mail werd verstuurd aan:
 
Stel je geen prijs meer op post van ons, klik dan op de link onder deze e-mail om je uit te schrijven.
Vind ons op Facebook