Nieuwsbrief GV Delta Sport
 
De jury bijdrage in Oss tijdens de Zuid West Nederlandse kampioenschappen van Delta Sport was behoorlijk. Over beide dagen leverde wij zes juryleden. Cindy de Ronde en Inge Meertens (geen foto), Toos Huyzen en Stef midden foto boven), Magda Leijten (midden foto links) en als nieuwkomer Amy Leijten (foto rechts midden). Zo belangrijk om jury te hebben binnen de club. Daarom doen we steeds een oproep voor juryopleiding bij zowel dames als heren turnen en acrogym. Vind je het ook leuk om te jureren en Delta sport te ondersteunen? Geef je dan op bij ons.
Negen medailles voor de acroteams Zuid West
Nederlandse kampioenschappen in Oss
 
 
 
  
Kijk op https://www.deltasportgym.nl                                 
Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl  
Vrijdag 17 februari  2023 nummer 409
Nieuwsbrief is ook te lezen op de website                      
             
                                                                                                                                                                            
          
Wil je ook sponsor worden van GV Delta Sport?                     Heb je nog een turnpakje thuis hangen?
En dan een mooi banner neerhangen waar                                Breng deze mee naar de turnhal
dagelijks wordt getraind en veel publiek                                  Verkoop het aan ons kledingrek
 
Veel foto's van activiteiten GV Delta Sport zijn inmiddels op facebook gvdeltasport geplaatst
   
De laatste plaatsing was op 12 februari 2023
 
Voorjaarsvakantie van 18 februari tot 25 februari
Bijna alle trainingen van het lesrooster gaan door
--Een paar uitzonderingen.......
De voorjaarsvakantie breekt weer aan en is dit jaar van zaterdag 18 februari tot zaterdag 25 februari. 
Bijna alle trainingen in deze vakantieweek gaan door. Er zijn zoveel mogelijk trainers beschikbaar en ondersteuning naar elkaars groepen. Er zijn een paar uitzonderingen die we hieronder opnoemen:
--De freeruntraining van maandagavond gaat niet door, deze kunnen dinsdagavond aansluiten
--Donderdag 23 feb start de C-selectie een uur eerder met de middenbouw in samenwerking met WIK (16.00-18.00 uur). De bovenbouw van 18.00-20.00 uur
--Zaterdag 25 feb. geen training bij de Acroselectie
--Zondag 26 feb. gezamenlijke training heren selectie met Dynamo Roosendaal 11.30-14.30 uur
Allemaal veel plezier en kom in de vakantie lekker bewegen
 
Floor Raats pakt zilveren medaille in Reusel en
plaatst zich voor de halve finale
Nederlandse kampioenschappen meerkamp turnen
GV Delta Sport turnster Floor Raats heeft in Reusel bij de 3e plaatsing turnwedstrijd een prachtige meerkamp geturnd. Op de vier toestellen, sprong, brug, balk en vloer kreeg zij van de jury 43.000 punten wat een prachtige zilveren medaille opleverde in de 3e divisie senioren. Raats heeft zich met deze prestatie zich geplaatst voor de halve finale Nederlandse kampioenschappen eind maart. De turnster heeft afgelopen weken hard getraind om deze prestatie te bereiken en door haar doorzettings vermogen is dat gelukt. Bij de sprongenserie was zij de beste in Reusel met 11.900 en op de balkoefening maakte zij haar verschil ten opzicht van haar concurrentie met een mooie jurywaardering van 10.333 (6e). De vloeroefening op muziek was mooi met 11.000 pnt (4e) en op de brugoefening liet ze wat tiende puntjes liggen maar stelde met 9.767 (9e) haar tweede plaats veilig.
 
 
 
Twee gouden- en een bronzen medaille was de start van
Delta Sport teams op zaterdagmorgen in Oss
De start van de Zuid  kampioenschappen acrogym heeft GV Delta Sport teams gelijk zeer hoog gescoord. De eerste vier teams die in actie kwamen in op zaterdag morgen in sportcentrum De Rustheuvel in Oss wonnen twee gouden medailles en een mooie bronzen medaille. De acroteams Megan Ringelberg en Thijs van Welt  (E-mix instap) en het team Sam Bartels, Nine van der Veen en Keet de Vries (E-wg-jeugd) werden kampioen van Limburg, Brabant en Zeeland in hun categorie. Beide teams kregen een mooie jury beoordeling van respectievelijk 22.310 pnt en 22.500 pnt. Het podium bij de E-jeugd trio was niet alleen de eerste plaats voor Delta Sport maar clubgenoten Evi van Almenkerk, Elin Hout en Ilse de Ronde (20.940 pnt) wisten het bronzen te bemachtigen. Bij de E-wp-senioren behaalde het duo Eva Bienevelt met Elin Giljam een mooie vierde plaats met 22.340 pnt.  
  
 
Acroteam Nienke Grauss en Indy Kromdijk levert een knappe prestatie met goud
-Team Tess van Kooperen, Emy Bleijswijk en Kayleigh Schout de beste in Oss
 
Bij het middag- en avond programma acro kampioenschappen Zuid  Nederland in Oss kregen de acrotrainers Angela Schoute, Wendy Huyzen en Anne Griffioen opnieuw beloning naar intensieve trainingsarbeid voor hun teams. Twee keer mocht een GV Delta Sport acroteam op de hoogste trede staan van het erepodium in sportcentrum De Rustheuvel om een gouden medaille in ontvangst te nemen. Het duo Nienek Grauss  en Indy Kromdijk , categorie D-wp-junioren, kregen voor hun oefening 22.870 pnt en het trio Tess van Kooperen, Emy Bleijswijk en Kayleigh Schoute waren na de oefening tempo (22.220pnt) en balans (23.470 pnt) kampioen van Limburg, Brabant en Zeeland in de categorie (Dplus senioren.) Het was een druk programma in Oss en de concurrentie was groot. Het team Linne Timmerman, Kayley van den Hoek en Kyra Verschuure haalde in de categorie D-jeugd net niet het podium met een 5e plaats. Bij de senioren D zette Melissa Dooge met Norah Koster ( 22.010 pnt) een mooie oefening neer wat uiteindelijke een zesde plaats opleverde. Yvonne van Dam en Maud Janssens won onlangs nog in Limburg maar in Oss waren er wat kleine foutjes waardoor 21.670 pnt goed was voor een zevende plaats. Het sterke duo Milou Verkerke met Faya van Wensen (Dplus senioren) kreeg in de eerste oefening, wat een balans oefening was, een enorme pech. Het ging zo voortreffelijk maar haast aan het einde lukte door een armblessure niet een  hefelement waardoor de jury niets anders kon doen dan aftrekpunten te geven. Het duo herstelde zich voortreffelijk in de tempo oefening waar ze wel de hoogste jurypunten kreeg met 23.090 maar de schade was niet meer in te halen waardoor ze op een zevende plaats eindigde.
  
 
  
 
Tweede dag Zuid NK acrogym in Oss
geen goud maar wel vier podiumplaatsen
-Twee keer zilver en twee keer brons
Oss - Op de tweede dag Zuid Nederlandse kampioenschappen in sportcentrum De Rustheuvel in Oss zijn alle vier GV Delta Sport acroteams op het podium terecht gekomen. In de C-categorie is op zeer hoog niveau zowel vanuit Limburg, Brabant en Zeeland  op de tempo als balans oefening hoog gescoord. Het gouden trio van Delta Sport Evi van Dongen, Senne Groenendijk en Anouk Hofman kwam tot 47.170 punten en kreeg daar een zilveren medaille voor. Het team van Alianza uit Waalwijk scoorde net iets hoger met 47.350 pnt. Voor het Delta Sport trio was het de eerste keer dit seizoen dat zij niet op de hoogste trede kwamen maar in deze heftige concurrentie was het opnieuw een topprestatie. Het team startte zeer sterk met de hoogste score de tempo oefening van 24.250 pnt. In de balans oefening zag de jury wat kleine oneffenheden waardoor ze 22.920 pnt kreeg. Bij de C-categorie duo senioren mochten zowel de |Delta Sport teams Marijne Fierloos en Yarah Zoutewelle op de tweede trede van het erepodium staan en clubgenoten Amy van Almenkerk met Fleur Brockhus op de derde plaats. Een team van Alianza uit Waalwijk won het goud. Fierloos en Zoutewelle kwam oop de beide oefeningen tot 46.820 pnt en Van Almenkerk met Brockhus zat er vlak achter met 46.650 ptn. In de laatste wedstrijdronde  was er brons voor het combinatieteam Delta Sport/Alianza Nora Blok en Mirthe Giljam bij de A-pupil. Zeer knappe prestaties van alle teams die dus met de medailles om hun nek naar Zeeland mogen terugreizen.
Floor de Bruine uit Oosterland heeft met haar Alianza team een 7e plaats behaald in de C-categorie trio met Robin Pluijm en Roos van Elders. Zij kregen in totaal 45.900 pnt voor de tempo en balans oefening.
 
 
 
 
 
Quinty van der Wekken wint meerkamp in Kaatsheuvel
Team Van de Guchte, Van der Wekken en Van Alphen
pakken zilveren medaille bij team wedstrijd
Kaatsheuvel - GV Delta Sport turnster Quinty van der Wekken heeft in Kaatsheuvel de meerkamp turnen gewonnen. In de derde divisie jeugd scoorde zij 44.400 punten over de vier toestellen. Een zeer knappe prestatie waar de volle winst lag op de sprongenserie (11.150 pnt) en brugoefening met 10.750 pnt. De balkoefening (11.250) en vloeroefening (11.250) zette de Zierikzeese turnster een derde plaats neer. Haar clubgenoot Yasmijn van de Guchte viel met 42.450 pnt net naast het podium met een vierde plaats. Vooral de balkoefening van Van der Guchte was van prima niveau met een tweede plaats en 11.350 pnt. Op de sprong (10.500), brug (9.750) en vloeroefening (10.850) verzamelde het totaal. Jennifer van Alphen kwam in de grote groep turnsters uit Brabant en Zeeland tot een mooie negende plaats met 41.100 punten. Naast de individuele prestaties mochten de drie turnsters als team worden gehuldigd met een tweede plaats en een zilveren medaille.
 
Rosanne Mol naar een zevende plaats in Kaatsheuvel
Bij de plaatsing districtswedstrijd meerkamp turnen in Kaatsheuvel zette GV Delta Sport turnster de beste prestatie neer van de vijf turnsters die uitkwamen voor Delta Sport. In de meerkamp 3e divisie junioren D eindigde Rosanne Mol als zevende met 43.200 pnt. Mol zette een zeer knappe brugoefening neer (11.000) waar zij derde werd. Indy Smits werd negende met 42.800 pnt. Smits liet een mooie vloeroefening op muziek zien (11.200) wat goed was voor de zevende prestatie.  Xin Da van der Wekken behaalde 41.600 pnt wat goed was voor een 10e plaats. De turnster uit Brouwershaven toonde een knappe sprongenserie met 11.420 pnt en dat was de tweede prestatie in die categorie. Lisa Uiterwijk ((niv 7 jun D) eindigde als 11e met 42.000 pnt. Zowel de sprongenserie (10.900) en balkoefening (11.200) eindigde zij hoog in de gehele prestatie van haar categorie.. Senna Poortvliet kwam uit in de 4e divisie senioren en zette een mooie meerkamp neer.
 
 
Trots dat het lukt bij kind- en oudergym
  
Het is niets bijzonder maar toch moet je het doen. Is het gewoon om een ring om de pion te gooien of is het inzicht, de juiste beweging of geluk. DEat laten wij in het midden want de uitvoering was goed en daar zijn we trots op.
Welke kant moet de bal...gelukt want kan van alle kanten
 
Het is altijd onderzoeken wat we moeten doen. Zonder hulp zelf uitvinden en dan kijken of het lukt. Dit hoort allemaal bij kind- en oudergym om straks de groene vinkjes te krijgen voor het nijntje beweegdiploma.
Klimmen en balanceren een uitdaging bij nijntje bewegen
 
Bij kind- en oudergym zijn altijd vele uitdagingen. Eén daarvan is altijd klimmen en balanceren. Durf ik het? of moet ik de angst overwinnen. Juist dat is het motto bij het bewegen en uitdagingen aangaan geeft veel vrijheid voor het kind.
 
Wij zoeken nog steeds liefhebbers die jurylid willen worden
-Meld je aan om de eerste stappen te doen
Momenteel volgen vijf ouders de jurycursus TD 1 digitaal. Als Delta Sport zijn we heel blij en helpen ze ons om ook in het volgende seizoen onze turnsters te laten deelnemen aan turnwedstrijden.
De cursus is niet altijd even makkelijk als je niet precies weet wat turnen inhoud. Toch zijn we trots op deze cursisten van Delta Sport. Om de instap nog makkelijker te maken bieden we de E-Learning jury turnen dames aan. Dat is de eerste kennismaking met turnen dames. Begeleid door mensen vanuit Delta Sport met ondersteuning van erkende jury van de KNGU.
Wij hopen dat je aanmeld bij ons bestuurslid en begeleider corahout@deltasportgym.nl
 

E-LEARNING JURY TURNEN DAMES BASIS

Ja? Dan ben jij precies diegene die wij zoeken. Je maakt kennis met het jureren, de onderbouw, meetmomenten "DG Fundamentals".

Deze e-learning gaat over het totaalpakket aan oefenstof: het Basis Turn Systeem Turnen Dames (BTS). Het wordt ook wel onderbouw oefenstof genoemd en is ontwikkeld voor turners van de onderbouw (7, 8, 9, 10 jaar). 
Het motto voor de onderbouw is veel en veelzijdig bewegen op een speelse manier.
Inhoud e-learning
 
Dutch Gymnastics Academy - DG Academy
De e-learning Jury Turnen Dames Basis kan op ieder moment gestart worden  
 
Zaterdag 11 maar de Open Zeeuwse Freerunkampioenschappen in
de turnhal Laco Sportcentrum in Zierikzee
De OZFK 2023 wordt georganiseerd door Delta Sport in samenwerking met Freerunning Zeeland. De wedstrijd zal uit twee delen bestaan, er is een speed run en een style run. Deelnemers doen aan beiden mee. De wedstrijd onderdelen starten om 9.00 uur en eindigt om 13.00 uur inclusief prijsuitreiking.
Categorieën:
Heren 8 tot 12 jaar
Dames 8 tot 12 jaar
Heren 12 tot 16 jaar
Dames 12 tot 16 jaar
Heren 16 jaar en ouder
Dames 16 jaar en ouder
Inschrijving:
De kosten per deelnemer bedragen € 10.--en zijn voor speed en style run samen. Inschrijven doet u door het inschrijfgeld over te maken naar NL83 RABO 0150102666 tnv Gymnastiekvereniging Delta Sport freerun OZFK. In de beschrijving vermeld u de naam van de deelnemer. Hierna verstuurt u een email naar info@deltasportgym.nl waarin u vermeldt: de leeftijd, het geslacht en plaats van wonen en/of welke club je verbonden ben. De inschrijving sluit op zaterdag 4 maart 2023.
Meer informatie volgt zo snel mogelijk
 
Ritmische Gymnastic iedere dinsdagmiddag
van 15.00-17.00 uur in de turnhal
  
Kom een proefles volgen vanaf 6 jaar en ouder
 
Acrodemo groep twee keer per maand op
zondag van 10.00-12.00 uur in de turnhal
Kom een proefles volgen op zondag  19 feb., 5 maart., 12 maart, 19 maart en 26 maart
 
Trainingsdagen Acrodemo groep 
Op twee zondagen in de maand is er een mogelijkheid om in de acrodemogroep te komen trainen. De training vind plaats in de turnhal van Laco Sportcentrum tussen 10.00-12.00 uur . 
 
Voorlopig programma organisatie wedstrijden door GV Delta Sport seizoen 2022/2023
 
Zaterdag 11 maart Open Zeeuwse Freerunkampioenschappen in de turnhal
Zaterdag 25 maart districts finale Zuid turnen dames in de turnhal
 
Programma Acroselectie
 11/12 maart districtsfinale  Uden/Volkel  CDE 
18/19 maart  1e en 2e Plaatsingswedstrijd  Leek  AB
22/23 april  3e en 4e Plaatsingswedstrijd    Den Bosch  AB
13/14 mei  ½ finale  Zwolle  D+ en DE                      
27/28 mei  5e en 6e Plaatsingswedstrijd  Oss  AB 
3/4 juni  ½  finale Oss  C
10 juni  finale  Oss  D+ en DE 
24 juni finale  AHOY Rotterdam  BC
25 juni  finale AHOY Rotterdam  A
 
Agenda
Zaterdag 4 maart KNGU-cursus/opleiding in hal 1 Laco Sportcentrum 9.00-13.00 uur
Zaterdag 4 maart kleurenturnen met diploma en meetmomenten voor vele kinderen in de turnhal 14.00-17.00 uur
Zaterdag 11 maart OZFK (Open Zeeuwse Freerun Kampioenschappen) in de turnhal Zierikzee
Zaterdag 18 maart districtswedstrijd turnen dames in Breda met deelname Delta Sport turnsters
Zaterdag 25 maart KNGU-cursus/opleiding in hal 1 Laco Sportcentrum 9.00-13.00 uur
Zaterdag 25 maart District Zuid finale turnen dames in de turnhal
Grote uitvoering alle leden GV Delta Sport juni 2023 in Laco Sportcentrum
       
      
Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te ontvangen.