AGENDA  
zaterdag 6 december
12.00 u
Cubs - RFC Haarlem/Alkmaar
13.00 u
Junioren - RFC Haarlem/AAC
 
zondag 7 december
 10.00 u
Dukes 4 - ESRC The Elephants
11.30 u
Dukes Dames - RC The Hookers
13.00 u
Dukes 3 - ARC The Pigs
 
  MEER DUKES  
   
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
ewarner@xs4all.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
WEDSTRIJDUITSLAGEN;
Dukes 1; Dukes - Haagsche RC; 37-13
Dukes 2; Dukes - DSR-C 1; 31-40
Dukes 3; MMRC - Dukes; 55-5
Dukes 4; Dukes - RC Eindhoven; 88-7
Dames; Dukes - Oemoemenoe/Dordtsche RC; 61-17
Colts Dukes/Ducks/RCE1Rotterdamse RC/Sparta - Dukes; 38-17
Junioren DukesDukes - Gooidogs; 32-28
Junioren Dukes/RCE/Vets; Dukes - Bokkerijders/Octopus; 57-22
Cubs; RC Bulldogs - Dukes; 12-17
 
REFEREES GEZOCHT
We naderen alweer het einde van het jaar en dat betekent, dat we nog maar een paar wedstrijden hebben voor de kerstvakantie.
 
Voor komend weekend en volgend weekend zoeken we dringend een aantal referees om het jaar goed af te sluiten met een paar leuke wedstrijden.
Kun je een wedstrijd fluiten laat het dan snel weten via ws@dukesrugby.nl of 06-48937267. De teams zijn er erg mee geholpen!

zaterdag 6 december
- 12.00 u Cubs
- 13.00 u Junioren
 
zondag 7 december
- 10.00 u Dukes 4
- 11.30 u Dukes Dames
- 13.00 u Dukes 3
 
zondag 14 december
- 14.30 Dukes 4
 
 
DUKES 1 MET 5 PUNTEN 2E FASE IN
Tien wedstrijden winst op rij. 48 punten. Vijf punten voorsprong op nummer 2 Hilversum, die in een onderling duel bovendien verslagen werd, waardoor The Dukes als lijstaanvoerder niet meer te achterhalen is. Dat zijn de cijfers na de 37-13 overwinning van de Bossche ploeg op Haagsche RC.
Bij aanvang van het duel hadden The Dukes het een en ander recht te zetten tegen de regerend landskampioen. Op 8 februari 2014 was Haagsche namelijk de laatste ploeg die van The Dukes wist te winnen, destijds met 15-27. Dat dat ook nog tijdens het openingsweekend van het nieuwe clubhuis aan de Limietlaan moest gebeuren, met een grote delegatie supporters aanwezig, was nog eens extra zuur voor de Bosschenaren.
 
UT VIERDUH WINT MAKKELIJK VAN RCE 2
Afgelopen zondag speelde Dukes 4 tegen het tweede team van Eindhoven RCE. Wederom had “Ut Vierduh” de beschikking over meer dan 22 man wat RCE niet slecht uit kwam; ze hadden niet meer dan 14 zielen uit bed kunnen trommelen om ’s-Ochtend om half twaalf fris-en-fruitig zich te melden aan de Hekellaan voor een potje ochtend-knuffelen. Anyway, aanvullen en iedereen lekker laten ballen. En dat bij een temperatuurtje van een graad of vier. Onze trouwe schaar aan supporters hadden zich voorzien van verwarming naast het veld; altijd charmant om Gerbrand te zien sjouwen met een fles Butagas over het veld. Lees meer...
 
Foto: Rotterdamse RC Sparta - Colts, 29.11.2014
 
ANDY EGONU INTERVIEW OMROEP BRABANT
Hij speelde rugby in Wales en Engeland en hij was trainer bij een Franse topclub. Maar nu staat Andy Egonu langs de kant bij The Dukes uit Den Bosch. Het kampioenschap is na zes jaar weer dichtbij. Een sprookje.
Wie je ook spreekt bij The Dukes, Andy Egonu is het onderwerp. "Kijk, daar staat hij, Andy Egonu. En het is onze trainer." Iedereen is nu vooral trots, want het ongeloof is wel verdwenen. Maar toch, het verhaal blijft opmerkelijk
 
Grote carrière
Egonu heeft een grote carrière achter de rug in het rugby. Hij speelde in Wales en in Engeland, trainde bij de Franse topclub Stade Français Paris. Maar Egonu's vrouw vond werk in Nederland en dus werd hij trainer in Den Bosch. Lees meer...
 
Kijk ook op You Tube
 
DUKES 3 ZOEKT TRAINER/COACH
Voor Dukes 3 zijn wij op zoek naar een nieuwe trainer/coach. De trainer/coach is verantwoordelijk voor het halen van de sportieve en recreatieve doelstellingen voor het seizoen 2014-2015, en voor de ontwikkeling en groei van nieuwe spelers binnen de selectie.  De trainer/coach is tevens verantwoordelijk voor de planning van de trainingen en het aansturen van de assistent trainers.
 
Functie-eisen:
Ervaring met het geven van rugbytraining / Kennis van het moderne rugbyspel & trainingstechnieken / Goede communicatie skills / Beschikbaar op trainingsavonden (dinsdag & donderdag) en tijdens wedstrijddagen (zondag) / Ervaring met het aansturen van assistent-trainers & manager.
Interesse, tips over potentiële kandidaten of meer informatie over de vacature?
Neem dan contact op met Luuk Vriens, Bestuurslid Sporttechnische Zaken, technischezaken@dukesrugby.nl,
06-39622456
 
Foto: TBM Bondsdag 29.11.2014 - locatie: Haagsche RC
 
GEZOCHT; BESTUURSLID SPORTTECHN. ZAKEN
Luuk Vriens heeft ons laten weten per 1 januari 2015 af te treden als Bestuurslid Sporttechnische Zaken. Het runnen van een eigen zaak is moeilijk te combineren met de functie van bestuurslid, en daarom heeft Luuk een keuze moeten maken. 
De afgelopen periode heeft hij ervaren als een leuke en leerzame periode waarin hij op zijn manier een steentje heeft bijgedragen aan Rugbyclub The Dukes. 
 
Het bestuur roept geïnteresseerden voor deze bestuursfunctie op zich te melden bij de secretaris, Toine van Loenhout, secretaris@dukesrugby.nl. Voor meer informatie over Bestuurslid Sporttechnische Zaken klik hier.

 
GEZOCHT; WEDSTRIJDSECRETARIS
Het wedstrijdsecretariaat is een belangrijke spil binnen onze vereniging en in vele opzichten een zeer diverse functie: van communicatie met de Nederlandse Rugby Bond tot het zoeken van referees en het onderhouden van contacten met buitenlandse clubs.
Een van de belangrijkste taken is de teammanagers de benodigde informatie te verstrekken zodat zij optimaal hun taken kunnen verrichten. Overzicht houden is cruciaal en bovendien vertegenwoordig je de belangen van de leden van onze vereniging binnen het bestuur. Een veelzijdige functie ten dienste van de spelers, de leden, het kader en de supporters. 
Uiteraard zul je er niet alleen voor staan in deze functie. De aftredende wedstrijdsecretaris kan je de eerste tijd begeleiden en zorgen voor een goede overdracht.
 
Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem contact op met Henrike de Kat, ws@dukesrugby.nl of 06-48937267 
 
Foto: Junioren 1 - GooiDogs, 29.11.2014
 
CONTRIBUTIEWIJZIGING PER 01.01.2015
In de Algemene Ledenvergadering van 10 november 2014 zijn de contributietarieven vastgesteld en is het boekjaar en het daaraan gekoppelde contributiejaar van Rugbyclub The Dukes gewijzigd van 1 januari t/m 31 december naar 1 juli t/m 30 juni.
 
Deze wijzigingen hebben consequenties voor:
· De tarieven;
· De periode waarover de contributie wordt berekend, de periode 1 jan-15 t/m 30 jun-15 zal als overgangsperiode worden gebruikt;
· De toepassing van de gezinskorting bij meerdere jeugdleden uit één gezin;
·  De uiterste termijn voor het doorgeven van opzeggingen en statuswijzigingen aan de ledenadministratie via
ledenadmin@dukesrugby.nl.
De wijzigingen verder uitgewerkt, de contributietarieven voor de periode 1 januari 2015 t/m 30 juni 2015 en de
indicatieve tarieven voor het seizoen 2015/2016 zijn terug te vinden op de website.

Bij eventuele betalingsproblemen kan altijd met de penningmeester contact worden
opgenomen via penningmeester@dukesrugby.nl om tot een regeling te komen.
 
LADIESNIGHT 16.01.2015
Door de grote belangstelling en animo deel te nemen aan de Ladiesnight 2014 en het beperkte aantal plaatsen vorige week, heeft de organisatie veel dames moten teleurstellen.
Daarom volgt nog een LADIES ONLY PARTY. Deze zal plaatsvinden in het clubhuis, vrijdag 16 januari 2015, vanaf 20.00 uur. Wederom een gezellige avond met hilarische momenten. MAAR UITSLUITEND VOOR DUKES LADIES (moeders, zussen, tantes, oma's, partners, speelsters en alle andere vriendinnen van The Dukes).
Opgeven kan via de lijst achter de bar of via Dukesladiesnight2014@gmail.com. Entree is € 5,00 incl. entertainment en hapjes.
Groetjes, Jeanne en Jeanne (en Olga).
 
OPVOUWBARE DUKES DRINKFLES TE KOOP

Dukes-gadget te koop; opvouwbare drinkfles (kan zelfs in de vriezer gelegd worden), gele fles heeft een rode karabijnhaak en andersom.
Prijs: € 5,00 - verkrijgbaar bij René Peters of bestellen via tbm@dukesrugby.nl. Opbrengst ten behoeve van jeugd-activiteiten.
 
TEKST CLUBLIED THE DUKES
We are the boys from The Dukes and we come from Den Bosch,
We only drink whiskey and bottles of rum,
The boys of The Dukes are in town,
jajaja, lalalalalalalala, 
We only drink whiskey and bottles of rum,
The boys of The Dukes are in town. 
 
NEDERLANDS STUDENTEN RUGBY TEAM
Ben jij een student en ambitieus rugbyer? Grijp dan nu je kans om voor een nationaal team te spelen!

Het vernieuwde Nederlands Studenten Team (NST) zal bestaan uit de beste studentrugbyers van Nederland. Deze zullen onder begeleiding van een enthousiast team van trainers geleid door  Iain Krysztofiak op elke eerste dinsdag van de maand in Leiden samenkomen voor een training.
Het NST zal naast hoogwaardige trainingen van tijd tot tijd in uitdagende wedstrijden voorzien welke vooraf zullen worden gegaan door een extra training. De wedstrijden worden dusdanig gepland dat er geen conflict optreedt met de reguliere competitie. Kortom, een mooie uitdaging waar jij en je club beter van worden!
Een inschrijving aan een onderwijsinstelling en speelgerechtigd zijn bij de senioren zijn de enige voorwaarden die aan deelname aan de selectietrainingen verbonden zijn.

De eerste training zal plaatsvinden in Leiden op dinsdag 9 december om 19.30 uur.
Bij interesse verzoeken wij je om de volgende gegevens te mailen naar Sabine Boeijink, secretaris.nsrb@gmail.com,
naam - club - positie - onderwijsinstelling.
 
Week 49/2014
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl