Wandelnieuwtjes special  
De mooiste wandelplekken in Zwitserland
 
 
 
 
 
Beste wandelaar,
 
 
In Zwitserland een bergtop beklimmen, over bergweiden wandelen of liever door bossen zwerven? U beslist! Dankzij meer dan 65.000 kilometer gemarkeerde wandelwegen kunt u bijna ieder hoekje van Zwitserland te voet ontdekken. De wandelwegen zijn heel goed bewegwijzerd en vol afwisseling zoals het landschap, daar wordt de weg snel tot doel verheven
 
 
 
 
 
Via Alpina
 
De Via Alpina is de klassieker onder de Zwitserse langeafstandswandelroutes. In 20 dag etappes loop je dwars door de noordelijke Alpen van Zwitserland. 14 Alpenpassen en een veelzijdige Alpencultuur, flora en fauna laten de harten van wandelaars sneller kloppen. De Via Alpina belooft een intensieve bergwandeling dwars door de prentenboekwereld van de Zwitserse Alpen.

 
Waar Goethe zijn sporen achter liet in Berner Oberland
 
Goethe's reisgezelschap kwam op 8 oktober 1779 te paard in Bern aan. Zwitserland was in die tijd allesbehalve een toeristenparadijs. In die tijd was er geen openbaar vervoer en ook geen bewegwijzerd netwerk van wandelroutes. De schrijver Jurgen Pachtenfels treedt in zijn voetsporen.
 
Meer informatie over Goethe's zijn wandeling vind je HIER  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Verbonden met de natuur, Fribourg

Wandelen met Aline Hayoz-Andrey in het natuurreservaat Vanil Noir. Als milieu-ingenieur en plantkundige staat ze niet alleen in haar beroep dicht bij de natuur – ook privé betekent de natuur alles voor Aline Hayoz-Andrey. Het is dan ook geen wonder dat ze in haar vrije tijd als wandelgids graag haar enthousiasme en kennis deelt met natuurliefhebbers. Het natuurreservaat Vanil Noir is daarvoor ideaal, vindt ze. 
 
Meer informatie over de wandeling met Aline vind je HIER
 
Santé, de wijnwandeling, regio Meer van Genève
 
Op bezoek bij drie generaties wijnboeren langs de “Balade Oenotourisique”. De regio rond het Meer van Genève is een van de belangrijkste wijngebieden in Zwitserland. Tientallen wijnboeren produceren hier unieke Chasselas, Pinot Noir en Gamay. Op de Balades Oenotouristiques kunnen wandelaars terroirs, specialiteiten en vooral de wijnboeren en hun wijnen ontdekken. Bijvoorbeeld Catherine Cruchon en Tristan Perey in de omgeving van Morges.

 
 
 
 
 
 
 
 
Te gast bij biopioniers, Jura

Ontdek de biologische boerderijen en voel de natuur in de heuvels van de Jura.
De Zwitserse Jura staat bekend om zijn vele biologische boerderijen. Al decennialang produceren boeren hier hun producten in harmonie met de natuur. Via de “Chemins du Bio” kan er langs deze biologische boerderijen worden gewandeld en kunnen je deze, ongeveer 30 biologische landbouwbedrijven bezoeken. Meer informatie vind je HIER
 
Het natte goud in Nendaz
 
In het zuidelijke Wallis valt weinig regen. Om de boeren in staat te stellen hun akkers te irrigeren, hebben ze kanalen - bisses in het Frans, Suonen in het Duits - aangelegd. Een van die kanalen is de Bisse Vieux bij Nendaz uit het jaar 1658, waar nog altijd water door stroomt. Al meer dan 35 jaar zorgt Sean-Charles Bornet voor “zijn” Bisse Vieux – mede dankzij hem zijn de abrikozen in Fey zo sappig. Meer over de Suonenwandelingen vind je HIER 

 
 
 
 
 
 
Goed bewegwijzerde wandelroutes maken het gemakkelijk om je weg te vinden in Zwitserland. Met meer dan 60.000 km geel gemarkeerde paden en een uniform uitgezet routenet van SchweizMobil is Zwitserland het wandelparadijs voor iedereen. 
 
Zwitserland Toerisme / Facebook MySwitzerland
 
 
 
 
Kantoor MaldegemIndustrielaan 11 bus 3, 9990 Maldegem | T 050/40.51.40 | info@wandelsport.be
Kantoor Hasselt: Bedrijfsstraat 10 bus 3, 3500 Hasselt | T. 011/24.78.20 |