Zeepost is de digitale nieuwsbrief voor de chartervaart. Het is een uitgave van Wouter van Dusseldorp. Het auteursrecht berust bij de oorspronkelijke bronnen. De Zeepost wordt wekelijks verstuurd naar  1.150+ adressen.
Heb je zelf nieuws voor
Zeepost, mail dan aan wouter@zeepost.info

Een vrijwillige bijdrage van € 15,- kan je overmaken naar "Maritiem Dus",  IBAN NL96 TRIO 0198 1437 02
.
Zeepost 834, 7 januari 2017
Zeepost wordt mede mogelijk gemaakt door:
EOC
bbz
--- Ron Smit overleden
Op woensdag 28 december is Ron Smit, mijn geliefde broer, mijn zwager en onze oom veel te vroeg en plotseling overleden. We zullen hem vreselijk missen.Geboren 04-01-1953 te Groningen,

                    Overleden 28-12-2016 te KampenZijn gezondheid liet hem de laatste jaren in de steek. Ron wist dat hij het varen los zou moeten laten, maar dit viel hem zwaar; verbonden als hij was met de zeilchartervaart en zijn schip.

Onverwacht is Ron in zijn slaap, aan boord van zijn schip, overleden.

Ron heeft van 1987 tot 1999 op de klipper Wilhelmina gevaren. Eerst als maat, later als zetschipper en uiteindelijk als schipper-eigenaar. Hij voer in die tijd vanuit Kampen voor de Hanzestadcompagnie.
In 1999 kocht Ron de klipper Mermaid en ging vanuit Harlingen varen voor de Rederij Vooruit.Op 5 januari hebben wij Ron in besloten kring in Stavoren ten grave gedragen en hem een allerlaatste vaarwel gewenst…

Helaas was het niet mogelijk om een ieder de gelegenheid te bieden om afscheid van Ron te nemen. Na Ron’s overlijden belandde ik (Ron’s zus) voor een aantal dagen in het ziekenhuis en waren wij genoodzaakt de begrafenis in kleine kring te laten plaatsvinden.

Fransje Smit-Smit
Ceüs Smit
Kevin
Sil en Hester

Correspondentieadres:
Fransje Smit
a/b ‘De Goede Verwachting’
Schans 102
8715 JS Stavoren
Tel: 06 15168742
Mail: goedeverwachting@hotmail.com