Is dit bericht niet goed leesbaar? Klik hier


WANDELEN NAAR IEDERS TEMPO!
 
Naar goede gewoonte bieden wij wandelingen aan “voor ieder wat wils”. Kiezen tussen stevige en wat langere wandelingen ofwel wat rustiger aan en wat minder kilometers.
Deze keer een wel heel grote verscheidenheid: Stadswandelingen en natuurwandelingen. Vlakke wandelingen en stevige kuitenbijters. Cultuur en natuur. Met of zonder het trekken en duwen aan een “joëlette”. Of zit je misschien met knie-, heup- of andere “technische” problemen, dan ben je ook nog zeker welkom en brengt het aansluiten bij het schitterend recreatief programma met heel aantrekkelijk toeristisch aanbod een ideale oplossing! Iedereen kan dus mee. Samen solidair “voor het goede doel” ! Welkom !
 
In deze brochure maak je kennis met de verschillende wandelmogelijkheden in en rond Mannheim.
 
Roger en Theo
 
STADSWANDELING MANNHEIM
Mannheim - een voor velen nog totaal onbekende stad - gelegen aan de samenvloeiing van de Rijn en de Neckar. Mannheim wordt ook wel Quadratestadt genoemd. Deze bijnaam is te danken aan de aanleg van de binnenstad volgens een schaakbordpatroon, waarbij de huizenblokken, de zogenaamde Quadrate, benoemd zijn volgens een bepaald systeem met uitsluitend letters en cijfers. Straatnamen komen in de binnenstad bijna niet voor. We proberen zoveel mogelijk bezienswaardigheden al wandelend te ontdekken. De Mannheimer Watertoren, de Marktplaats-bronnen, enz... Vanzelfsprekend (be)zoeken we onderweg ook wel een leuk terrasje. We genieten van een vlakke wandeling waaraan iedereen kan deelnemen! 
 
DAGWANDELING NAAR, IN EN
ROND LADENBURG 
 
Langs de rand van het Odenwald, door en langs wijngaarden, met uitzicht over wijnranken... Puur genieten van de omgeving en van mekaars gezelschap! Ladenburg – ook al minder bekend onder de Vlamingen – is een prachtig historisch stadje, gesticht door de Romeinen, met nog veel bezienswaardigheden die herinneren aan die Romeinse tijd, zoals de zuil met het ruiterbeeld van Jupiter en de opgravingen. Een wandeling door de middeleeuwse binnenstad is een absolute aanrader!
Foto (rechts): De wijnstad Schriesheim met als herkenningspunt de ruïne Strahlenburg.
Foto (onder): Ladenburg 

 
 
HEIDELBERG
 
De naam Heidelberg zal nog het meest van al bekend zijn. “Ik heb mijn hart in Heidelberg verloren”... Je kan er inderdaad je hart verliezen aan dit wondermooie stadje met prachtige omgeving. Een wandeling door de “Altstadt” mag hier natuurlijk niet ontbreken. Wie echter veel calorieën kwijt wil kan hoog klimmen tot het “Slot Heidelberg” of tot bovenop de “Königstuhl”. Wil je het jezelf wat gemakkelijker maken, gebruik dan de “Bergbahn” en kom dan misschien al wandelend terug naar beneden? Boven geniet je in elk geval van een ongelooflijk mooi panorama-vergezicht !
 
DE PHILOSOPHENWEG 
 
 
De Philosophenweg op de Heiligenberg bewandelen is een uitdaging die niet mag ontbreken als je Heidelberg bezoekt. Dit doen met joelette een extra uitdaging? Haalbaar? Zeg niet te rap dat we dit niet zullen kunnen... We zien wel.
In de romantische periode (zo aan het einde van de 19de eeuw), maakte Heidelberg een flinke groei door en was de stad in trek bij schrijvers en grote denkers (Goethe peinsde er graag). En tijdens de romantiek moest er natuurlijk flink worden nagedacht over 'de zin van het leven' en dat kon natuurlijk het beste in het groen met uitzicht op de oude stad. De beloning van de inspanning is genieten van een mooi uitzicht op de stad, oude Romeinse ruïnes bezoeken en het bijzondere “Thingstätte” (overblijfsel uit de nazi-tijd) bewonderen. 

SPEYER
 
 
Op maandag brengen we nog een kort bezoek aan Speyer. Vooral bekend door de indrukwekkende Dom. De Kaiserdom is een in de vorm van een Latijns kruis gebouwde kerk, en is de grootste romaanse kerk ter wereld die nog altijd behouden is gebleven. Een korte wandeling door dit gezellig stadje is een mooie afsluiter van ons verlengd wandelweekend. 

Praktische informatie
 
In de jeugdherberg van Mannheim kan je verblijven in een één-, twee- of meerpersoonskamer. Bovenop de prijs van verblijf betaalt elke deelnemer een sponsorbedrag van € 180. Kinderen tot 12 jaar kunnen deelnemen zonder bijkomend sponsorbedrag te betalen.
 
 
Meerpersoonskamer | € 170 per persoon
(bij volle bezetting)

Tweepersoonskamer | € 210 per persoon

Eénpersoonskamer | € 230 per persoon
 
Wie met de bus wenst mee te reizen, betaalt een bijkomende vervoerskost van € 30 bovenop het inschrijvingsgeld.

 
De inschrijving is pas volledig na betaling van het sponsorbedrag (€ 180) op onderstaande gegevens:


Oostrem vzw
BE18 7430 2825 1565
BIC KREDBEBB

met vermelding
Mannheim 2018 + NAAM'.
 

Een fiscaal attest volgt.
Inschrijven kan eenvoudig en snel via deze link.
 
Je hoeft nog geen keuzeprogramma door te geven, dit zal binnenkort gebeuren.
 
 

Contact
 
 
Vragen of opmerkingen?
Aarzel zeker niet om met ons contact op te nemen.
 
 Oostrem vzw
 Oostremstraat 26
 3020 Herent
 
 Telefoon | 016 23 15 45