Nieuwsbrief oktober 2018
Ook in 2019 nieuwe zuurstof voor de sociale economie
 
Ook in 2019 voorziet Vlaams minister van Sociale Economie Liesbeth Homans groeiruimte voor de sociale economie. Zo investeert ze 10 miljoen euro extra om nieuwe bijkomende tewerkstellingsplaatsen binnen het maatwerkdecreet mogelijk te maken. Daarnaast is 6 miljoen euro bijkomend budget vrijgemaakt voor nieuwe investeringen in de sociale economie.
 
Meer lezen
 
Picanol is ambassadeur van de maatwerkbedrijven
 
Een halve eeuw. Zo lang werken weefgetouwenproducent Picanol en sociale-economieonderneming Westlandia al samen. Die duurzame samenwerking levert Picanol nu een jaar lang het ambassadeurschap op van de maatwerkbedrijven. Vlaams minister van Sociale Economie Liesbeth Homans reikte op 20 september de titel uit.
 
Meer weten over deze duurzame samenwerking? Lees het hier
 
Fietskoeriers brengen boodschappen gratis thuis op marktdag
 
Het autoverkeer op marktdagen beperken en de sociale economie stimuleren: die twee doelen brengt de gemeente Wevelgem samen in de Wevelgemse Fietskoeriers. De vzw Effect zet mee haar schouders onder het project.
 
Meer over dit project?
Lees het hier
 
Eethuis Salade Sociale laat vluchtelingen werkervaring opdoen
 
Lunchzaak Salade Sociale stelt werkzoekende vluchtelingen te werk in haar keuken. “Ze benutten elke kans om bij te leren en niet meer afhankelijk te zijn van een uitkering”, stelt uitbater Arne Cremers. De VDAB en het OCMW steunen het initiatief.
 
Hoe Arne dit aanpakt?
Lees het hier
 
Nieuwe gids sociale economie in de provincie Oost-Vlaanderen
 
De Provincie Oost-Vlaanderen bracht zopas de vernieuwde editie uit van de gids "Waar sociaal aankopen in Oost-Vlaanderen?"
 
De gids rangschikt de producten en diensten per rubriek: assemblage, bewerking en verpakking, drukwerk en mailings, groen, mobiliteit, schoonmaak, strijk en naaien, tweedehands, overige dienstverlening en enclavewerk/uitwerk.
 
Op overzichtskaartjes per thema krijg je in één oogopslag een overzicht van de sociale-economieondernemingen in de verschillende regio’s van de provincie.
 
Raadpleeg de gids.
 
Kalender
 
 
Departement Werk en Sociale Economie
Koning Albert II-laan 35 bus 20, 1030 Brussel
nieuws.se@wse.vlaanderen.be