September - Nyhetsbrev
Ny hemsida, facebooksida, nyhetsbrev. Det finns många sätt att hålla kontakt med fans och arrangörer. Det är särskilt viktigt för oss som är lite rotlösa. Vi som snurrar runt Sverige år efter år. Vi som inte är lokalt rotade utan hoppas kunna behålla vårt rykte både i Göteborg, Malmö, Trosa och Arvidsjaur. Oss kan man inte kan hälsa på sådär när man får lust. Vi har vårt gömställe på Konstepidemin men sen kommer vi ut i ljuset, sätter oss i turnébussen och ni får se vad vi kokat ihop. Blev det en tupp eller en fjäder? Apropå det. Kolla gärna in vår nya hemsida och gilla gärna oss på fb. För så börjar hösten: Med stolta ambitioner! 
Ola Karlberg, Teaterdirektör
 

Nytt på gång
Det knepas och knåpas för fullt på Big Wind just nu. Två barnföreställningar ligger i stöpsleven och först ut är Cilla Klein och Patrick Rydman med Min Kralliga Kamrat. Musik och Tweed! Den har offentlig premiär den 21.9 på Konstepidemin.

För de lite äldre barnen är det de underbara böckerna om Lånarna som bearbetas. Arrietty om ni minns. Dans, musik och kärlek! Den har premiär i december.

 
Höstturnéer
Under hösten är Alice i Underlandet fortsatt på turné för Folkets Hus och Parker. Sommarsvängen var i södra delarna av vårt avlånga land och till hösten möter Alice värmen också i Norrland. Vidare ska Opsis till Västerbotten, Skåne och Västra Götaland. Det händer med Händer spelar i Västsverige och Håll i Hatten ska närmast bosätta sig i Skåne. Det blir en hektisk höst! 
Titta på hemsidan ifall du vill se turnéplaner.
 
 
 
Sommaren 2013
Sommaren som gick överträffade det mesta. Förmodligen går den till historien. Ja, det gör kanske alla somrar, på ett eller annat sätt. En dag i juli tog Blommornas Vals över i Trädgårdsföreningen i Göteborg. Dansande Dahlia, Boxbom och Pion! Vem vet i vilken park de sticker upp sommaren 2014.
Big Wind på Konstepidemin
Att spela på hemmascenen på Konstepidemin gör vi för andra året nu. Det är härligt och nu är det dags igen. Välkommen till en sprakande höst som bjuder på urpremiären av Min Kralliga kamrat, föreställningen Det händer med händer, Lennart Hellsings Opsis, dansshowen Håll i Hatten, berättarföreställningen
Riddar von Papp och två favoriter i repris; Sagan om den Tjocka pannkakan och Det bidde en tumme. Den härliga hösten är här! 

 
 
 
 

Mer information om Big Wind 
och komplett spelplan hittar du här:
 
Big Wind är en av landets flitigaste och mest anlitade resande teatersällskap. Verksamheten bedrivs i hela landet med säte i Göteborg. Big Wind spelar sedan 1989 mellan 250 och 300 föreställningar per år för
20-40 000 personer. Huvudsakligen barn och ungdomar från norr till söder. Big Wind står konstnärligt stadigt förankrat i tvärdraget mellan de tre uttrycksformerna dans, musik och teater. Big Wind ägs av dess fjorton medlemmar. Big Wind är en fri varelse i bemärkelsen att varken stat, region eller kommun dikterar vad som komma skall. Vad som ska visas för publiken bestäms av artisterna, konstnärerna själva. Håll tillgodo!

Big Wind, Konstdepidemins väg 6, 413 14 Göteborg, 031-82 77 28