Nieuwsbrief jan/feb 2020
                 Ruimte voor rituelen 
voor het markeren van belangrijke overgangsmomenten in je leven
                                   aanmelden voor nieuwsbrief

Ritueel met lichtjes
Heel graag wilde ze een lichtjeslabyrint op het strand cadeau geven aan haar jarige hartsvriendin. Ze woonde in het zuiden van het land, en door het zien van de foto’s en het lezen van de stukjes hierover trok het haar erg aan.
Toen ik aangaf dat dat heel veel werk was, kwamen we uit op een cirkel van lichtjes rond het labyrint, hetgeen minder werk was en ook heel sfeervol.
In de schemer kwamen ze aangelopen, dik ingepakt vanwege regen en kou. Het was een verrassing voor haar vriendin, die er meteen in mee kon gaan en al snel wist dat ze haar leven wilde lopen in het labyrint: op de heenweg de levenswandel tot nu toe, in het midden de huidige situatie en op de terugweg de weg die nog komen gaat.
In het centrum ontmoetten beide vriendinnen elkaar. Een jarenlange trouwe vriendschap werd zichtbaar in een lange stevige omhelzing.
Ze schreef me later dat ze het als iets magisch hadden ervaren: aan komen lopen op een verder leeg strand en de lichtjes te naderen. Het geluid van de brekende golven samen met de drum en zang als troostbakens tijdens het wandelen van hun levenslooplabyrint.
Opgeladen en vervuld vervolgden ze hun verrassingsweekend in het westen.

Agenda
: klik website
Rode tent/vrouwencirkel: Een avond delen, stilte, muziek en meditatie vr avond 24 januari, 19.30 uur, Cyclaamstraat 14, Den Haag (de volgende is vr 21 februari) graag aanmelden  info  
Mantrazang in het Couveehuis: Er is een tweede groep op maandagmiddag van 15.45 tot 17.15 uur, waar nog een paar plekken zijn. Je verbindt je telkens voor 8 keer. Info kan bij mij, en hier aanmelden
Lente-equinox viering: we vieren de overgang van winter naar voorjaar met zang, drum en ritueel, za 21 maart, 19.30 info
Voorjaarswandeling naar het strand met labyrintloop di 24 maart 10 uur info
Vrouwenreis naar Chartres: 27 april t/m 2 mei. max 15 pp. De reis is vol, maar je kunt op de wachtlijst info

Bijzondere vermeldingen:  
Op mijn Blog kan je lezen over mijn ervaring met God
Boekentip: In het licht van de schaduw door Miny Potze, mooie blik op omgaan met ouder worden
Ook: mooi intercultureel project dat start in Molenbeek in Brussel
Tot slot: indrukwekkende ervaring van een hoogleraar met zijn autistische zoon, verwoord in zijn blog: Wie of wat stuurt ons? Met dank aan Tineke Duys voor de tip.
Wil jij een bepaald moment in je leven extra aandacht geven of een bepaalde periode afsluiten of markeren met een ritueel op maat? 
Bel of mail me dan
Ruimte voor Rituelen, Marion Kuipéri www.ruimtevoorrituelen.nl
 
Email Nieuwsbrieven & Email Marketing met YMLP.com