Wandelnieuwtjes Juli-Augustus 2018                        Volg ons ook via
 
WANDELINSPIRATIE
 
Vierdaagse van de IJzer

Van 21 t/m 24 augustus kronkelt de Vierdaagse van de IJzer zich als groot wandelevenement alweer door de anders zo rustige Westhoek. De organisatie is ondertussen uitgegroeid tot een niet te missen internationale voettocht van Defensie. Onder het motto Herdenken is vrede bewaren stappen militairen en burgers vier dagen lang hand in hand ter herdenking van de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog.
 
Opnieuw slaat Wandelsport Vlaanderen vzw prominent haar wandelvleugels uit in de buurt van de aankomst met een info- en verkoopstand. 
 
 
Op 21 augustus presenteren we in Koksijde de Full Happiness, waarbij je kans maakt op een midweekverblijf in een van de Vayamundo-vakantiecentra. In Diksmuide op 22 augustus kan je mooie koopjes doen in de Wandelsport Vlaanderen wandeloutlet. Met Let's snap op 23 augustus kan je in Poperinge een toffe fotoherinnering mee naar huis nemen. Stap mee tijdens de #4dijzer!
 
West-Vlaanderen Wandelt

Landwegen, dreven, kerkwegels, hofsteden, bossen en privaat vormen de uitvalsbasis van West-Vlaanderen wandelt op zondag 19 augustus a.s. Kom dit uniek stukje Brugse Ommeland verkennen te Ruiselede. Centraal staat het domein De Formanoir. 
 
Niet alleen met het afwisselende parcours leggen de Molenstappers uit Ruiselede je in de watten. Wat denk je van een bier- en kaasproeverij, een gratis ijsje, koffie en frisdrank met versnapering? Tot 19 augustus!
 
 
 
 
Wandelbeurs

Laat je op 29 en 30 september 2018 inspireren op de eerste editie van de Wandelbeurs, de enige beurs waar ALLES draait om Wandelen.
 
De wandelclubs informeren je graag over de wandeltochten die ze in hun gemeente jaarlijks organiseren. Met meer dan 1400 wandelevents per jaar staan ze garant voor afwisselende, korte en langere parcours, zodat iedereen kan genieten van een gezonde wandeling.
 
De Wandelbeurs 2018 is meer dan een traditionele beurs! Naast interessante exposanten vind je er ook een forum met enkele gepassioneerde sprekers en workshops rond verschillende wandelthema's.   
 
 
Kinderen beleven tijdens de Wandelbeurs 2018 een dagje vol fun op een leuke,  kidswandeling en het indoor blotevoetenpad
 
Op de wandelbeurs 2018 kunnen de bezoekers inspiratie opdoen om te wandelen buiten Vlaanderen. Diverse exposanten presenteren er de ideale wandeluitrusting en de nieuwste wandelaccessoires om je wandeltochten nog aangenamer te maken.
 
Voor wie graag meer wil wandelen of op zoek is naar de perfecte wandeluitdaging is de Wandelbeurs 2018 een must!
 
LEDENVOORDEEL
 
Blotevoetenpad
 
Bezoekerscentrum Lieteberg Zutendaal, beter bekend van het blotevoetenpad heeft voor de leden van Wandelsport Vlaanderen vzw een kortingsactie. Bij aankoop van 1 combiticket (8,00 euro), krijg je het 2de combiticket gratis (geldig t.e.m. 5/11/2018). 
 
Druk onderstaande bon af en je krijgt je gratis ticket op vertoon van de bon. Tot binnenkort! Meer info: http://www.lieteberg.be/blotevoetenpad
 
VAB-Reisbijstand
 
Geniet van een flinke korting bij VAB op reisbijstand

Als lid van Wandelsport Vlaanderen vzw geniet je voortaan 15% korting op VAB-Reisbijstand en op VAB-Reisbijstandspakketten. HIER kan je terecht voor meer informatie en aankopen van de producten. 
 
VAB-Reisbijstand, dat is compleet beschermd op reis vertrekken!
 
WEBSHOP
 
Sporten op warme dagen!?
 
Goed zo! Bewegen is belangrijk, zowel voor je fysieke als mentale gezondheid. Maar op warme dagen reageert je lichaam anders. Bij buitenactiviteiten ben je meer blootgesteld en loop je meer risico op warmte-gerelateerde gezondsheidseffecten. Een aantal nuttige tips vind je op Wandelgazette
 
Een goede tip is een geschikt hoofddeksel dragen. Op de wandelwebwinkel kies je voor de Spiro Sport Pet van Wandelsport Vlaanderen vzw, een sportieve en beschermende pet uit 100% polyester met aan de zijkanten ventilatiegaatjes voor een goed ademende functie. De Spiro Sport pet kost € 15,00 en is verkrijgbaar in drie kleuren: oranje, royal blauw en aqua blauw. 
 
WANDELEN IN DUITSLAND
 
Het Wiedtal
 
Ontdek het Wiedtal aan de hand van de Westerwald-Steig en de Rheinsteig prachtig gelegen te midden van het Natuurpark Rijnland-Palts. Langs de slingerende Wied vinden wandelaars er een uniek decor voor een fantastische wandelvakantie. 
 
Of je nu kiest voor de Wiedweg met in het dal enkele erkende luchtkuuroorden of de romantische paden van de zijdalen, hier komt de wandelaar pas echt aan zijn trekken. Het hoogtepunt vormt de kwaliteitsroute Wäller Tour Bärenkoppf
Langs de Klosterweg doorkruis je een fantastisch mooi glooiend landschap met weidse uitzichten en schaduwrijke bossen. De wandelroute komt voorbij twee kloosters, talrijke kerken en vele kleine kapelletjes. Je stapt langs het St. Marienhaus op de kloosterberg van de franciscanessen. Daarnaast kom je voorbij de Kruiskapel aan de oevers van de Wied, die stamt uit 1694. Hier woonde de oprichtster van de franciscanessenorde. 
 
Onderweg bieden talrijke restaurants regionale gerechten uit het Westerwald aan. Je treft er tevens een breed scala aan hotels, appartementen en campingverblijven.