Beste

Bij de dagen zonder klagen betrapten we onszelf er op dat we soms klagen over banale dingen: dat het te koud is, dat de koffie te slap is, dat je altijd de verkeerde rij kiest in de supermarkt, dat er teveel werk is, dat het druk-druk-druk is, dat het ‘vroeger beter was’, ... Toch maakt een positieve instelling je gelukkiger, en de knop elke dag omdraaien richting
‘positief’ is echt niet zo moeilijk. In de maand zonder klagen verzamelden we al positieve van de dienstencentra in De Polder in Dudzele. Alle centrumverantwoordelijken zetten hun
vrijwilligers er in de kijker onder de leuze: ‘Chapeau vrijwilliger’.

Ook een deelname aan de week van de valpreventie met als leuze ‘blijf in beweging, doe het veilig’ kan een stevige oppepper zijn. We hebben hierbij aansluitend enkele nieuwtjes in de vitrine.

Wij gaan voor alle maanden mét: mét plezier, mét beweging, mét gemoedsrust, mét Mintus, … Graag willen we iedereen ‘besmetten’ mét een
stevige brok positieve energie!

Tot kijk,

Bart Lambrecht
Diensthoofd lokale dienstencentra
bart.lambrecht@mintus.be

Als u deze nieuwsbrief liever niet wenst te ontvangen, schrijf u dan uit door op de link 'uitschrijven' te klikken (helemaal onderaan deze pagina).

 

 

 

Bewegen houdt je jong

Omdat we jouw veiligheid bijzonder belangrijk vinden, nemen we met de dienstencentra van Mintus deel aan de Vlaamse‘Week van de Valpreventie’. Tijdens deze week blijven we niet stilzitten. We organiseren we tal activiteiten waarin valpreventie centraal staat. Mogen je verwachten op één van onze themadagen hieronder?

17 april: 80 + Huis Van Volden: testen om valrisico in kaart te brengen. Lees meer...
25 april: gezond ontbijt + wandeling. Lees meer...
25 april: toneelstuk “Trap niet in de val!” Lees meer...
26 april: fietstocht met duofietsen. Lees meer...
3 mei: valparcours tijdens Mantelzorgcafé. Lees meer...

 

Bezoek aan Oranje - De Balsemboom
Donderdag 26 april om 10 u.


Oranje bouwt aan een open en ontvankelijke samenleving waar iedereen een volwaardige plaats vindt. Dat vinden we terug op hun website. Ze hebben zowel in de Ganzenstraat als in het Bilkske lokalen en huizen. En ze gebruiken de Balsemboom al zeer lang als doorsteek tussen die twee locaties. Maar wat gebeurt daar nu precies? Wie woont daar? En kunnen wij daar ook voor iets terecht? Wel, we gaan het vandaag gewoon ontdekken. Oranje gooit met veel plezier de deuren open en geeft ons een inkijkje in de dagelijkse werking.


Gratis
Inschrijven t.e.m. woensdag 25 april

 

Cursus Bokwa - Van Volden
Elke vrijdag

Wil je zinvol bewegen en aan je conditie werken, kom dan naar de Bokwa-lessen. Bokwa is een vorm van fitness op muziek. Aan de hand van eenvoudige dansbewegingen kunnen we toch intensief sporten. Op de vloer teken je in gedachten een letter of een cijfer, en die vorm maak je met je lichaam. Het enige wat je moet kunnen is tot 10 tellen en het alfabet kennen. Iedereen die fit wil blijven: afspraak op vrijdagmorgen.

€ 3 per les

 

De wondere wereld van de kunst, een aangename namiddag in het Groeningemuseum - 't Reitje
Vrijdag 27 april om 14 u.

We duiken onder in de wondere wereld van de kunst en met de prachtige verhalen komen we meer te weten over de schilderijen. Onder andere waarom de kleuren zo mooi gebleven zijn en hoe een paneel werd opgebouwd. Na dit bezoek kan je met de rijke informatie zelf aan de slag bij een volgende reis, bij een museumbezoek of een kunstbeurs.
Deelnemers met domicilie in Brugge krijgen aan de hand van hun identiteitskaart een gratis toegangsticket. Afspraak aan de vestiaire in het Groeningemuseum.


€ 5
Inschrijven t.e.m. 25 april


Viking Kubb - 't Werftje
Woensdag 4 april om 14 u.

Met het begin van de lente gaan we terug naar buiten. De temperaturen vliegen de hoogte in, buiten is het reeds aangenaam en dan is het des te meer leuk vertoeven op het Werfplein. Ondertussen kent bijna iedereen dit spelletje. Het gaat vooral om plezier.
Je kan dit thuis ook spelen met de kinderen en kleinkinderen.

Gratis

 

 

 

Hoe kweek je kruiden en
maak je een geneeskrachtige
of verfrissende thee? - De Garve

Vrijdag 13 april om 19 u.

De vrienden van de volkstuinen en dienstencentrum De Garve geven een gezamenlijk infomoment voor
iedereen die houdt van tuinieren. Aan de hand van een presentatie en meegebrachte kruidenplanten geeft een herboriste uitleg over thee maken met kruiden die we zelf in eigen tuin of bloempot kunnen kweken.
Het gaat zowel over het kweken van het kruid, de geneeskrachtige werking en het gebruik ervan.
Tips over het correct maken van thee zetten we ter plaatse om in de praktijk. Er kan dus geproefd worden. De inkom voor deze avond is gratis, iedereen is welkom.


Gratis
Inschrijven gewenst

 

 

 


Tai Ji - Meulewech
Dinsdag 20 maart om 19 u.

Gewoonlijk wordt Tai Ji drie bestaansredenen toegedicht: als een bewegingskunst die verder gaat dan het ontwikkelen van snelheid, kracht of uithoudingsvermogen; als een martiale kunst waar meegeven (yielding) als principe centraal staat en de kracht van een aanval naar de tegenstander wordt teruggestuurd; als een levenskunst, met name een systeem van psychologische en spirituele ontwikkeling gebaseerd op natuurlijkheid, evenwicht en het overstijgen van alle concepten. De inspanning om het lichamelijke, energetische (Qi) en bewuste (Yi/Xin) te verfijnen leidt Tai Ji-beoefenaars uit het bewustzijn van alledag naar een plaats van innerlijke kracht, innerlijke rust en innerlijk begrijpen.
Als je wil weten wat Tai Ji kan betekenen, is het een goed idee om deze cursus eens uit te proberen.

Gratis
Inschrijven t.e.m. 19 maart

 

 

De wolf, terug in Vlaanderen? Levensvreugde
Woensdag 11 april om 14 u.

Recent hadden we weer een wolf op bezoek in ons landje. Vanwaar komt de interesse voor dit dier en waarom is die verschijning plots zo bijzonder? Waren er vroeger meer wolven en wat is de mythologie en de geschiedenis achter dit bijzondere dier? En tot slot, wat is de relatie van wolf tot de mens en omgekeerd?
Astrid Neirinck, gediplomeerd natuurgids, vertelt er ons alles over.


Prijs: € 2,5
Inschrijven t.e.m. 6 april

 

 

 

Mantelfluisteraar: aperitiefconcert in kader van Dag van de Zorg - Ter Leyen
Vrijdag 16 maart om 10 u. en om 11.30 u.

Voor de Dag van de Zorg worden op verschillende plaatsen activiteiten georganiseerd. Op vrijdag 16 maart staat de mantelzorger in de kijker. Om de dag goed in te zetten is er in Ter Leyen een aperitiefconcert met muziek, een hapje en een drankje. Voor de muzikale omlijsting kunnen we rekenen op de Hommelclub van ‘t Reitje.

€ 5
Inschrijven t.e.m. 14 maart

Klik hier om meer te weten over de Dag van de Zorg op zondag 18 maart op de site van Ter Potterie

 

 

 

 

 

Paasgekte - Ten Boomgaarde
Woensdag 4 april om 14.30 u.


Kom met vrienden, kinderen en kleinkinderen paaseieren rapen? Daarna kan je nog genieten van een tearoom in het teken van Pasen in onze gezellige cafétaria. Je kan voor deze activiteiten ook apart inschrijven. De paaseierenraap kost € 2, voor de tearoom betaal je € 3. Schrijf je voor beide activiteiten in, dan betaal je in totaal € 5. Vermeld bij inschrijving zeker je keuze.

Inschrijven t.e.m. 30 maart

Bezoek aan de Koninklijke Serres
Oude Stoasie i.s.m. Levensvreugde
Dinsdag 24 april om 6.30 u.

Op het einde van de negentiende eeuw zette Leopold II architect Alphonse Balat aan het werk om de vermaarde Koninklijke Serres te bouwen naast het Paleis van Laken. Ondertussen vergaarden de tuiniers van de koning de meest zeldzame bloemen en bomen van over heel de wereld. Gedurende drie weken in het voorjaar, tijdens de voornaamste bloeiperiode, worden de serres opengesteld, en kan iedereen komen meegenieten van de betoverende kleuren en bedwelmende parfums. Lees meer...

€ 25
Inschrijven tot en met 17 april

www.mintus.be                                                                                               www.dienstencentra-brugge.be