Nieuwsbrief juni/juli 2020
Ruimte voor rituelen 
voor het markeren van belangrijke overgangsmomenten in je leven
Ritueel rond 50
Ze zou binnenkort 50 jaar worden en ze wilde deze bijzondere leeftijd extra aandacht geven.
Ze had heftige jaren achter de rug, zowel menstaal als fysiek. Dit wilde ze op rituele wijze achter zich laten. Ze wilde zich openen voor een toekomst waarin ze zich een steviger moeder zou voelen, hoop op eigen inkomsten zou hebben en nog meer zichzelf zou kunnen worden en mogen zijn.
Het labyrint lag klaar terwijl ze met haar verjaardagsgasten en haar zoontje aan kwam lopen.
Met elkaar heetten we de windrichtingen welkom en oefenden we nog even het lied dat we zouden zingen tijdens haar labyrintloop.
Ze zette de gasten op volgorde waarop ze in haar leven waren gekomen rond het labyrint.
Met een zware rugzak op die de zwaarte van haar leven tot dan toe symboliseerde, betrad ze het labyrint. Om het labyrint werd een bedding gevormd met drums en het gezongen lied.
In het centrum legde ze haar rugzak af, las een briefje dat ze vervolgens in brand stak. Vervolgens sprak, riep ze haar intentie uit voor de toekomst en strooide rozenblaadjes over zich heen.
Toen ze de terugweg aanving, kwam de zee al snel dichterbij.
Haar gasten gingen het labyrint in om haar het beste te wensen, maar kregen niet meer de gelegenheid om het labyrint te lopen. De zee nam het over en spoelde al het oude weg. Volgens haar gasten klopte dit precies in haar leven. De wijsheid van de natuur is niet te evenaren.
We sloten af met een kopje thee, een tekst over 50 en het danken van de windrichtingen.

Agenda
klik website   Bijeenkomsten en cirkels binnenshuis komen weer langzaam op gang, de mantrazang nog niet, ik ga buiten een try out doen
Rode tent/vrouwencirkel: Een avond delen, stilte, muziek en meditatie vr avond 19 juni , 19.30 uur, Cyclaamstraat 14, Den Haag (de volgende is in aug of sept) graag aanmelden  info  
Mantrazang in het Couveehuis: Is na de Corona nog niet gestart. Er zijn twee groepen, van 13.30 tot 15, en van 15.45 tot 17.15. Af en toe is er plek, dus bij belangstelling kan je me een mailtje sturen. Je verbindt je telkens voor 8 keer. info
Labyrintloop aan de vloedlijn: verwelkom de zomer in het labyrint!  zo 21 juni 20.30 uur info 
Zingen in de duinen of op het strand: donderdag 9 juli, 16 uur, op een veldje bij de Fuutlaan-duinen, mail me als je wilt komen, dan stuur ik je de precieze gegevens.

Bijzondere vermeldingen:  
Op mijn Blog kan je een pleidooi lezen over waken bij overledenen 
Boekentip: Christina, tweeling als licht geboren door Bernadette von Dreien, boeiend boek over een nu levende jonge Zwitserse vrouw met een sterk verruimd bewustzijn, die al van jongs af aan in verbinding staat met hogere dimensies en beschavingen van het licht. Zie ook haar website 
En: prachtige Ted-talk van Boeddhistisch leraar en stervensbegeleider Joan Halifax
Tot slot: een adembenemende dans
 
Wil jij een bepaald moment in je leven extra aandacht geven of een bepaalde periode afsluiten of markeren met een ritueel op maat? 
Bel of mail me dan