Eat the book Tokyo
na een eerste stop in thailand, trekken we naar japan.
Tom en Laurens koken binnenkort hun favoriete gerechten uit de nieuwe kook- en reisgids TOKYO STREET FOOD.
 
Japanners werken lang en wonen klein, waardoor ze vaak aangewezen zijn op een snelle hap in de straat of op restaurant. Door de beperkte tijd is eten en drinken ook een belangrijk sociaal gegeven, dat zich oa. vertaalt in izakaya, de typische Japanse cafécultuur. Als grondlegger van de macrobiotiek kennen we de Japanse keuken vooral van haar eenvoudige, seizoensgebonden gerechten en toepassing van rauw.
 
Eat the book Tokyo gaat door op vrijdagavond 16/06 bij HAVEN. Reserveren voor dit exclusieve evenement kan vanaf nu, via e-mail.
 
Proef van authentieke bar snacks, maar ook van rijst- en noedelgerechten met vis en vlees, van NIGIRIZUSHI tot RAMEN, van TEMPURA tot NANBAN, in een menuformule aan 65 euro per persoon, inclusief aangepaste dranken en waters.

Het volledige menu verklappen we begin juni.
 
-
 
Wegens het succes van de izakaya-avonden in Noedelbar Ramen organiseren we 4 extra sessies op vrijdag 15 en zaterdag 16 september.
 
We presenteren er Japanse hapjes zoals TAMAGOYAKI, Japanse omelet met gepekelde daikon, TSUKUNE, gehaktballetjes in zoete sojadressing, en verfijnde gerechtjes zoals SASHIMI en venusschelpen in sake, in een menu aan 40 euro per persoon, exclusief dranken.
 
Reserveren voor een izakaya-sessie kan hier, met vermelding van het gewenste uurslot (18u30 of 21u) en aantal personen, met een maximum van 4 personen per reservatie.
 
HAVEN avondsessies
JE hemelvaartweekend begint bij haven.
Wil je graag HAVEN ontdekken, maar geraak je er niet over de middag? Then we have news for you ...
 
HAVEN is op donderdag 25 en vrijdag 26 mei uitzonderlijk ook 's avonds open, steeds van 18u tot 22u. Op donderdag vanaf 13u is er met ASPHALT een gratis open air evenement aan de overkant.
 
Boek je tafeltje op donderdag- of vrijdagavond per e-mail; reserveren voor de middagservice kan steeds via Resengo.
 
Opgelet: HAVEN en Noedelbar Ramen zijn gesloten op Pinkstermaandag 05/06.
 
... een etentje voor 2!
 
We gingen een halfjaar geleden van wal met HAVEN en denken intussen na over een - gedeeltelijk - vaste kaart.
 
Welk gerecht is je de eerste 6 maanden bijgebleven?
 
Laat ons nog tot 2 juni in een berichtje weten wat je favoriete HAVEN-gerecht tot nu toe is; we trakteren één inzending met een lunch voor 2 personen (twv. 50 euro).
 
Deel je favoriete HAVEN-moment via Facebook of
via 
Instagram met de #eethaven-hashtag.
HAVEN - Dok Noord 7, B-9000 Gent - +32 (0)472 / 33 72 36
info@eethaven.be - www.eethaven.be