JULI 2020
In deze nieuwsbrief
  • Studiekeuze123 in coronatijd
  • Bestel het gratis voorlichtingsmateriaal
  • De studiekeuzecheck: wat en waarom?
  • Studiekeuze123 op social media
  • Maak kennis met het team
  • Fijne zomervakantie!
 
Studiekeuze123 in coronatijd
Halverwege maart sloten hogescholen en universiteiten hun deuren wegens de maatregelen tegen het coronavirus. Op dat moment hadden veel studiekiezers hun definitieve keuze nog niet gemaakt. Het bezoeken van een open dag of een dagje proefstuderen zat er niet meer in. Hoe hebben studiekiezers in tijden van corona een studie gekozen?
 
Naast online voorlichtingsactiviteiten en het gebruik van social media, is ook Studiekeuze123.nl veel gebruikt. Dit zien we terug in de bezoekersaantallen op de website. We zien ook dat studiekiezers het uitstellen van de aanmelddeadline hebben aangegrepen om naar meer informatie te zoeken. 
 
Lees meer in het nieuwsbericht Kiezen in tijden van corona. 
 
Bestel het gratis voorlichtingsmateriaal
Studiekeuze123 stelt gratis studiekeuzevoorlichtingsmateriaal beschikbaar om bovenbouwleerlingen havo/vwo en mbo-4 te begeleiden in het maken van hun studiekeuze.
 
Poster en brochure studiekiezers
De brochure voor studiekiezers biedt een overzicht van de  informatie en de beschikbare studiekeuzehulpmiddelen op Studiekeuze123.nl. Op de posters worden de meest gewaardeerde mogelijkheden van de website uitgelicht.
 
Brochure studiekeuzeprofessionals
De brochure voor decanen en andere studiekeuzeprofessionals geeft een overzicht van de informatie en materialen die je kunt gebruiken om leerlingen te begeleiden bij hun studiekeuze. Ook staat er een overzicht op van de belangrijkste studiekeuze-data gedurende het schooljaar. 
 
Bestel de posters en brochures voor 2020-2021 nu kosteloos via Onderwijsinformatie.nl/Studiekeuze123. Ze worden dan in september geleverd. 
 
De studiekeuzecheck: wat en waarom?
Studiekiezers die zich voor 1 juni hebben aangemeld voor een opleiding, kunnen in deze periode worden uitgenodigd voor een studiekeuzecheck, ook wel matching genoemd. Veel opleidingen stellen het deelnemen aan de studiekeuzecheck zelfs verplicht. Het is een manier om te kijken of de gekozen opleiding bij de studiekiezer past. Deze check kan een gesprek zijn over de gemaakte keuze, het volgen van een proefcollege, het invullen van een digitale vragenlijst of een andere activiteit. Na de check volgt er een advies van de opleiding.
 
Lees meer over de studiekeuzecheck en de gevolgen van een eventueel negatief advies op Studiekeuze123.nl/studiekeuzecheck.
 
Studiekeuze123 op social media
Wist je dat Studiekeuze123 naast de website ook informatie verspreidt via andere kanalen? Het afgelopen jaar hebben we ingezet op het vergroten van ons bereik via Instagram. Dit heeft voor een explosieve groei in het aantal volgers gezorgd. We bereiken nu ruim 30.000 studiekiezers met informatie, stellingen en sinds vorige maand ook informatieve video's van onze eigen Anke Koopmann.  
Via Facebook bereiken we vooral ouders en studiekeuzebegeleiders. Daar weten ruim 8.000 mensen ons te vinden. Op LinkedIn hebben we een speciale groep voor studiekeuzeprofessionals, zodat zij onderling informatie kunnen uitwisselen. Uiteraard doet Studiekeuze123 hier zelf ook aan mee. 
 
Maak kennis met het team
In de komende nieuwsbrieven stellen we de 16 medewerkers van Studiekeuze123 graag aan je voor. Als eerste: Team Communicatie
 
Gert-Jan Bos is Hoofd Communicatie. Hij kwam in 2016 bij Studiekeuze123 werken als Online manager, maar maakte in 2019 de overstap naar hoofd van Team Communicatie. Naast het aansturen van het team, is Gert-Jan ook verantwoordelijk voor de woordvoering.
 
“Door onze onafhankelijke positie maken we gegevens uit het hoger onderwijs belangeloos vergelijkbaar en inzichtelijk. Hiermee kunnen toekomstige studenten een passende studiekeuze maken op basis van hun eigen prioriteiten en voorwaarden.”
 
 
Anke Koopmann is Communicatiemedewerker. Begin 2018 kwam zij naar Studiekeuze123 om de communicatie richting de studiekiezer over te nemen. Inmiddels houdt zij zich ook bezig met de communicatiestrategie van de stichting.
 
Studiekeuze123 faciliteert dat iedereen bij het maken van een passende studiekeuze opleidingen, ervaringen, steden en informatie kan vergelijken. Een onmisbare stap in ieders studiekeuze en een waardevolle aanvulling op de hulp van ouders, vrienden of een decaan.
 
 
Maud Huygen is Communicatiemedewerker. Zij begon in 2014 bij Studiekeuze123 als projectmedewerker, maar maakte 2,5 jaar geleden de overstap naar communicatie. Ze is verantwoordelijk voor de webredactie en de communicatie rond de Nationale Studenten Enquête. 
 
“Bij het maken van mijn eigen studiekeuze jaren geleden, zag ik door de bomen het bos niet meer. Een goed overzicht en het makkelijk kunnen vergelijken van opleidingen heb ik gemist. Ik ben blij dat we met Studiekeuze123 de studiekiezers hier tegenwoordig in kunnen ondersteunen, waardoor ze met meer vertrouwen hun keuze kunnen maken en bij een passende opleiding uitkomen.
 
 
Bastian Schilderink is Productowner Online. Begin 2019 kwam hij het team van Studiekeuze123 versterken. Hij houdt zich bezig met de techniek en de functionaliteiten van de website. 
 
“Een passende studie zorgt voor een gemotiveerde student, bespaart tijd, geld en frustratie. Uiteindelijk heeft de maatschappij als geheel er veel baat bij. Studiekeuze123 helpt hierbij.”
 
 
Cathelijne Jongerius is Relatiebeheerder. Zij is de nieuwste aanwinst van het team. In november 2019 is zij begonnen om het relatiebeheer van Studiekeuze123 te professionaliseren. Ook onderhoudt zij contact met onderwijsinstellingen om de vulling van de Studiekeuzedatabase en de website te verbeteren. 
 
“Gezien het enorme aanbod aan informatie over hoger onderwijs en de moeite die ik zelf vroeger heb ervaren om een keuze te maken, voelt het goed om huidige studiekiezers op weg te kunnen helpen. Studiekeuze123 doet dat in mijn ogen op een integere en objectieve manier, en probeert zoveel mogelijk aan te sluiten bij de belevingswereld van de studiekiezer.”
 
Fijne zomervakantie!
Voor sommigen begint de vakantie volgende week al, anderen werken nog een paar weken door. Studiekeuze123 is de hele zomer bereikbaar. Je kunt contact met ons opnemen via Studiekeuze123.nl/contact
 
Wij wensen iedereen een fijne vakantie!
 
Studiekeuze123
Powered by Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 
   
Studiekeuze123 is een initiatief van het ministerie van OCW, in samenwerking met studenten en het hoger onderwijs. Studiekeuze123 verzamelt en verspreid objectieve en betrouwbare informatie over alle erkende opleidingen aan hogescholen en universiteiten in Nederland.