Altenatuur Nieuwsbrief
 
oktober 2018

ONZE ADRESSEN
 
www.altenatuur.nl
 
facebook.com/altenatuur
 
twitter.com/@altenatuur
 
e-mail: altenatuur@gmail.com
 
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
10 oktober
Dag van de duurzaamheid
_____________________
 
1 oktober
Debatavond Energie Neutraal Altena
_____________________
 
6 en 10 oktober
Vlag & tak 
_____________________
 
Bever en Otter
_____________________
 
 
AGENDA
 
 
25 oktober (do):
'Bever en Otter
plaats: Fort Giessen aanvang: 20.00 uur
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10 oktober Dag van de Duurzaamheid
 
In het AltenaCollege, Rijksstraatweg 153 in Sleeuwijk, is ’s avonds een verkiezingsgesprek duurzaamheid met lijsttrekkers, ondernemers, maatschappelijke instellingen en bewoners. Over de grote veranderingen in landbouw / voedsel / natuur, mobiliteit, energie opwek en kennisoverdracht die hard nodig zijn. Altenatuur heeft het initiatief genomen, DEcAB (energie coöperatie Altena), Agrarische Natuurvereniging en ZLTO doen ook mee.
Hennie Roorda is gespreksleider.
Onze toekomstige bestuurders worden allerlei concreet mogelijke ideeën voorgelegd om CO2-uitstoot te beperken en de natuur te verrijken. Het gesprek zal voor kiezers duidelijker maken op welke partij je het beste kunt stemmen als je voor snelle verduurzaming bent. Er is een beperkt aantal plaatsen, aanmelden kan bij altenatuur@gmail.com
Lees meer op altenatuur.nl
 

 
Debatavond Energie Neutraal Altena
 
In het kader van de verkiezingen organiseert Progressief Altena op 1 oktober in het gemeentehuis van Woudrichem om 19.30 uur een debatavond Energie Neutraal Altena. Het is een mooie opwarmer voor het verkiezingsgesprek op 10 oktober.
 

 
Vlag & tak
 
6 en 10 oktober Met vlag & tak, voor een ‘Praatje met de buren’.
Veel bewoners, bedrijven en instellingen hebben al geïnvesteerd in schone energie of meer natuur. Zij hangen op deze dag een Nederlandse vlag met een groene tak uit. Dat betekent dat voorbijgangers, bezoekers  en familie kunnen vragen waarvoor dat is. Iedereen heeft dan zijn eigen verhaal.
Heb je ook geinvesteerd en wil je een praatje? Hang dan vlag en tak uit!
 

 
Bever en Otter
25 oktober om 8 uur is er in Fort Giessen een lezing van Robin van Dijk over de bever en de otter. Vooral van de laatste is het heel interessant wanneer hij in ons gebied zal verschijnen.
 

 
 
 
Altenatuur
de natuurbeschermingsvereniging
van het Land van Heusden en Altena