N I E U W S B R I E F
November 2017

VERWACHT: tentoonstelling 'De kunst van lezen. Van William Kentridge tot Wikipedia'
Van 18 november 2017 t/m 4 maart 2018  

 
Onder de naam Huis van het Boek presenteren Museum Meermanno en de KB, nationale bibliotheek van Nederland de tentoonstelling ‘De kunst van lezen. Van William Kentridge tot Wikipedia’. Er staan ruim twintig installaties opgesteld, die als in een proeflokaal de bezoeker kennis laten maken met allerlei aspecten van het lezen. Zo is er de gedrukte versie van de Nederlandse Wikipedia, door de Amerikaanse kunstenaar Michael Mandiberg en het intrigerende 2nd hand reading van de beroemde Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge.
 
 

NU TE ZIEN: tentoonstelling 'Xtra small. Miniatuurboekjes in Museum Meermanno'  
t/m 7 januari 2018  
Foto: Frank Jansen
 
U kunt t/m 7 januari 2017 nog meer dan driehonderd prachtige miniatuurboekjes bewonderen. Centraal staan 155 nieuwe boekjes, dat zijn de inzendingen voor de internationale wedstrijd die de Stichting Handboekbinden uitschreef. Daarnaast
nog vele andere boekjes, sommige uit de vijftiende en de zestiende eeuw. 
 
 
 
 

WORKSHOP: miniatuur boekbinden voor volwassenen
25 november 2017
 
In Meermanno kunt u op dit moment honderden miniatuurboekjes bewonderen in de tentoonstelling 'Xtra small'
 
Al die mini-boekjes zijn met de hand gemaakt, en zijn ook echt mini. Miniatuurboekjes passen in je handpalm, soms zelfs op de top van je vinger. Zelf eens ervaren wat er allemaal komt kijken bij het maken van een mini-boekje? Dat kan op 25 november tijdens een workshop onder leiding van Melinda Koopman en Rosalie Bijl in Museum Meermanno.
 
 
 
 
 

Kom schrijven met een ganzenveer 
iedere zaterdagmiddag  
 
Foto: Frank Jansen
Zelf eens proberen hoe men in de middeleeuwen de meest zwierige letters op papier schreef? Dat kan elke zaterdagmiddag tussen 12.00 en 16.30 uur. Kom langs en pak de ganzenveer op!
De workshop is gratis voor bezoekers van het museum.
 
 
 
Neem een kijkje op onze drukkerij
iedere zondagmiddag
Altijd al een keer aan de drukpers willen staan? Iedere zondag zijn ervaren drukkers in Museum Meermanno aan het werk. Een unieke kans om de verschillende persen in actie te zien en om meer te weten te komen over het ambacht van de boekdrukkunst. En het natuurlijk ook zelf een te proberen! Dat kan elke zondagmiddag tussen 12.00 en 16.30 uur.
 
Deelname aan de drukkerij is gratis voor bezoekers van het museum.
 
 
 
Foto: Ton Martens
 

Oproep: steun Museum Meermanno
Boek zoekt vrouw, man en bedrijf
Helpt u ons door een boek uit de collectie te adopteren? Kies een van de topstukken of adopteer een boek naar eigen keuze. Mailt u voor meer informatie of het overzicht van de topstukken naar 
Het geld komt ten goede aan het behoud, de restauratie en de zichtbaarheid van de collectie. 
 
Contact via Aafke Boerma: 070-3462700 of boekzoekt@meermanno.nl.

Museum Meermanno | Huis van het boek
Prinsessegracht 30
2514 AP Den Haag
070 346 27 00
www.meermanno.nl