Nieuwsbrief
AMGEN Singelloop Breda
 editie mei 2020
Nog eventjes geduld...
 
Het ene na het andere (hardloop)evenement wordt uit de kalender geschrapt en verschoven naar volgend jaar. En ook voorjaars events die verplaatst werden naar het najaar vervallen.
Wat gaat er gebeuren met de Bredase Singelloop dit jaar?
 
Een logische en begrijpelijke vraag. Maar tegelijkertijd een vraag waar we helaas nog geen sluitend antwoord op kunnen geven. De snelle ontwikkelingen houden ons bestuur flink bezig. We zijn in gesprek met sponsoren en gemeente. Wat kan, wat niet? We zijn er simpelweg nog niet uit.
 
Daarom heeft het bestuur besloten de beslissing met enkele weken vooruit te schuiven. Heb dus nog even geduld alsjeblieft. Op onze website staat extra info over onze zoektocht naar mogelijkheden voor onze Singelloop dit jaar. 
 
 
 
Blijf in de tussentijd lekker trainen en geniet van het fantastische weer. En heb je jouw rondje al gelopen vandaag? Lees dan lekker verder in deze nieuwsbrief!
 
Heb je suggesties, verbeterpuntjes of andere zaken die je met ons wilt delen?
Laat het ons weten via communicatie@bredasesingelloop.nl!
 
Wij wensen je veel gezondheid en leesplezier toe!

Global Running Day
 
Woensdag 3 juni is het Global Running Day: de dag waarop heel Nederland wordt oproepen in beweging te komen! Weliswaar op 1,5 meter afstand van elkaar, maar hoe fijn is het dat we weer samen met onze loopmaatjes kilometers kunnen maken!

Bij alle Run2Day winkels krijg je bij aanschaf van een hardloopproduct een gratis Global Running Day startnummer. Ook kun je jouw startnummer gratis ophalen bij jouw lokale Run2Day winkel. Speld dit startnummer op woensdag met trots op je shirt en vier Global Running Day samen met miljoenen andere hardlopers. Loop dus snel binnen bij Joan en Ilse in Breda. 


Actie 'hardloopshirts voor zorghelden' groot succes!
 
In maart en april zagen we vele Zorghelden keihard werken op de IC's in hun beschermende, niet-ademende pakken. Hardloopshirts hebben wel die ventilerende eigenschappen en bieden dus verlichting als onderkleding. Maar hoe kom je aan veel shirts? 
 
Wij vroegen onze trouwe sponsoren en deelnemende bedrijven aan de Businessrun van de Singelloop om hulp. Die kwam. En massaal! Namens onze partners mochten voorzitter Willem Butz en bestuurslid Flip Kitslaar in totaal méér dan 500 hardloopshirts uitreiken aan Revant Medisch Specialistische Revalidatie en zorginstelling Thebe!
   

'Run 5 - Donate 5 - Nominate 5' gaat viraal
 
Gezien op social? Wereldwijd is het een grote hit en ook in Nederland doet deze actie het te gek. Op deze manier wordt geld bijeen gelopen voor het Rode Kruis. Tof idee! 
 
Het werkt als volgt:
1. Je loopt 5 kilometer op een moment dat het jou uitkomt. Maak vervolgens een foto van je hand met gespreide vingers.
2. Doneer € 5,- aan het Rode Kruis (of een ander goed doel)
3. Nomineer 5 vrienden of vriendinnen om hetzelfde te doen. Deel jouw foto op Instagram met op elke vinger van je hand de naam van de betreffende vriend of vriendin. Gebruik de hashtag #run5donate5nominate5.

Geen Insta-gebruiker? Probeer het eens op Facebook en kijk wat te teweeg brengt voor het goede doel!
Vergeet niet om ons ook te taggen: #SingelloopBreda
   

Nieuwe line-up Singelloop bestuur
 
De meeste poppetjes zijn gelijk gebleven, maar zitten wel op een ander stoeltje. Waarmee we willen zeggen dat er enkele wijzigingen zijn geweest binnen het Singelloop bestuur.
 
Het begon met de aankondiging van secretaris Jolanda Verwegen. Zij gaf aan het spreekwoordelijke stokje te willen overdragen. En dat bracht onverwacht een leuke stoelendans op gang. De wisseling van portefeuilles én de komst van Ramon Tax als nieuw bestuurslid Sponsoring brengt weer veel nieuwe energie.
   

Running Apart Together
 
Een mooie geste van topatleet Frank Futselaar, atletenbemiddelaar Volare Sports en Jorin Kamps (RunningSolutions). Samen startten zij 'Running Apart Together' op om sporters op afstand met elkaar te verbinden. Op 13 en 14 juni vindt een 'virtual solo run' plaats.
De opbrengsten gaan naar het Longfonds.
 
Vanwege het COVID-19 virus worden er op dit moment geen wedstrijden gelopen. Maar individueel trainen kan natuurlijk wel. Deze run wordt daarom individueel uitgevoerd, maar heeft als doel saamhorigheid en gezondheid onder de deelnemers te bevorderen.
 
Door je in te schrijven voor deze run ontvang je een loopschema in de aanloop naar 13 en 14 juni en je geeft longpatiënten weer een beetje ademruimte!
   

Onze partners: