AGENDA 
Maandag 13 juni
20:00 uur: Algemene Leden Vergadering
  
Zaterdag 18 juni
14:00 uur: Seizoensafsluiting
  
De DigiDukes agenda is een momentopname. Kijk voor het laatste nieuws op Twitter of de agenda op de website.
 
  MEER DUKES  
   
  
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Colofon
DigiDukes is de wekelijkse nieuwsbrief van Rugbyclub The Dukes voor - in willekeurige volgorde - leden, sponsors, vrienden, fans en relaties.
De artikelen worden gepubliceerd in de volgorde clubnieuws, nieuws over individuele leden en overig nieuws. Deadline voor kopij is dinsdag.
DigiDukes wordt elke woensdagavond verspreid via e-mail en er wordt naar verwezen via de Twitter- en Facebook accounts van Rugbyclub The Dukes.
Voor dagelijks nieuws kun je Twitter en de website raadplegen. Op de website tref je ook oudere berichten en meer informatie aan.
Aanmelden voor Digidukes via digidukes@dukesrugby.nl
 
SEIZOENSAFSLUITING
Op zaterdag 18 juni sluiten we het seizoen af. Alle leden, spelers, fans, ouders enz. enz. zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Het programma ziet er als volgt uit:
 
Programma
Start om 14:00 uur met spellen uit de rugbyclinic en uitreiking van de awards zoals:
- Manu Trofee en de
Rond 18:00 uur start de BBQ. Schaf je BBQ polsbandje aan via de webshop of bij Margo van Veggel. De kosten zijn € 6,00 (kinderen tot 13 jaar) en € 10,00 (volwassenen) per persoon.  Vanaf 20:00 uur een optreden van Nederpopband Steeds. Tot dan.
 
DUKES GUPPENDAG
Zaterdag 4 juni was er een primeur voor The Dukes, op het veld werd voor het eerst een Guppendag georganiseerd. Guppen zijn de jongste spelers (leeftijdscategorie onder 6 jaar). 
   
Vanuit Tilburg en Eindhoven waren er ook guppen gekomen, wat zorgde voor een groep van ongeveer 40 jongens en meisjes die diverse rugby-spellen hebben gedaan.
Het was een geweldige dag. Compleet met taartverkoop, warming-up op muziek, schminken, een rugby-waterballonnen-wedstrijd en aan het einde een medaille.
Geslaagd
De Dag was zo geslaagd dankzij de enthousiaste inzet van vier Cubs met talent voor trainen, de begeleiders van de dag, de trainers, organisatie, taartenbakkers en niet te vergeten de jonge rugbyers en hun supporters.
The Dukes heeft er een nieuwe traditie bij!

 
TURVEN WINNEN BEACH RUGBY
Zaterdag 28 mei hebben onze turven het Beach Rugby Toernooi in Hoek van Holland gewonnen. Het toernooi was voor de 12de keer georganiseerd door RC The Hookers. Ongeveer 1.000 jongens en meiden speelden op zaterdag en zondag rugby op het strand.
 
Winnen
Met een mooi zonnetje, een verkoelend briesje en mooie velden gingen onze turven en benjamins er vanaf wedstrijd 1 keihard tegenaan, soms wel heel erg letterlijk.
Mooi lijnenspel, passes en prachtige try's zorgde er voor dat de turven in de finale van Hilversum wonnen en hiermee schreven ze het toernooi van 2016 op hun naam. 223 Punten gescoord en maar 15 punten tegen!  Hard gewerkt en welverdiend voor deze kleine-grote mannen.
   
De benjamins werden uiteindelijk vijfde in Hoek van Holland. 
bekijk hier een kort verslag van de lokale omroep met een impressie van een dag beach rugby.
 
Den Haag
Tegelijkertijd werd er in Den Haag ook een toernooi gespeeld, hier waren de turven en benjamins minder gelukkig. Twee blessures, waarbij turf Robbe zijn middenvoetsbeentje brak en in het gips naar huis ging. Murk van de benjamins is met een hersenschudding met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en na controle mocht hij ook naar huis. Met beide gaat het naar omstandigheden goed.
 
LEDENVERGADERING
Alle leden van The Dukes zijn uitgenodigd voor de algemene ledenvergadering. Die is komende maandag 13 juni 2016 en begint om 20.00 uur. Natuurlijk in het clubhuis. Via e-mail ontving je al de agenda. Het programma van de avond ziet er als volgt uit:
1. Bespreking van 't verslag van de vorige ledenvergadering - die is je al toegestuurd - en presentatie van de hoogtepunten van het afgelopen seizoen;
2. De penningmeester laat zien hoe het met de financiën is gegaan (de balans) en wat hij volgend jaar verwacht (de begroting);
3. Hoofdtrainer Andy Egonu en de coördinator van onze jeugdtrainers Frank van den Heuvel lichten hun rugby ontwikkelpan toe;
4. De concept veldverdeling seizoen 2016/2017;
5. Vragenrondje en naborrel.
   
Waar we het ook over zullen hebben is dat we meer vrijwilligers nodig hebben die regelmatig helpen. Je kunt je handen uit de mouwen steken - bijvoorbeeld achter de bar of in de keuken - of de club mee besturen als voorzitter, secretaris of als bestuurslid technische zaken.
Ook zoeken we een of meer personen die (samen) de Turven, Benjamins en Mini's willen coördineren. Bijvoorbeeld zoals we dit jaar met DigiDukes hebben gedaan met hulp van tientallen leden, fans en ouders.
 
Kom op laat je horen en help mee. Heb je vooraf vragen of opmerkingen richt je dan tot een van onze bestuursleden of stuur een e-mail naar onze bestuurssecretaris Toine van Loenhout.
 
RUGBY IN GOFFERTPARK
Voor de jeugd tussen de 4 en 14 is er in op een aantal zondagen in juni en juli weer een training/clinic in het Goffertpark in Nijmegen onder leiding van Alex Chang. Aanmelden klik hier.
 
SELECTIE NEDERLAND LADIES 7'S
Dukes speelster Pleuni Kievit is geselecteerd voor het Nederlands Ladies Sevens team dat op 11 en 12 juni in Kazan (Rusland) het eerste leg speelt van het Europees Kampioenschap. Hier kun je er meer over lezen.
 
JEUGDSPELER VAN HET JAAR
RUGBY NEDERLAND
Het Bestuur van de destijds Nederlandse Rugby Bond heeft in mei 2008 besloten om de in 1968 ingestelde prijs voor de Jeugdspeler van het Jaar wederom weer toe te kennen, de Frans Henrichs Trofee. Talrijke jeugdspelers die met enthousiasme de onderscheiding ontvingen groeiden uit tot prominente rugbyers en kaderleden in dienst van de Rugbysport in Nederland.
 
Dit seizoen is Daan Swart van onze club genomineerd samen met Marc Mistou en Koen Bloemen (beide RC 't Gooi). The Dukes feliciteert Daan en zijn mede-genomineerden met hun nominatie.
Meer weten over deze trofee? klik dan hier
 
DUKES GOT TALENT
Wie kent ze niet: De Alpenzusjes
Daar wil je toch ook bij in de clip figureren? Die kans krijg je nu! Onlangs hebben ze een nieuw nummer geschreven over -hoe kan het ook anders- RUGBY.
Bij een nieuw nummer hoort ook een nieuwe clip en daarvoor zoeken ze rugbyers. De opnames zullen (onder voorbehoud) plaatsvinden op dinsdag 21 juni vanaf ca. 18.00 uur bij The Dukes. Welke senioren wagen hun kansen op een nieuwe uitdaging in de showbizz? Er zijn minimaal 10 personen nodig. Uiteraard mag je ook met een heel team meedoen. Interesse graag melden voor 15 juni aanstaand via Xandra.

 
FITTEST VOOR 55-PLUSSERS
De eerder aangekondigde fittest voor ouderen - zie DigiDukes 19/2016 - op zaterdag 28 mei is verplaatst naar 13 juni vanaf 12:30 uur en 17 juni om 9:00 uur. Aansluitend kunnen de deelnemers dan mee gaan doen aan de 55+ activiteiten op het rugby- en tennisveld. Die starten elke maandag om 14:30 en op vrijdag om 11:00 uur. Locatie van de fittest is nog steeds het clubhuis van The Dukes aan de Limietlaan. Lees er hier meer over.
 
Week 23/2016
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl