Wandelnieuwtjes oktober 2022                      Volg ons ook via  
 
REGI-wandeldag
Op 30 oktober organiseert Wandelclub Sport+ Kinrooi hun herfsttocht vanuit Opoeteren. Wandelsport Vlaanderen vzw koppelt er samen met Regi de REGI-wandeldag aan vast. 
 
Vlaanderens bekendste dj zal die dag aanwezig zijn van 13.00u tot 16.00u om samen mee te wandelen op de RegiRoute. De startplaats van de RegiRoute op het Kerkplein van Opoeteren ligt op amper 300m van het Ontmoetingshuis De Riet. Iedereen is welkom om mee te wandelen. Je hebt keuze uit vier afstanden: 4 - 6 - 12 of 21km. Inschrijven doe je dag zelf. Leden van Wandelsport Vlaanderen vzw betalen € 1.5 / niet-leden € 3.0 
 
Leden van Wandelsport Vlaanderen vzw maken bovendien nog kans om een cd of een uniek Regi-gadget te winnen. 
 
Ontdek HIER waarom dit Limburgse dorpje het bezoeken waard is, zéker voor wandelaars. 
 
 
 
 
In onze complexe, steeds veranderende maatschappij staan veel mensen onder druk. Er wordt meer en meer van ons verlangd. Je wil daarbij alles tot in de kleinste details goed blijven doen én iedereen tevreden stellen, waardoor je de lat voor jezelf steeds maar hoger legt. 
 
Logisch dus, dat je je na verloop van tijd helemaal vermoeid gaat voelen en dat je misschien wel geconfronteerd wordt met allerlei klachten. Wandelen kan helpen om uit de impasse te geraken.
 
Natuur als kompas organiseert regelmatig themawandelingen in kleine groepjes waarbij je alles kan loslaten. Zo'n wandeling bevordert het sociale contact, wat op zich ook een belangrijke pijler is om stress te voorkomen of te verlagen.  

 
 
 

 
Ben jij geregeld buiten te vinden en op zoek naar een lichtgewicht, moderne en multifunctionele schoen? Dan zou de AXOS van LOWA wel eens je nieuwe lievelingsschoen kunnen worden. Alhoewel dit nieuwe model qua looks een echte blikvanger is, zit deze schoen ook nog eens boordevol functionele details. Precies zoals je van LOWA mag verwachten.
 
Robuuste textielmaterialen, een waterdichte en ademende GORE-TEX voering en een stevige zool met sneakerlook vormen een bijzondere eenheid. Hierdoor is de AXOS geschikt voor bijna elke omgeving, of het nu gaat om een ommetje in je eigen buurt of een stevige wandeling in de natuur. Modieus en elegant, maar ook sportief en functioneel, de AXOS van LOWA heeft het écht allemaal. 
            
 
Je wandelavontuur begint bij Flanders Trails
Al deelgenomen aan een organisatie van Flanders Trails? Dan is de kans groot dat je finaal verkocht bent. Want Flanders Trails zijn acht leuke, uitdagende, ontspannende, en natuurrijke langeafstandswandeling met dat ietsje meer. Vaak steek je er ook nog iets vanop.
 
Het seizoen 2023 starten we op zaterdag 4 februari met de Peerdevisschers Walk vanuit Oostduinkerke-Koksijde.  Op zaterdag 18 februari 2023 volgt de Brabantse-Ardennen Trail vanuit Huldenberg. De inschrijvingen voor beide organisaties zijn reeds geopend! 
 
Wil je op de hoogte blijven van onze komende wandelevenementen met wat extra fungehalte in 2023? Neem een kijkje op www.flanderstrails.be of volg ons via www.facebook.com/trailwalk.be 
 
Heb je nog nooit een langeafstandstocht gewandeld, maar droom je wel van je eerste wandelmarathon of 50 km? Geen probleem, Wandelsport Vlaanderen vzw helpt je met plezier op weg! Er werden nieuwe trainingsschema's uitgewerkt van Start tot Walk 5 en 10 km voor de beginnende wandelaar, de 21 & 42 km voor de (halve) marathonwandelaar tot zelfs 80 & 100 km voor de ultrawandelaar
 
Voor de 5 en 10 km bouw je je conditie op in 10 weken, voor de (halve) marathon bouw je op in 12 weken en voor de 42km in 20 weken. De trainingsgids Ultrawalk drijft de kilometers nog verder op en bereid je voor op een 80 of 100 km in 24 weken. Dit is de juiste manier om op een veilige manier de beoogde kilometers te kunnen wandelen. Bij elk schema hoort ook een handige wandelgids om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je wandeluitdaging. 
 
Meer weten? Alle wandelschema's vind je terug op www.trailwalk.be
 
 
Onze Natuur, de Film
 
Natuurliefhebbers opgelet: de mooiste wandeling van het jaar leidt van jouw voordeur naar de dichtsbijzijnde bioscoop! 
 
' Onze Natuur, De Film' is een ambitieuze natuurdocumentaire over de natuur in onze achtertuin. Prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren die verwondering opwekken en de liefde en het respect voor onze natuur vergroten. Deze familiefilm neemt elke kijker mee in de wondere wereld van Onze Natuur, met de stem van niemand minder dan Matteo Simoni. Nooit eerder is onze eigen achtertuin in al zijn glorie vertoond. Een visueel spektakel dat op het grote scherm pas echt tot zijn recht komt. 
 
Check alle speeldate en bestel je tickets via Onze Natuur, De Film