ART NOVEMBER
7 november 2018


Nieuws en activiteiten
Hilversumse kunstenaars
Open atelierdagen in 2019: 21-30 juni
De periode waarin de Open Atelierdagen plaats vinden in 2019 is bekend. Museum Hilversum biedt ruimte aan de overzichtstentoonstelling in de periode van 21 tot 30 juni. In één of beide weekends zijn ateliers van een groot aantal kunstenaars geopend. ART Hilversum opent de inschrijving vanaf 1 januari 2019. Inschrijving mét ballotage staat open voor Hilversumse kunstenaars.

 
Alvast aanmelden is mogelijk, dan word je op de hoogte gehouden: info@arthilversum.nl.
 
NIEUWEGEIN, Beursfabriek
Nationale Kunstdagen, zat. 10 en zo. 11 november
Hilversumse kunstenaars als Dick Sierksma, Mark van Praagh, Matthijs Wolthaus, Paul Kwisthout en Vincent van der Geest exposeren op 10 en 11 november in de Beursfabriek in Nieuwegein.
Tijdens de Nationale Kunstdagen exposeren circa 200 kunstenaars. Er is dan ook een grote diversiteit aan kunst: u vindt op de Nationale Kunstdagen naast schilderijen, tekeningen en foto’s ook beelden, sieraden en grafiek.

Vriendelijke prijzen
De kunst is te koop voor vaak vriendelijke prijzen omdat u direct van de kunstenaar koopt, zonder dat deze commissie hoeft te betalen aan de organisatie.
Meer informatie op www.kunstdagen.nl
 
GEEFT ACHT!
Schone kunst van militaire kleding


    
Ieder jaar wordt een aanzienlijke hoeveelheid militaire kleding afgeschaft. Soms zijn de uniformen versleten, beschadigd of niet meer schoon te krijgen. Soms heeft de gebruiker het leger verlaten. Of er zijn andere redenen waarom de uniformen niet meer gebruikt worden. Dit levert een grote berg afval op.
Meer dan 25 kunstenaars waaronder Hilversumse kunstenaars als Elganan Jelsma, Peggy Eras, Romanina Mandricardo en Sacha Wendt hebben, gebruikmakend van deze afgeschafte uniformen van de Koninklijke Landmacht, werk gemaakt dat van 9 november 2018 t/m 31 maart 2019 in het Waterliniemuseum te zien is.
Opening: vrijdag 9 november, 15.30 uur
Wilt u de opening bijwonen? Graag een bericht aan info@waterliniemuseum.nl
 
IN GESPREK MET EEN KUNSTENAAR
Bezoek aan Ludek Tikovzky, vrijdagmorgen 16 november
Het maandelijkse 'gesprek met een kunstenaar', in samenwerking met seniorenvereniging Senver, is
deze maand met beeldhouwer Ludek Tikovsky in de gerenoveerde Meentwerf. Op vrijdagmorgen 16 november om 10.30 uur.
Het werk van Tikovsky bestaat uit tekeningen, schilderingen, foto’s en digitale bewerking. Soms leven beelden een lange tijd in zijn hoofd alvorens de noodzaak ontstaat dit om te zetten in een kunstwerk.
Ludek heeft zijn atelier in de dit jaar gerenoveerde Meentwerf aan de Mierenmeent 122 in de Hilversumse Meent waar meerdere kunstenaars zich gevestigd hebben. Kosten 3 euro.
Aanmelden vooraf is nodig, dat kan bij annedelaet@arthilversum.nl
 
 
BUSSUM
Herfstexpositie arte temporale ‘Mensfiguren en portretten’

 

Herfstexpositie arte temporale ‘Mensfiguren en portretten’ Met als gastexposant Ries Kleijnen. Van 4-25 november, in Arte Temporale Nieuwe Brink 139-141 in Bussum. Met Hilversumse kunstenaars als Hans Almekinders. Zie www.artetemporale.nl
 
Finisage Beeldentuin Keigaaf
.
Zondag 25 november van 13.00 tot 17.00 uur  sluit  Peggy Eras het seizoen 2018 af. Het was een prachtige lange zomer, maar de tuin is toe aan een winterslaap. Wie weet is het eind november winter met sneeuw. Om iedereen nog even te laten genieten van deze tuin organiseert Peggy een finisage.
Wie weet loop je hier tegen het juiste cadeau voor Sinterklaas of Kerst aan. Er is werk van van Helmi Schellinger met haar raku gestookt keramiek. Anne Marie Perquin met prachtige  organische bronzen. Goudsmid Emmely Hooft Graafland met haar nieuwe collectie sieraden.
Ook zijn er enkele winkeldochters van Jan Everwijn zowel brons als keramiek, Cobi Dierkx met rvs en staal en Peggy Eras met steen te bewonderen.
Zie verder: www.peggyeras.nl
 
MUSEUM HILVERSUM
NH Events & Carla van de Puttelaar
Op 11 november organiseert Museum Hilversum met NH Events een mooie dag met Carla van de Puttelaar als special guest. Laat je inspireren door haar werkwijze en maak kans op een uniek fotoportret met de magie van een 17e eeuws schilderij. Wil je een shoot winnen? Zorg dat je tussen 10:30 en 11:15 uur in het museum bent. Als bezoeker ben je tijdens de twee shoots (om 12:30 en 13:00 uur) getuige van de totstandkoming van het portret en kun je daarnaast een rondleiding volgen.
 
 
Deze nieuwsbrief verschijnt maandelijks. Als u geen prijs meer stelt op deze informatie, kunt u zich hieronder uitschrijven.
Inschrijven kan via de website van ART Hilversum.
 

 
Stuur deze email door naar een vriend(in)