Innehåll
 
- Bli obekväm
- Intervju i radion
- Hemmaövning
- Slow food á la 80-tal
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 

 
Något att tänka på om du är vinterbadare
 
 
Lite att tänka på om du ska ut och flyga
 
Citat 
 
The good life, as I conceive it, is a happy life. I do not mean that if you are good you will be happy; I mean that if you are happy you will be good.
Bertrand Russell
 
 
Bli mer obekväm

De flesta av oss sitter stilla en alldeles för stor del av dagen (såg en ny rapport som visade att vi i snitt sitter stilla 8 timmar/dygn), vilket inte är hälsosamt, eftersom bland annat plack och blodfetter ansamlas vid stillasittande. Ett sätt att minska stillasittandet är att bli mer obekväm. Visst kan du åka till en däckverkstad (och sitta ner i deras kundsoffa och ta en kaffe) när det är dags att byta till vinterdäck eftersom det är bekvämt, men då går du miste om den viktiga vardagsrörelsen. Tänk så här i fortsättningen när du ställs inför ett lite obekvämt val ex hiss eller trappa: Är det bekvämma valet också bra för min hälsa? Oftast kommer svaret att vara nej och då väljer du det mer obekväma valet och investerar samtidigt i din hälsa.
 
Intervju i P4 "Radiohuset"
 

 
Hans Blücher och jag var hos Hasse Andersson och blev intervjuade om boken 26 timmarsdygnet i Hasses program "Radiohuset". Du kan lyssna på programmet på genom att klicka på denna länk. Du kan lyssna på intervjun fram till 121220.
 
Rörelseglädje och koordination
 
  
Denna övning är den lugnaste jag någon gång presenterat, men all träning behöver inte handla om att bli helt slut. Så länge du aktiverar muskler och håller igång blodcirkulationen så är det hälsosamt. Klicka på bilden för att köra igång filmen.
  
Slow food á la 80-tal
 

Har du någon gammal fonduegryta som har stått och tagit plats i många år. Vi åt fondue för första gången på säkert 20 år, barnen och barnens kompis tyckte det var jättespännande, vi fick också tid att prata och umgås ordentligt. Vi lärde oss också att det går utmärkt att använda buljong istället för olja (så slipper du hålla på med kladdig olja) efteråt och att det går jättebra att använda grönsaker till fondue. Broccoli och paprika smakade jättebra (däremot var inte champinjoner någon höjdare), så damma av grytan och få en trevlig och annorlunda middagsstund.
 
Skapa en bra, hälsosam och glädjande månad.
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080  eller
 
Personbästa Förlag & Event AB  www.personbasta.se