Nieuwsbrief augustus 2013
 
Konijnenvaccinatie avonden
Zoals u wellicht weet houden wij in het voorjaar konijnenentingsavonden. Tijdens deze inloopspreekuren enten we de konijnen in tegen myxomatose en VHD. Dit zijn 2 besmettelijke en dodelijke ziektes bij konijnen die door stekende insecten worden overgebracht. Momenteel zien we in de duinen alweer veel myxomatose konijnen zitten. Is uw konijn nog niet ingeënt dit jaar of neemt in de zomer een jong konijntje?
U kunt dan op onze vestiging in Beverwijk terecht op woensdag 28 augustus van 18-19 uur.
Op onze vestiging in Velserbroek enten we de konijnen op vrijdag 30 augustus van 18-19 uur.
Tijdens de entingsavonden is de prijs gereduceerd: € 26,50. U kunt natuurlijk ook een afspraak maken tijdens onze reguliere openingstijden voor de vaccinatie van uw konijn(en). Dan kost de vaccinatie tegen myxomatose en VHD € 33,10. Uw konijn wordt natuurlijk ook nagekeken, met speciale aandacht voor de nagels en het gebit en gewogen.
 
 
De meest Populaire honden- en kattennamen
De jaarlijkse publicatie van de Proteq Dier & Zorg Namen Top 5 is weer geweest, met dit jaar een verrassende top 5 voor de katten. In tegenstelling tot voorgaande jaren staat Tijger(tje) niet meer op de eerste plaats.

Hond 2012 Kat 2012
1. Luna (1) Luna (2)
2. Max (2) Simba (3)
3. Diesel (3) Tijger(tje) (1)
4. Bo (4) Gizmo / Boris / Lucky (4)
5. Bella (-) Minoes (-)

 
 
 
 Feit of Fabel: Zwemmen is gezond voor mijn hond
Zwemmen is een heerlijke bezigheid voor honden. Zeker met deze hoge temperaturen. Zwemmen is ook zeer geschikt voor honden met gewrichtsklachten als artrose. Immers: het water draagt een groot deel van het gewicht van de hond waardoor de gewrichten ontzien worden. Zoekt uw dan wel een plek uit waar uw stramme hond makkelijk in en uit het water kan. Wanneer uw hond regelmatig zwemt of drinkt uit stilstaand water loopt hij kans op de ziekte van Weil. Deze ziekte wordt overgebracht door knaagdieren. De leptospiren (soort bacterie) worden uitgescheiden in de urine van bijvoorbeeld ratten. In stilstaand water kunnen leptospiren lange tijd overleven en zo uw hond besmetten. Het is belangrijk dat uw hond jaarlijks tegen leptospirose (ziekte van Weil) wordt ingeënt.Ook blauwalg kan voor ernstige problemen zorgen bij uw hond. Houdt u www.zwemwater.nl tijdens de warme weken in de zomer in de gaten om te kijken of er blauwalg in uw regio is vastgesteld. Wordt uw hond niet lekker na het zwemmen: braken, diarree, trillen, stuiptrekken. Belt u dan snel met de kliniek. Kortom: zwemmen is lekker en gezond maar dan wel goed ingeënt en goed geinformeerd.  
 
Op zoek naar een rashond?
Bent u van plan om binnenkort een rashond aan te schaffen? Denkt u dan goed na welk ras goed bij u en uw gezin past. Veel rashonden worden uitgekozen op het uiterlijk maar past het temperament en gedrag van de hond uiteindelijk niet bij de eigenaar. Honden belanden hierdoor in het asiel of moeten worden herplaatst met veel verdriet voor de eigenaar en ongemak en stress voor de hond. Tevens is het goed om te weten waar u op moet letten bij de keuze voor een fokker. Fokt de fokker volgens de regels van de rasvereniging en zijn er onderzoeken gedaan naar de gezondheid van ouderdieren? Helaas komen bij rashonden veel erfelijke aandoeningen voor. Op www.raswijzer.nl ziet u een overzichtelijk lijst van rashonden en hun erfelijke gebreken. Als een rashond een erfelijke aandoening heeft die veel voorkomt in het specifieke hondenras, moet de fokker (ook hobbyfokkers)  kunnen aantonen dat hij/zij de aandoening heeft proberen te voorkomen. Veel mensen denken dat kruisingen tussen twee rassen automatisch gezonder zijn. Dit is een misverstand. Een mix tussen heel veel verschillende rassen maakt de kans op een erfelijke aandoening een heel stuk kleiner. Echter een kruising tussen twee rashonden kan nog steeds pups opleveren die lijden aan 1 of meerdere erfelijke aandoeningen.
 
Even voorstellen: Trimsalon Linda Achterbosch
Als eigenaar van de hondentrimsalon wil ik mij graag aan u voorstellen. Ik ben Linda Achterbosch en al jong geïnteresseerd in honden. Een aantal jaren geleden heb ik besloten om trimster te worden. Ik ben de opleiding hondentrimmen gaan volgen bij het Huisdier Kennis Instituut om op een professionele wijze het vak uit te oefenen.
Ik heb een trimsalon aan huis en ik werk op afspraak. Mijn trimsalon is aangesloten bij de branchevereniging ABHB.
 
Om uw hond alle benodigde tijd en aandacht te kunnen geven bij het trimmen, kies ik voor een individuele en volledige behandeling. Bij elke trimbehandeling wordt overtollig haar uit de gehoorgang verwijderd, indien nodig de nagels geknipt en wordt de hond gewassen en geföhnd.
Ik trim kleine tot middelgrote honden.
 
Op vrijwillige basis trim ik asielhonden op verzoek van het Kerbert Dierentehuis.
 
Ik hoop dat ik binnenkort u met uw hond mag begroeten.
Voor meer informatie belt u met:06 402 503 39 of klik op het logo om naar mijn website te gaan.
 
Asieldier van de maand: Kittens!
Na een wat langzame aanloop in het koude voorjaar zijn ze er nu toch: de kittens. In het asiel zijn nu geregeld plaatsbare kittens. De kittens zijn ontwormd en 1x ingeent. U kunt op kosten van het asiel bij ons terecht wanneer het kitten 6 maanden oud is voor de sterilisatie of castratie. Natuurlijk zijn er momenteel ook heel veel volwassen katten die een nieuw huis zoeken dus vergeet hun ook niet.
Kijk voor meer dieren die een baas zoeken op www.kerbertdierentehuis.dierenbescherming.nl
Dier Medisch Centrum Beverwijk Büllerlaan 8 1945 SR Beverwijk
tel: 0251 254 254 info@dierenartsbeverwijk.nl
Dier Medisch Centrum Kennemerland Zadelmakerstraat 98 1991 JE Velserbroek
tel: 023- 538 44 44 info@dierenartsbeverwijk.nl
Openingstijden: ma-vrij 8:00-20:00 en DMCK tevens op zaterdag 9:00-17:00
Behandeling op afspraak.