Smaakzaken nieuwsbrief juli 2012
Komkommernieuwsbrief
 
 
Beste Smaakvrienden-en vriendinnen,
 
Lekker eten en diëten!
 
Deze maand een vakantienieuwsbrief, iets korter dan jullie van ons gewend zijn, maar daarom niet minder interessant. We wensen alle Smaakvrienden een hele goede en smakelijke vakantie! Mocht dit leiden tot een teveel aan kilo's en bijpassende vetrolletjes, kunnen wij jullie vast melden dat Smaakweb jullie te hulp komt. Wij zijn onze eigen proefkonijnen: we hebben de afgelopen week heel lekker en gezond gegeten en zijn al meer dan 2 kilo afgevallen! Wie wil dit nu niet?
In de nieuwsbrief van augustus geven wij ons bloot.Stoer
 
Wat is nieuw deze maand:
 
 
Smaakwebdieet
 
Kilo's verliezen en toch lekker en gezond eten 
 
Wij hoopten toch zo dat dat zou kunnen, en ja hoor, het lukt echt!
Na een diepgaande studie hebben wij een dieet samengesteld op basis van ingrediënten met een lage glycemische index. Kort gezegd komt het op het volgende neer: er zijn 2 soorten koolhydraten, de goede hebben een lage glycemische index, de slechte hebben echter een hoge waarde en zorgen er voor dat de glucosespiegel in het bloed steeds omhoog gaat na het eten van dat voedingsmiddel. Door het insulinegehalte laag te houden, wordt de vorming van vet geremd en wordt de terugzetting van vet naar energie bevorderd. Wij zijn nu 6 dagen "aan de lijn" en zijn meer dan 2 kilo afgevallen (per persoon!). We eten lekker en gezond met ingrediënten van de Smaakwebwinkeliers: groente en fruit, heerlijk vlees en we drinken een wijntje. Nootjes erbij en kilootjes eraf! Wij willen jullie dat natuurlijk niet onthouden, dus zullen we in de volgende nieuwsbrief onze verdere ervaringen en recepten met jullie delen.
  
          Over jullie vragen en tips:
 
  1. Zijn jullie al bij Meza geweest?
    Antwoord: Ja eindelijk, en we hadden er geen spijt van! De naam betekent "kleine hapjes". De hapjes zijn Mediterraan, de eigenaren komen oorspronkelijk uit Libanon. Wij waren in de Weissenbruchstraat en zagen van allerlei lekkers (we mochten alleen even niet alles kopen, zie hierboven....). De vestiging op de hoek Appelstraat/Mient is volgens Bob K. ook super! Voor lunch, borrel en avondeten. Alles wordt ook gecatered. Pagina bijna klaar. www.meza.nl.
  2. en bij Vers uit de Gers?
    Antwoord: Ook daar zijn we geweest en we waanden ons in Frankrijk! In de hele kleine poort in de Kanaalweg vind je allerlei heerlijkheden uit de Gers, waaronder de echte ail violet (paarse knoflook). Ton Oosterhout (de eigenaar) is de trotse eigenaar en importeur. Volgende maand zijn de prachtige strengen "ail violet" weer te koop. Absoluut een bezoek waard, zie de pagina http://www.smaakweb.nl/special-shop1.html.
  3. Hebben jullie ook van die mysterieuze tomaatjes gekregen bij Van Arkel op het Mezenplein?
    Antwoord: Jazeker. Het zijn tomaatjes die je vetverbranding versnellen. Een per dag is voldoende volgens meneer Van Arkel. Komt dat even goed uit!!! Als we er meer over weten komen we erop terug.
            Nieuw op de site:
 
      We voegden weer een aantal nieuwe Smaakzaken toe aan Smaakweb.nl:
 
            In de media:
        
De inmiddels beroemde en beruchte haringtest van het AD 
Het AD heeft weer toegeslagen met de haringtest en een aantal viswinkels gelukkig en ongelukkig gemaakt. Wij proefden vorige maand al de haringen van de Smaakwebviswinkels:.... De haring van Simonis staat bij het AD op plaats 3 met 10 punten, maar van Zoutenbier waren ze volgens de krant niet te eten. Ze kregen een dikke onvoldoende. Wij zijn het hiermee oneens! We proefden nog maar eens een haring van Zoutenbier om het helemaal zeker te weten en vonden hem unaniem nog steeds lekker. Smaken verschillen of zijn er andere factoren in het geding???
In elk geval heeft de haring een goede glycemische index, dus jullie kunnen er gerust eentje (of twee) met smaak verorberen!! (en een uitje mag er zelfs nog bij!)
        
Kijk verder op www.smaakweb.nl