Click here to view this email in your browser
 
Hej,
 
Nu är det snart höst igen med klarare, kyligare dagar och tid att börja med ny vanor och kanske lära sig något nytt? Vårt kursprogram börjar ta form och jag kan lova att det ser spännande ut för alla som vill utvecklas inom stickning och virkning. Den här gången släpper vi inbjudan till två olika kurser, för dig som vill lära dig grunderna i virkning eller att sticka spetsmönster, läs mer nedan och vänta inte för länge med din anmälan, antalet platser är begränsat :)
 
OBS! Det finns faktiskt ett fåtal platser kvar till kursen Tvåändsstickning för nybörjare med Ivar Asplund, nu på söndag 31/8 och torsdag 11/9. Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
MASSOR av Malabrigo!
Malabrigo producerar handfärgade garner av bästa kvalitet i sydamerikansk merinoull som är garanterat mulesingfri. Vi har i dagarna fått hem en jättesändning med härliga Malabrigo Sock, tunna Malabrigo lace och mjuka Malabrigo Mecha. Många nya härliga färger i dessa fantastiska garner. Sock är namnet till trots inget sockgarn, men passar perfekt till sjalar, tunnare koftor och tröjor, eller varför inte babyplagg? Lace är ett fantastiskt garn till lätta men varma sjalar och den tjockare Mecha är favoriten till mössor, halskragar eller härliga tjocktröjor.
 
Malabrigo Sock, superwash merino 100 gr = 400 m kostar 199 kr
Malabrigo Lace, babymerino  50 gr = 400 m kostar 99 kr
Malabrigo Mecha, superwash merino 100 gr = 130 m kostar 159 kr
 
 
 
 
  
Grundkurs i virkning
Måndag  15 september  kl 18.30 - 21.00
 
Häng med på virktrenden! Du lär dig grunderna på en kväll och sedan är det bara att sätta igång att skapa grytlappar, mössor, sjalar, nallar, monster eller vad du nu har lust till.
Du kommer att få lära dig luftmaskor, fasta maskor, stolpar, ökningar och minskningar. Dessutom förklarar vi de vanligaste förkortningarna som kan förekomma i en virkbeskrivning, så att du på egen hand kan utforska virkningens värld efter kursen. Du som hinner kan prova att virka en mormorsruta eller en boll. Kursledare är Annika Messing.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
Grundkurs i spetsstickning 
Onsdag 17 september kl 18.30-21.00
 
Att sticka spetsmönster är roligt och tacksamt, man får mycket effekt med ganska lite ansträng­ning genom att kombinera omslag med olika slags hoptagningar. Under den här kursen kommer vi bland annat att arbeta med att läsa diagram, uppläggningar och avmaskningar för spetsstickning, omslag och hoptagningar. Vi tränar in tekniken genom att sticka provlappar. Vi tittar på inspirerande exempel och ger boktips och länktips för dig som vill veta mer. Kursledare är Ivar Asplund.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
Mer nyinkommet!
Den mycket populära 6 karat från Schoppelwolle har nu kommit i en enfärgad variant. Ett jättehärligt garn i 80% ull och 20% silke som har fantastiskt fint fall. En härva kostar 199 kr, är 100 gr och 600 m och räcker t ex till vår fina sjal Strandängar.
 
 
Stickcaféer under hösten!
Vi rekommenderar även fortsättningsvis stickcaféerna på Kristinehovs malmgård i samband med deras kultursöndagar. Vacker 1700-talsmiljö och dessutom gott fika och trevligt sällskap. Ivar Asplund medverkar på stickcaféerna och det finns gott om plats för många deltagare.
Boka in andra söndagen varje månad, kl 14-16. Eftersom andra söndagen i september är valdagen blir det tyvärr inget stickcafé då, eftersom lokalerna används till valet. Men i oktober, november och december blir det stickcafé, så boka in följande datum redan nu:
söndag 12 oktober
söndag  9 november
söndag  14 december
 
Adressen är Kristinehovsgatan 2 och närmaste t-bana är Hornstull eller Zinkensdamm. Varmt välkomna!
 
 
Bara en enkel sjal - på tre olika sätt!
Vi har samlat ihop tre basbeskrivningar på hur du stickar en enkel, men fin sjal. Beskrivningarna funkar till vilket garn som helst och du kan välja om du vill sticka från spetsen och uppåt, från nacken och neråt eller från sida till sida. Till och med 31 augusti, bjuder vi på beskrivningen (värde 25 kr) vid köp av något av garnerna Alp Natural, Hjelholts Farveskiftegarn eller Adélès Mohair Ribbon yarn.
 
 
Till sist lite skryt...
Nu säljer vi ju varken garner eller mönsterböcker från Rowan Yarns, men vi måste få skryta lite över vår skicklige medarbetare Ivar Asplund som är publicerad i Rowans senaste magasin "The Knit Generation" med den supersnygga halskragen Robin i flerfärgspatent! Grattis, grattis!
   
  
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
www.instagram.com/litetnystan
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!