Nieuwsbrief | jaargang 28 | no 265 | februari 2014
 
   
15 februari t/m 16 maart
MALKASTEN
Den gülden Coppe, Malkasten und Fietsen
 
Künstlerverein Malkasten (Düsseldorf, 1848) is een van de oudste kunstenaarsverenigingen van Duitsland. Kunstliefde (Utrecht, 1807) heeft als een van de oudste kunstenaarsverenigingen van Nederland de eer om gevarieerd werk van Malkasten te tonen. 
Tien Duitse kunstenaars exposeren tekeningen, schilderijen, fotografie, installaties en drukkunst.
 
Den gülden Coppe, Malkasten und Fietsen is onderdeel van een uitwisselingsproject waarbij kunstenaarsleden van Kunstliefde van 16 september t/m 16 november werk exposeren bij Malkasten in Düsseldorf.
 
Opening: Zondag 16 februari om 16.00 uur door Elaine Vis, beeldend kunstenaar en kunstcriticus
 
Deelnemende kunstenaars; Robert Hartmann, Ulrike Zilly, Johannes auf der Lake, Frank Sämmer, Katja Stuke, Wolfgang Kliege, Melanie Richter, Michael Kortländer, Katharina Maderthaner en Peter Royen.
 
 
Wegens succes verlengd t/m 9 februari
Laatste weekend!
IN / DRUK - de veelzijdigheid van grafiek
 
Een overzicht van traditionele tot hedendaagse grafiek van Utrechtse bodem; werk van gevestigde kunstenaars, jonge ontwerpers en kunstliefdeleden.
De tentoonstelling geeft een indruk van de veelzijdigheid van het gebruik van grafiek, van etsen tot en met handgedrukt behang.
 
Er is werk van Hans Laban, Charles Donker, Rolf Weijburg, Nicole Montagne, Herma Steur, Petra Berghorst, Joris Diks, Cisca Poldervaart, Dodog Soeseno, Niels de Hoog, Paul Wolterink, Sarah Sixsmith, Juul Rameau en Etta Boerkoel.
 
Een kleurrijk beeld van hedendaagse grafiek.
 
 
 
Deze 'Dreamcatcher' (2009) van Midas Zwaan was te zien in UtrechtDownUnder de kunstroute die Kunstliefde afgelopen zomer voor het eerst organiseerde. Nu aangekocht door het Centraal Museum en te zien in 'Surreële Werelden'.
 
 
'Ontmoeting' - J.H. Moesman 1932
 
21 februari PODIUMAVOND 
Surrealisme en muziek 
Lezing door Emanuel Overbeeke

 
In het Centraal Museum opent deze maand de tentoonstelling 'Surreële Werelden'. In deze lezing gaat Emanuel Overbeeke dieper in op het ontstaan van het Surrealisme en de invloed die het gehad heeft op bijna alle kunstvormen en op de ontwikkelingen in de muziek van de 20 ste eeuw. Tijdens de lezing laat hij voorbeelden horen van muziek die als surreële muziek kan worden gekenmerkt en zal hij toelichten hoe de ideologie van het Surrealisme ook invloed had op andere muziek. Ook de relatie van muziek uit die periode met andere kunsten, zoals beeldende kunst, opera en film komen daarbij aan de orde. 
 
Emanuel Overbeeke is een bekend musicoloog en auteur van talrijke boeken, essays en recensies over muzikale stromingen en componisten van na 1900. 
 
 
Aanvang: 20.00 uur
Ingang via Lange Jufferstraat 2
 
 
 
 
Zondag 1 en 8 juni 
ATELIERROUTE UTRECHT
Kunstliefde organiseert dit jaar voor de tweede keer de Atelierroute Utrecht. Professionele beeldende kunstenaars en creatieven kunnen zich inschrijven voor de mailinglijst via onderstaande link. Door je in te schrijven blijf je op de hoogte.
 
 
 
Lid worden van Kunstliefde? Klik hier voor meer informatie; Kunstenaarslid of Kunstlievend lid 
 
Bezoek de website  |  Volg Kunstliefde ook op facebook  en twitter
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 JA Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur