Ontdek de wereld vanaf het water
 
Nieuwsbrief week 41
 
Zie ginds komt de stoomboot...
De Hydrograaf als Pakjesboot 12
 
Onze Hydrograaf draagt elk jaar vanaf half november tot 5 december de naam "Pakjesboot 12". Het schip schittert dan tijdens de landelijke intocht en in het Sinterklaas-journaal. Ook gaat de Hydrograaf elk jaar op tournee zodat kinderen de kans krijgen om verschillende ingerichte ruimtes van de stoomboot van Sinterklaas te bekijken. Dit jaar loopt de planning vanwege de huidige omstandigheden anders dan normaal, maar we kunnen vast verklappen dat de Pakjesbootdagen dit jaar in Wageningen zullen starten!
 
Meer lezen over de Hydrograaf en Pakjesboot 12? 
 
 
Overdracht eerste exemplaar
"Hydrograaf in een fles"
Johan ontvangt de Hydrograaf in een fles
van Ray
 
Gisteren hebben we het eerste exemplaar van de "Hydrograaf in een fles" overgedragen aan onze collega Johan. Wij hebben besloten Johan in het zonnetje te zetten omdat hij zich al enige tijd onvoorwaardelijk inzet op onze scheepswerf. Daarnaast is Johan ontzettend gehecht aan het schip de Hydrograaf. We hopen dat de Hydrograaf in een fles een mooi plekje krijgt!
 
 
Scheepspraat
Betekenis: Met iemand in het huwelijk treden.
Of: met iemand iets op touw zetten.

 
Sanne Sophia sluit seizoen af tijdens  
"Muider Herfstzeildagen"
Hijs jij met ons de zeilen tijdens de seizoensafsluiter van de Sanne Sophia?
 
De commissie van de Muider Hardzeildagen heeft terecht besloten dat de wedstrijd zelf dit jaar helaas niet doorgaat. Dit vanwege de huidige situatie omtrent het coronavirus. De crew van onze Sanne Sophia heeft besloten beide dagen wel te gaan varen onder het motto de "Muider Herfstzeildagen". Dit om met een beperkte groep toch samen het zeilseizoen af te kunnen sluiten. Verwelkomen wij je aan boord op 24 of 25 oktober? 
 
 
Scheepsonderhoud
 
Op onze werf zijn we bezig met het opknappen van een oude "koekoek". Een koekoek? Ja, een koekoek. Meer weten over een koekoek en het onderhoud? Bekijk onze korte video hierboven. 
 
Agenda
Zondag onder Zeil
Driemaster Sanne Sophia
 
 
Rondje Amsterdam
Salonboot de Lelie
 
 
Muider Herfstzeildagen
(alternatief Muider Hardzeildagen)
Hijs met ons de zeilen
 
 
 
Roddels
(wat anderen over ons zeggen) 
Ans: "Een fantastische vaartocht met de Lelie Heel goed verzorgd en veel gezelligheid."
 
Roelie: "We hebben zo genoten van het Rondje Amsterdam! Wat een leuke route, wat gezellig en wat een fantastische catering! We voelden ons heerlijk verwend en corona proof. Dank je wel!"
 
 
Algemene informatie over:

 
 
 
 
 
 
Ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Schrijf je in via onze website.
 
Volg ons op:
 
 
Informatie en reserveringen
Uitgebreide informatie over de evenementen van Salling / Hollands Glorie, vindt u op onze website https://www.sailing.nl/. Natuurlijk kunt u ons ook mailen of bellen: +31 - (0)294 - 271 561.