Nieuwsbrief | jaargang 35 | no 350 | april 2021
 

Kunstliefde is weer open! We gaan door! Je bent weer welkom in de Nobelstraat 12A van vrijdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur volgens afspraak

 
 
GOING ON 
Ledententoonstelling voorjaar

10 april t/m 2 mei 
 
Alle wereldwijde politieke, economische en maatschappelijke ontwikkelingen rondom de COVID pandemie zijn met recht samen te vatten onder de titel ‘GOING ON’: 
het gebeurt, wereldwijd en voor iedereen. En het is een grote uitdaging om je 
persoonlijk te verhouden tot alles wat nu gaande is. 

Maar de titel ‘GOING ON’ draagt ook een appèl in zich mee, een oproep tot 
verantwoordelijkheid en vertrouwen: doorgaan, we gaan verder. GO ON!

In de expositie ‘GOING ON’ staan kunstenaarsleden van Kunstliefde stil bij alle ontwikkelingen van deze tijd: wat is de invloed op hen zelf, op de samenleving, op de wereld, het klimaat? Het levert een boeiend pallet op van schilderijen, grafiek, beelden en fotografie.
 

   
            
                 
 
v.l.n.r.; Danijela Novakovic still uit de video 'Moving Drawings', Irene Schaap 'Veren', Kristien Kerstens 'Keep going', Louise Hessel 'Ontsnapping aan de avondklok', Maja Badnjevic 'feeling number 38-03', Petra Berghorst 'Powerwomen', Sandra Catsburg 'Vier of acht poten', Danijela Novakovic 'We are masks', Caroline Koenders 'Green wave', Daan de Jong 'Vers la vallée de la Dordogne pendant des eclaircies', Hadas Lieber 'Ader', Hans Dillesse 'Tussen IJmuiden en Newcastle'.
 

'Beweging naar verandering', Peter Paul van der Houven / Art Forever zocht kunstenaarslid Hadas Lieber op in haar atelier. Bekijk de video hier.
 
 
Kunstliefde is op afspraak open van vrijdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur. Aanmelden kan via de website www.kunstliefde.nl en telefonisch tijdens 
openingsuren of via de voicemail. Check de site voor actuele info.
 

 
 
 
Nieuwe directeur Kunstliefde
 
Per 1 juni 2021 wordt Anna Ulyashyna aangesteld als
directeur Kunstliefde ruimte voor beeldende kunst.
Ze volgt in deze functie Marion Wagenvoort op.

Anna is opgeleid als grafisch vormgever aan de Minerva Academie in Groningen. Ze was directeur/eigenaar van ontwerpbureau Silverbee en art director bij een reclamebureau.
 
Anna maakt op dit moment deel uit van het directieteam van de Bijenkorf Utrecht als Manager Visual Operations.
Het bestuur van Kunstliefde heeft er vertrouwen in dat Anna aan Kunstliefde een constructieve, verbindende,
enthousiaste en ondernemende impuls zal gaan geven.

 
 
HENK
laatste expositie in LOGMAN een eerbetoon aan Henk Logman
23 t/m 25 april

 
 
Nog één keer LOGMAN, een laatste kunstsaluut aan Henk. De veertig kunstenaars met wie Henk Logman (22 mei 1963 – 10 maart 2021) de afgelopen twee jaar intensief heeft samengewerkt, presenteren op 23, 24 en 25 april hun werk in galerie LOGMAN als eerbetoon aan Henk. Het wordt een totaalinstallatie met een grote verscheidenheid aan kunstwerken. Een beetje rauw en in beweging want bij verkoop worden de aanwinsten ter plekke verpakt en meegenomen. 
 
In twee jaar is LOGMAN uitgegroeid tot een dynamische kunstplek waar iedereen met open armen werd ontvangen. Waar kunstenaars de ruimte kregen om het experiment op te zoeken, waar kunst mocht schuren, waar onverwachte combinaties van kunstenaars samengebracht werden. 
 
Alle kunstwerken zijn te koop. Bij verkoop gaat een deel naar een nog op te richten stichting, waar Henk al mee bezig was, ter bevordering van jonge talentvolle kunstenaars.
 
De tentoonstelling HENK is van 10.00 tot 20.00 uur te bezoeken. Het reserveren van timeslots* kan via de website en facebookpagina van LOGMAN.
 
(*rooster voor timeslot binnenkort online!)

 
 
Gemeente Utrecht: 7,5 miljoen extra voor de culturele sector 

Utrecht zet in op herstel en innovatie voor de Utrechtse cultuursector.
De gemeente Utrecht biedt 7,5 miljoen euro extra financiële hulp aan Utrechtse culturele instellingen en makers die door de coronacrisis geraakt zijn. Het geld wordt breed ingezet. Het is bestemd voor zowel gesubsidieerde als niet-gesubsidieerde organisaties. Er zijn verschillende regelingen die steun bieden aan makers voor het versterken van de positie en mogelijkheden van (talentvolle) makers en culturele organisaties.
 
Voor recent afgestudeerden van bijvoorbeeld de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en het MBO Creative College die vanwege de coronacrisis nog geen praktijkervaring konden opdoen, komt geld beschikbaar om nieuw werk te ontwikkelen dat ze, zo gauw dat weer mogelijk is, aan de stad kunnen presenteren.
 
Ook wil de gemeente met de financiële hulp cultuur op unieke plekken in de stad mogelijk gaan maken. Bijvoorbeeld in de binnenstad en in andere gebieden waar panden leegstaan. Daarnaast wordt het extra programmeren en presenteren op bijzondere podia in de stad gestimuleerd. De verruimde project- en impulssubsidies kunt u nu al aanvragen.

 
 
 
 
Kunstliefde organiseert de Atelierroute Utrecht 2021
 
Save the date!
We verdelen de stad in Oost en West

Ateliers Utrecht West
Zaterdag 2 & zondag 3 oktober
12-17 uur

Ateliers Utrecht Oost
Zaterdag 9 en zondag 10 oktober
12-17 uur
 
Info voor aanmelden kunstenaars volgt
 
 
Art Utrecht / Artists etalage-expo in Broese NOW AND BEYOND
 
Zin in een mooie stadswandeling? De etalage-expositie NOW AND BEYOND is nog te zien t/m 15 april. Kunstenaars die vertegenwoordigd zijn op de site Art Utrecht / Artists reageren op de actuele situatie en de invloed van de lockdown.

O.a. is een video-installatie te zien van Anke van den Borne (kunstenaarslid van Kunstliefde). Daarnaast is er werk van Francine Claassen, Jop Vissers Vorstenbosch, Marisa Rappard, Jolanda Meulendijks, Nikki van Es en Peter Miedema. Van een aantal was eerder ook werk te zien in UtrechtDownUnder.
 
Lees hier het blog 'Kunst schittert op straat', op artutrecht.com
 
Kunstenaars worden uitgenodigd zich aan te melden voor de database
Art Utrecht / Artists. De eerstvolgende deadlines voor aanmelding in 2021 zijn:
25 mei en 25 november 2021. Kijk hier voor de voorwaarden en aanmelden

 
VERWACHT Programma 2021
onder voorbehoud ivm maatregelen
 • 08/05-30/05 Nieuwe Liefde 2021, werk van nieuwe kunstenaarsleden
 • 05/06 - 04/07 Remnants of a Moment, winnaars van Keep an Eye Photography Stipendium 2020 / uitgereikt op de HKU
 • 10/07-05/09 Zomercollectie '21 - Ledententoonstelling
 • 11/09-10/10 De Belofte #16
 • 2/3 & 9/10 oktober Atelierroute Utrecht 
 • 16/10-14/11 OCTA IIn, Or Call This Art
 • 20/11-24/12 PRESENT kunst & design
 

Hart voor Kunstliefde
 
Waarom vindt Bart Rutten, artistiek directeur van het Centraal Museum, Kunstliefde belangrijk als podium voor beeldende kunst in Utrecht? Wat betekent Kunstliefde voor vele kunstenaars? Bekijk de video en hoor het van hun zelf.
 
 
Word lid van Kunstliefde, en draag bij aan beeldende kunst in Utrecht
 
Ieder jaar worden kunstenaars en kunstliefhebbers lid van Kunstliefde. 
Daar zijn we heel blij mee! Graag ontvangen we je in de prachtige tentoonstellingsruimte aan de Nobelstraat. Ook bedrijven zijn van harte welkom om ons te ondersteunen.

Door lid te worden 
 • maak je deel uit van één van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen, maar wel eentje in een hedendaags jasje!
 • Je draagt bij aan een belangrijk podium voor kunst en kunstenaars in Utrecht
 • ontmoet kunst en kunstliefhebbers tijdens openingen en boeiende podiumavonden 
 • ontvangt een leuke korting op kunstaankoop en meer
Kijk hier voor meer informatie voor kunstenaars
Kijk hier voor meer informatie voor vrienden / doneren en schenken
Of stuur een mail naar mail@kunstliefde.nl
 
Kunstliefde is een culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Giften aan culturele instellingen zijn voor 125% aftrekbaar.
Kunstliefde biedt een podium en ontmoetingsplaats voor kunst, kunstenaars en kunstliefhebbers uit Utrecht en de rest van het land. Opgericht in1807, zijn we één van Nederlands oudste kunstenaars- genootschappen met meer dan 130 kunstenaarsleden en ca 100 kunstlievende leden.
In de prachtige presentatieruimte aan de Nobelstraat is een wisselend programma van ca 10 tentoonstellingen per jaar te zien waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jong talent. Het project De Belofte voor recent afgestudeerde kunstenaars, vormt een springplank voor jong talent. Ook organiseert Kunstliefde de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder.

Kunstliefde is mede-initiatiefnemer van Art Utrecht, het platform voor beeldende kunst in Utrecht, welke in samenwerking met galeries en musea, de zichtbaarheid van kunst en kunstenaars in Utrecht wil vergroten. Art Utrecht organiseert ook ieder jaar Art Meat, het netwerk-event voor professionals in de Utrechtse kunstsector.
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 EN Utrecht | mail@kunstliefde.nl | (030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 - 17.00 uur
                

Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Uitschrijven / Gegevens wijzigen