BIBLIOTHEEK BRASSCHAAT - NIEUWSBRIEF FEBRUARI
 
Kan je deze nieuwsbrief niet lezen? Klik dan hier.
Week van de poëzie
 
De voorbije week was 'week van de poëzie', het grootste poëziefeest van de Lage Landen. Acties en activiteiten werden overal te lande opgezet om poëzie te vieren. Ramsey Nasr was boegbeeld van deze Poëzieweek, die dit jaar 'natuur' als thema had. Ontdek hier één van Nasr's gedichten uit dichtbundel 'wij waren onder de betovering'. 
 
18/02: De keuze van de Lezer: Arlette Sterckx
 
De bib en De Lezer vzw nodigen Arlette Sterckx uit. Arlette is actrice en docente aan de Academie voor Muziek en Woord. Ze stelt haar tien favoriete boeken voor en deelt een stukje van haar leeservaringen met u. 
 
Deelname is gratis. Inschrijven? Klik hier
 
Vrijdag 18/02 om 20u in de Biboase van Bibliotheek Brasschaat, Bredabaan 407, 2930 Brasschaat.  
5/03 & 16/03: Fotoshoot 'Helden & Schurken' (actie 'jeugdboekenmaand')
 
Kom op 5 maart of 16 maart naar de bib en breng je favoriete boek mee. Je mag zelfs verkleed komen als een held of schurk uit het verhaal. We maken een originele foto van jou voor een green screen. Voor je het weet, sta je op de cover van je lievelingsboek! Jouw foto wordt achteraf, mits de toestemming van je ouders, tentoongesteld in de bib. Tot dan!
 
Zaterdag 5/03 tussen 11u en 14u of woensdag 16 maart tussen 14u en 17u  in Bibliotheek Brasschaat, Bredabaan 407, 2930 Brasschaat
 
Lees meer
 
10/03: Literaire avond met Koen Peeters 
 
Koen Peeters debuteerde in 1988 met de roman Conversaties met K. Inmiddels verschenen van hem een 16-tal boeken. Zijn werk werd genomineerd voor diverse literatuurprijzen. 
 
Tijdens de literair avond houdt Koen Peeters een geïllustreerde lezing over zijn romans De mensengenezer en De minzamen.
 
Tickets: € 5 vvk, € 7 aan de kassa. Voor meer info, klik hier
 
Donderdag 10/03 om 20u in Theaterzaal Hemelhoeve, Azalealaan 1, 2930 Brasschaat
4/04 - 15/04: Arcadegames
 
Leef je deze paasvakantie uit op 3 unieke games in de bib. Spelplezier gaat hand in hand met samenwerking en creatief denken. Beginners en doorgewinterde gamers, kinderen, studenten en gepensioneerden: er valt voor iedereen wat te beleven! Je speelt alleen of in kleine groep afhankelijk van het gekozen spel. De games en de kasten eromheen zijn ontworpen door Devillé Arcade, vandaar dat we ze 'Arcadegames' noemen. 
 
Van maandag 4/04 t.e.m. vrijdag 15/04 in Bibliotheek Brasschaat, Bredabaan 407, 2930 Brasschaat
 
Een opleiding tot schrijver, iets voor jou?
 
De academie voor Muziek en Woord Brasschaat zou vanaf het schooljaar 2022-2023 graag de opleiding ‘schrijver’ aan willen bieden. Een 3-jarige opleiding voor beginnende schrijvers die de verhalen en ideeën in hun hoofd op papier willen zetten maar even zeer voor meer ervaren auteurs die nood hebben aan een extra paar ogen en schrijftechnisch advies. De manier om je schrijftalent te ontwikkelen aan de hand van creatieve opdrachten en de wereld van de literatuur te verkennen onder begeleiding van een deskundige.
 
Voorkennis is niet vereist en je kan al starten vanaf 15 jaar. Tegelijkertijd geniet je van alle voordelen van het Deeltijds Kunstonderwijs (kostprijs en degelijkheid).
 
Graag peilen we naar jouw interesse via deze bevraging. Wil je graag wat meer info dan kan je een mailtje sturen naar: info@academiebrasschaat.be
Speel-o-theek De Schatkast
 
Bij de Speel-o-theek kan je spel- en speelmateriaal voor elke leeftijd lenen. 
De Speel-o-theek is open op de volgende momenten.
 
Meer info
 
 
Tot ziens in de bib!
Het bibteam
 
Openbare Bibliotheek Brasschaat - Bredabaan 407 - 2930 Brasschaat
T 03 650 03 60 - E-mail info.bib@brasschaat.be
Website https://brasschaat.bibliotheek.be
Facebook https://www.facebook.com/bibliotheekbrasschaat
Website gemeente https://www.brasschaat.be/vrijetijd/bibliotheek