AGENDA WEDSTRIJDEN  
Zaterdag 10 oktober
11.00 uur: Bredase Rugby Club - Cubs 1
11.00 uur: ARC - Cubs 2
12.00 uur: Bredase Rugby Club - Junioren
15.00 uur: Dukes 1 - EZRC Oemoemenoe
 
Zondag 11 oktober
13.00 uur: Colts - URC
13.00 uur: RC Waterland / Zaandijk - Dames
13.00 uur: NSRV Obelix - Duckes Legends
14.30 uur: DRS-C 1 - Dukes 2
14.30 uur: ARC -The Pigs - Dukes 3
 
De DigiDukes agenda is een momentopname. Kijk voor het laatste nieuws op Twitter of de agenda op de website.
 
  MEER DUKES  
   
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
WEDSTRIJDUITSLAGEN
Dukes 1RC Hilversum - Dukes 1: 33-8
Dukes 2; Dukes 2 - Haagsche RC: 59-8
Dukes 3EVRC The Wallaby's - Dukes 3: 24-12
Duckes LegendsTilburg/Tarantula 2 - Duckes Legends 12-102
Dames; RC Dwingelo - Dukes Dames: 115-12
Colts; RCE - Colts: 19-96
Junioren; Octopus/Bokkenrijders - Junioren: 0-114
Cubs1Cubs 1 - REL/Bekaro: 118-0
Cubs2; Cubs 2 - HRC: 0-113
 
EVEN VOORSTELLEN
NIEUWE SPELERS.
 
Hierbij een korte introductie van onze nieuwe buitenlandse spelers.
ENRICO BERTOLIN
 
 
Enrico wordt 22 jaar in november en komt uit Marostica (Italie) en speelt als prop.
Samen met Luca rijdt hij iedere dag naar de Universiteit van Wageningen, waar hij Plant Sciences studeert. Ook hij speelde bij ASD Rugby Bassano, zowel in Serie A als B. 
LUCA BOSELLO
 
 
Luca is 25 jaar oud, komt uit Castelfranco Veneto (Italië) en speelt op de flanker positie.
Net als zijn Italiaanse vriend Enrico studeert hij aan de Universiteit van Wageningen, Food Safety. Hij rugbyde bij ASD Rugby Bassano, ten noorden van Venetië en was 4 jaar lang hun Team Captain.
 
Binnenkort kunnen we genieten van de kookkunsten van onze beide Italianen…omdat de pasta volgens de heren altijd beter kan.
FELIPE  CHARLES DELLINGER  
 
 
Felipe is 22 jaar oud, komt uit Londen en speelt op de scrum-half positie.Hij heeft gewoond en gewerkt in Portugal en Engeland en spreekt beide talen vloeiend.Z’n rugbyervaring deed hij op bij Oaklands College (Saracens Academy) and op St Marys University (eerste team in de Premier B League).
 
Hij heeft sportwetenschap gestudeerd en werkte in Londen voor een groot makelaarskantoor. Hij is dringend op zoek naar werk, dus mocht er iemand iets weten neem dan zo snel mogelijk rechtstreeks contact op met Felipe.
Hij staat in de startblokken en is bereikbaar via dellingerfelipe@yahoo.com  en 06-50416432. 
 

WYNAND BREYTENBACH
 
Vanaf 15 oktober komt Wynand de selectie versterken. Hij is 22 jaar en afkomstig uit Pretoria in Zuid-Afrika. Hij speelt op de eerste rij, prop positie. Wynand studeerde gedragspsychologie aan North West University en werkte tot voor kort als sales consultant bij een financiële instelling. De liefde voor zijn Nederlandse vriendin brengt hem naar Nederland.
 
Wynand heeft een indrukwekkende rugby ervaring en speelde bij Centurion Rugby Club in de Carlton Cup, Premier League. 
Hoewel hij tijdelijk werk heeft gevonden blijft hij op zoek naar iets wat beter aansluit bij zijn ervaring en opleiding. Tips zijn zeer welkom.
Neem direct contact met hem op via, Wynand300@gmail.com
 
MARKTEFFECT BEDANKT
Marcel van den Rijken filmt wekelijks de wedstrijden van Dukes 1 waarna deze door Gary Scanlan op Vimeo geupload worden.
Vimeo is een videowebsite waar gebruikers video's kunnen uploaden, delen en bekijken. Coaches en spelers van Dukes 1 kunnen na afloop nogmaals zien wat goed ging en waar verbeterpunten zitten.
Dukes 1 bedankt oud-teamlid Hesam Fahimi. Zijn bedrijf, Markteffect, een van onze sponsorvrienden, maakt het komend jaar weer financieel mogelijk dat wij gebruik maken van Vimeo.
 
BERICHT VAN DE WEDSTRIJDSECRETARIS
Inmiddels is het seizoen enige wedstrijden oud en kan Marcel van Poelwijck - onze wedstrijdsecretaris - zijn eerste conclusies trekken. 
Met dank aan de teammanagers zijn we allemaal snel gewend aan het nieuwe on line wedstrijdformulier.
Uit de evaluatie van afgelopen seizoen blijkt dat
Sjef Bergervoet het meest gefloten heeft. Hij krijgt dan ook de gouden fluit.
Sjef mede namens de DigiDukes redactie: hartelijk bedankt.
 
Knelpunt blijft helaas het tekort aan refs en linesman. Om dat tweede aan te pakken is er een opleiding georganiseerd. Lees meer en meld je aan via onze website.
 
GEBOREN
Op 12 september is Chris Kantelberg geboren. 
Zoon van Merel Oerlemans en Ronald Kantelberg
Gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon.
 
THE DUCKES LEGENDS WEDSTRIJDVERSLAG
Afgelopen Zondag stond voor de Legends de wedstrijd tegen de combinatie Tilburg/Tarantula 2 gepland in Tilburg. Na een betrekkelijk korte warming-up start om 13:00 de wedstrijd onder een heerlijk waterig zonnetje. Binnen 20 seconden (het kunnen er ook minder zijn geweest) weten we door de verdeding van Tilburg/Tarantula 2 te lopen en de eerste try te drukken. Ondanks dat Tilburg/Tarantula 2 via de centers soms best gevaarlijk was, bleven ze achter in hun verdediging. Al snel wordt duidelijk dat het voor Tilburg/Tarantula 2 een onbegonnen zaak is om de wedstrijd naar hun hand te zetten.
Tegelijk proberen de Legends het spelletje te spelen zoals we dat graag doen; de bal levend houden en dit gaat ons goed af. Soms valt er een balletje en weet Tilburg/Tarantula 2 de scrum te winnen; de Legends domineren echter het spel door elkaars fouten goed op te lossen. Tilburg/Tarantula 2 weet op twee momenten hun spelletje te spelen, omdat we ze te veel ruimte geven met twee try’s tegen als gevolg.
Als na 80 minuten de wedstrijd wordt afgefloten wordt een stand van 12-102 op het bord genoteerd. Na deze zwaarbevochte zege en een meer dan sportieve wedstrijd, sluiten we de dag af met een fijn sapje. Volgende week spelen we tegen NSRV Obelix 2 in Nijmegen.
 
STEUN SELECTIE HEREN U19 EK
 Dukes speler Aidan Scanlan in nationale selectie.
 
Op 5 oktober is de definitieve selectie van het Nederlands rugbyteam onder 19 jaar voor het Europese Kampioenschap bekend gemaakt. Dukesspeler Aidan Scanlan is deel van deze selectie. Hier kunt u meer lezen over de definitieve selectie. Aidan en zijn teamgenoten hebben u nodig!
Waarom? Ze willen meedoen aan het EK 2015 in Portugal van 24 t/m 31 oktober. Ze zijn al geplaatst echter de financiën zijn nog niet rond.
 
Ze hebben uw bijdrage nodig voor de vliegtickets en alle beetjes helpen. Sponsor hen en help om Nederland op de Rugby-kaart te zetten! Lees er meer over op onze website.
 
Rugby is een teamsport, waarbij communicatie en samen-werking heel belangrijk zijn. Een van de clubcoaches noemt het ook wel “the support game”. Zonder continue support van je medespelers/vrienden kun je niet winnen!
 
U hebt nu de kans ons te supporten! Sponsoring kan via wijzijnsport.nl
 
WK RUGBY IN 'T CLUBHUIS
Ook komende week zijn weer een aantal wedstrijden op groot scherm in het clubhuis te bekijken. Komende week zien we je graag bij een van de volgende wedstrijden: 
Zaterdag 10 oktober
15:30 uur: Samoa - Schotland
Bij voldoende aanwezigen:
17:45 uur: Australië - Wales
21:00 uur: Engeland - Uruguay
Zondag 11 oktober
13:00 uur: Argentinië - Namibië
Bij voldoende aanwezigen ook
15:30 uur: Italië - Roemenië
17:45 uur: Frankrijk - Ierland
21:00 uur: USA - Japan
 
Mocht je nog officiële merchandise van/voor het WK Rugby willen aanschaffen? Dat kan, klik hier. Je kan er diverse shirts, caps etc. aanschaffen.
 
Het volledige schema van het WK Rugby 2015 tref je ook aan op onze website.
 
OPGERUIMD STAAT NETJES...
Zo troffen onze vrijwilligers maandagochtend het materialenhok aan: een grote bende.
Mogen we er jullie nogmaals op wijzen dat alle materialen netjes dienen te worden opgeborgen en niet klakkeloos in het hok worden gesmeten. Dank voor jullie medewerking.
 
Week 41/2015
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl