Innehåll
 
- Verkligt viktigt
- Bok nummer 5 på G
- Sveriges bästa seminarie
- Pulshöjningsövning
- Rödbetsskivor med mera
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 

Ibland kan det vara jobbigt med direktsändning.
    

 
Tur att det programmet blev refuserat.
 
Citat 
 
 
Money never made a man happy yet, nor will it. The more a man has, the more he wants. Instead of filling a vacuum, it makes one.
 
Benjamin Franklin
 
 
Inte ett ord om pengar
 
För några veckor sedan annordnade jag en hälsocoachdag. För att få en positiv start på dagen så bad jag deltagarna skriva upp på gula lappar vad de var tacksamma för. Alla lappar placerades sedan på en vägg. Att gå och läsa lapparna gjorde både mig och deltagarna glada eftersom det som kommunicerades och man var glad och tacksam för bara var verkliga värden. Inga lappar handlade om nya skor, pengar eller liknande. Det var istället glädjen över att ha en familj, att våren var här, att man fick möjligheten att delta på denna dag, att man hade god sömn mm. Vad hade du skrivit att du är tacksam för?

Bok nummer 5 är på gång
 
I förra nyhetsbrevet berättade jag att skriver på min femte bok, som kommer att handla om funktionell stresshantering för individer och företag. Jag skiver den tillsammans med en psykolog som jag under ett par år haft förmånen att samarbeta med. Titeln är än så länge inte officiell men boken kommer att enligt mig bli den bästa som har skrivits inom stress.
 
Sveriges bästa seminarie om stress - nu även i Stockholm
 
Jag kommer även att ge ett seminarie som till stor del bygger på boken och om det inte redan är Sveriges bästa seminarie inom funktionell stresshantering för individer och företag är mitt mål att det ska vara det inom ett år. Först till kvarn gäller för dig som läsare av detta mail om du vill komma och lyssna om jag bara är kaxig eller om det faktiskt är Sveriges bästa seminarie. Det kostar inget att delta men motprestationen är att du fyller i en utvärdering om vad som var bra och vad som kan bli bättre.
 
 
Göteborg - Tid och plats för seminariet är lokal R2 i Gothia Towers torsdag 12 april kl. 19.00 - 21.00. Anmälan sker genom att skicka ett mail till mig (erbjudande@personbasta.se) med texten "Sveriges bästa" i subjectfältet och ditt namn och ev telefonnummer i själva meddelandet. Det är okej att ta med ytterligare en person, skriv i så fall med det i meddelandet.
 
8 platser av 80 stycken finns nu kvar i Göteborg, först till kvarn gäller som sagt.
 
Stockholm - Tid och plats för seminariet är Rausingrummet i IVAs konferenscenter Grev Turegatan 16, onsdag 9 maj kl. 18.30 - 20.30. Anmälan sker genom att skicka ett mail till mig (erbjudande@personbasta.se) med texten "Stockholm - Sveriges bästa" i subjectfältet och ditt namn och ev telefonnummer i själva meddelandet. Det är okej att ta med ytterligare en person, skriv i så fall med det i meddelandet.
 
 
Pulshöjning med stavar
 
  
Om du vill få till en ordentlig pulshöjning med gångstavar, testa att springa med dem uppför en backe. Trots att jag har en bra kondition så blir jag lika förvånad varje gång att denna enkla övning ger så stor effekt. Börja med att värma upp med vanlig stavgång, som går över i lätt stavlöpning. Om du har stavar med justerbar längd så stannar du upp och gör du dem lite längre (5-10 cm) innan du börja springa fortare. Du gör stavarna längre eftersom din armpendling kommer att bli större. När du känner dig redo för lite utmärkt intervallträning springer du upp för en backe och går sedan ner. Känns det bra, kör du någon eller några rundor till. Känns det tungt berömmer du dig för dagens pass och kör ytterligare ett om några dagar.
  
Rödbetsskivor med mera
 
 
Istället för att ha falukorv till pastan kan du ha rödbetsskivor med olika pålägg. Skala och skiva röbeterna i 5 mm tjocka skivor, lägg dessa på en smörad form och ställ in dem i ugnen på 225 grader i 15-20 min. Ta ut rödbetorna och lägg på salamiskivor på en del, lägg på lite honung och valnötter på andra och skär en sharon i 5 mm skivor och lägg lite grönmögelost på toppen. In igen i ugnen i 10 minuter. Sedan är det bara att ta ut dem och få en betydligt godare smakupplevelse än med falukorv.
 
Skapa en bra dag för dig själv och alla andra som behöver en klapp på axeln eller ett uppmuntrande ord. Oftast är det de som får det minst som behöver det bäst.
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080  eller
 
Personbästa Förlag & Event AB  www.personbasta.se