NOVEMBER 2011
 
Tisdagen den 22e november - Ingenjörernas dag!
Hur skulle det gå för oss turnérande typer utan ingenjörernas landvinningar?
På medeltiden hade taskspelarna sin rekvisita på en vagn. Sen dess har det uppfunnits större saker att rulla längs vägarna. Vi slipper tända karbidlampor framme på scenkanten. Det har gått framåt. Likväl är det ett ålderdomligt hantverk vi sysslar med. Dra från stad till stad, från by till by. Sjunga, dansa, spela. Roa, oroa, orera. Veckla ut en alternativ verklighet, fresta fantasin, sprida skönheten, göra konster. Men det skulle vara svårt utan alla uppfinningar som ingenjörerna gett oss. Idag hyllar vi dem som räknat på allt detta. Matteälskare och fysiknördar. Med er ska vi gå hand i hand genom livet; Humaniora och vetenskap, snille och smak, rim och reson.
 
Ola Karlberg - Teaterdirektör
 
Offentliga föreställningar på Konstepidemin:
 
Håll i Hatten!
tisdag-torsdag v.48
kl 09.30 & 10.45

FULLSATT!!!

Inför det här nyhetsbrevet har vi intervjuat Big Windmedlemmen Tobias Edvardson
 
Det finns kanske de som läser det här som inte riktigt vet vem du är. Har du lust att berätta lite om dig själv?
 
Jag har studerat på Musikhögskolan i Göteborg och har sedan 1997 varit frilansande musiker och sångare. Jag började göra musik-föreställningar för barn i Big Winds regi för ca 10 år sedan och var dessförinnan bl.a på Teater Jaguar och i sångensemblen Amanda. Jag gillar att blanda uttryck som musik, dans, sång, teater, rim, ramsor, scenbygge, ljussättning, busskörning...
 
Under förra veckan befann du dig på Konserthuset i Göteborg. Vad hände där?
Jag var berättare i en scenisk konsert-föreställning som heter "Himmel och jord". Temat för konserten var döden, vilket kanske kan låta lite tungt, men det känns som om texterna förmedlar liv, hopp och förtröstan med vissa komiska inslag. Svante Grogarn står för manus och regi och Svante är en underbar konstnärssjäl som jag har jobbat med i flera produktioner förut, både i sångensemblen Amanda och i Big Wind.

Hurrarop och jubel på Konstepidemin!


Pigge & Sigge spelade för fulla hus
Förrförra veckan var det fullt ös uppe på Konstepidemin när Cilla Klein och Tobias Edvardson spelade föreställningen Pigge & Sigge för fulla hus! I runda slängar 711 och ett halvt barn fick skratta och sjunga med till den här fantastiska musikteaterkaramellen som bara blir bättre och bättre och bättre. Jubel, konfetti, fanfarer!

Tillsammans med Patrick Rydman utgör Cilla och Tobias Musikteater Kåbra som just nu står redo att packa väskorna och dra till Västernorrland för att där spela tio stycken föreställningar av Digga Dig! Orter som får besök är Timrå, Sundsvall och Fränsta.
 
 
Alice i Underlandet tuffar på
Som ett lokomotiv, eller kanske en förrymd marshare rusar föreställningen framåt, bakåt och nedåt i det avlånga landet Egirevs. För det mesta är det skolbarn i publiken. Men vissa helger är den sk allmänheten inbjuden. Den närmaste tiden har västegirevs två stycken offentliga föreställningar att se fram emot.
 
Vara Konserthus, Vara lördag 16 november kl 15.00
Palladium, Alingsås fredag 2 december kl 17.00
 
Mer information om de här arrangemangen hittar ni här.

Efter nyår till nya stationer. Läs mer om föreställningen på hemsidan
 
I övrigt
... har dansaren Bronja Novak-Lindblad just medverkat i en dansfilm av filmfotografen Nicklas Karpaty. Inspelningen gjordes i Slottsskogen i Göteborg och mer information om det här projektet hittas snart här.

… kan det också vara värt att nämna att Kåbras egen Patrick Rydman precis har släppt en ny platta. Skivan, som har titeln What Took You So Long, finns från och med nu att köpa i välsorterade skivaffärer.
 
 
Nyfiken på vilka Big Wind är eller vill veta
mer om våra föreställningar? 
Besök oss på vår hemsida: