Nieuwsbrief
 editie april 2017
3, 2, 1 ... Inschrijven maar!
  
De voor ons magische datum van 1 mei staat letterlijk voor de deur.
En dat betekent dat je je weer kunt inschrijven voor de 32e editie van de gezelligste loop van Nederland: de AMGEN Singelloop Breda!
 
Je leest nu de 2e Nieuwsbrief van dit kalenderjaar, met als onderwerpen:
 • Inschrijven Singelloop 2017 geopend!
 • Wat wordt de Singelloop medaille 2017
 • Goede doel 2017: Visio Onderwijs afdeling Breda
 • Bredase Singelloop krijgt Europese waardering!
 • Bedrijvenloop: iets voor jouw bedrijf?
 • Hardlopen in de regio
 • Wij zijn benieuwd naar jullie verhalen...
We wensen je natuurlijk weer veel leesplezier toe. Heb je tips of suggesties?
Laat het ons weten via communicatie@bredasesingelloop.nl.
 

Inschrijven Singelloop 2017 geopend!
 
Nou ja... bijna dan toch, want vanaf maandag kun je inschrijven. 
Jij loopt toch zeker mee in de 32e editie van de Bredase Singelloop?! Precies!
 
Voor-inschrijven heeft een aantal duidelijke voordelen, zoals:
 • Korting op inschrijfgeld tot ruim 40%;
 • Je hebt gegarandeerd plek op jouw gekozen afstand;
 • Je hoeft niet in de wachtrij op de dag zelf;
 • Jouw startnummer wordt naar je thuis gestuurd (inschrijven voor 13/09) of ligt netjes voor je klaar (bij inschrijven tussen 13 en 24 september);
 • Indeling in startvakken op basis van jouw geschatte eindtijd (5/10 km), dus snelle lopers starten in eerste vak.
Nog een paar nachtjes slapen en dan reserveer je online jouw plekje bij de Bredase Singelloop 2017.
Klik op deze link en ga direct naar de speciale inschrijvingen pagina!
 
Wij verheugen ons op jouw komst! 
 

Wat wordt de Singelloop medaille 2017?
 
Hangt de medaille van 2016 boven je bed of ligt jouw aandenken van de 31e editie van de Bredase Singelloop ergens in een la op een stapeltje bij al jouw andere (hardloop) trofeeën?
 
Het leuke aan de medaille van 2016 was het feit dat jij mee kon beslissen welke medaille het is geworden. En omdat we het geweldig vinden 'onze' Singelloop vooral mèt jullie tot een succes te maken, organiseren we ook dit jaar weer een verkiezing van de herdenkingsmedaille.
 
Hoe doe je mee?
Ga naar de speciale pagina op onze site en bekijk de verschillende opties.
Je kunt je keuze uitbrengen op zowel de medaille als het lint.
 
 
"Tot wanneer kan ik stemmen?"
Je kunt stemmen op de medaille van jouw voorkeur in de gehele maand mei. Natuurlijk laten we je nog wel een tussenstand weten via FacebookTwitter en de volgende nieuwsbrief.
 
Laat je ons weten welke medaille jij uitgereikt wilt krijgen op 1 oktober 2017?
Wij zijn enorm benieuwd naar jouw mening.
 

Goede Doel 2017: Visio Onderwijs afdeling Breda!
 
Met hulp van de deelnemers die bij inschrijving € 0,25 doneren, ondersteunt de AMGEN Singelloop Breda elk jaar een goed doel. 
Voor de editie 2017 hebben we gekozen voor Visio Onderwijs Breda.
 
Wat is Visio Onderwijs?
Visio Onderwijs Breda biedt onderwijs aan leerlingen met een meervoudige beperking in de leeftijd van vier tot twintig jaar. Naast een visuele beperking hebben alle leerlingen een verstandelijke beperking. Daarnaast hebben veel leerlingen nog extra beperkingen. 
 
Aangepaste omgeving
Vanaf het moment dat je het gebouw van Visio Onderwijs Breda binnenstapt valt de manier waarop de medewerkers met leerlingen omgaan op. De school biedt een warme, veilige omgeving aan leerlingen en ouders. Alles in en om de school wordt volkomen aangepast aan de doelgroep: de gangen zijn leeg en overzichtelijk en de klassen zien er uitnodigend en geordend uit.
 
Hoe ondersteunt jouw bijdrage de leerlingen van Visio?
Met de opbrengst vanuit de AMGEN Bredase Singelloop 2017 wordt een aanpassing van het speelplein of van de gymzaal gerealiseerd.
Iets wat zonder deze bijdrage niet of pas veel later gerealiseerd kan worden.
 
Binnenkort méér over dit goede doel! 
 

Bredase Singelloop krijgt Europese waardering!
 
De AMGEN Singelloop Breda heeft de 5-sterrenclassificatie gekregen van de Europese Atletiekfederatie (EAA).
Zij is hiermee het eerste jaarlijkse hardloopevenement op de weg in Nederland dat deze status aan haar naam mag verbinden!
 
De EAA stelde in samenwerking met vooraanstaande loopexperts een set van veiligheids- en kwaliteitsstandaarden op voor openbare wegwedstrijden. Een hardloopevenement mag op basis van deze standaarden een audit aanvragen.
 
De auditors van de EEA beoordeelden de Bredase Singelloop op 54 criteria. Op ieder punt scoorde de Singelloop de hoogst mogelijke waardering. Er is bijvoorbeeld gekeken naar het (autovrije) parcours, afstandsmeting en tijdregistratie, geboden faciliteiten en medische voorzieningen, veiligheid, sociale verantwoordelijkheden & milieu, bestuur en financiën, website, communicatie en het prijzengeld.
Al deze zaken heeft de AMGEN Singelloop Breda dus prima op orde.
 
Een geweldige beloning voor het werk wat door vele vrijwilligers wordt geleverd om de Bredase Singelloop jaarlijks te realiseren. Uit de vele reacties merken we dat onze lopers, sponsoren en de lokale overheid dit al jaren waarderen. Een prima motivatie om dit jaar bij de 32e editie weer extra stappen te maken!
 
Heb je dit nog niet eerder persoonlijk ervaren? Schrijf je dan direct in en beleef het mee!
 

Bedrijvenloop: iets voor jouw bedrijf?
 
Wat is er nu leuker dan samen met je collega's 5, 10 of 21 km hard te lopen langs de singels en door het prachtige centrum van Breda?
Na afloop samen met andere lopers een drankje in het Chassé Theater. Want dat is op zondag 1 oktober 2017 dé exclusieve plek om gezellig na te praten en te netwerken met andere lopers en organisatoren van andere deelnemende bedrijven!
 
Teamspirit, daar draait het om. Samen trainen, samen lopen en natuurlijk samen met je collega’s de finish halen! Als deelnemer aan de Campanile Bedrijvenloop beleef je samen met collega’s het ultieme teamgevoel.
 
Regelmatig hardlopen verlaagt het ziekteverzuim en vergroot  het saamhorigheidsgevoel onder de collega's. Bovendien is een fitte werknemer veel weerbaarder en productiever. 
Krachtige, gemotiveerde medewerkers vormen de motor van iedere organisatie! 
 
Deelnemers aan de Campanile Bedrijvenloop krijgen een VIP behandeling. En ook dit jaar hebben we het VIP pakket weer verder uitgebreid. Daar ga je al spontaan hard van lopen!
Nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie op de speciale bedrijvenloop pagina's van onze site!
 


Hardlopen in de regio
 
Natuurlijk hoeven we de doorgewinterde evenementenlopers niet uit te leggen waar je jouw energie kwijt kunt. Maar als je zo af en toe eens meedoet aan een evenement zijn dit misschien wel enkele leuke voorbeelden in de omgeving van Breda.
 
Wings for Life World Run 2017 Breda 
Op zondag 7 mei 2017 is Breda voor de derde keer het landelijk podium voor de Wings for Life World Run. 100% van het inschrijfgeld gaat rechtstreeks naar het onderzoek naar de genezing van dwarslaesies.
 
Kijk voor méér info op de website van Wings for Life!

Kaaienloop 2017 Oosterhout 
Zaterdag 13 mei 2017 zal voor de vijftiende keer de Van Mossel OPC KaaienLoop plaatsvinden met een jeugdloop, Atletiekunie wedstrijd- en prestatieloop.
Kijk voor méér info op de site van de Kaaienloop!
 
De start en finish zijn op de Heuvel. De loop wordt opgeluisterd door diverse bandjes in diverse straten, in het park en op de Heuvel. Het parcours is onveranderd t.o.v. de eerdere edities.
 
Tijdens de Kaaienloop 2017 vindt het officiële Brabants Kampioenschap 10 km op de weg plaats. Dit kampioenschap is bedoeld voor alle atleten die uit Noord-Brabant komen of bij een Brabantse club zijn aangesloten.

Vestingloop Den Bosch 
Stichting Vestingloop 's-Hertogenbosch organiseert op zondag 21 mei 2017 de 12e editie van de Vestingloop. De route start vanaf het Paleiskwartier, door een stuk van de binnenstad, naar Het Bossche Broek en dan langs de prachtige vesting naar de finish op de Parade.
 
De Bossche Vestingloop stond met de Bredase Singelloop in hetzelfde rijtje van 'Mooiste hardloopwedstrijden van Nederland in 2017', waarover je eerder op onze site al kon lezen.
 
Geïnteresseerd? Check dan de site van deze loop.

Haagse Beemdenloop 2017 Breda 
Toen de ringweg om de Haagse Beemden in 1989 was voltooid, werd bij de officiële opening door toenmalig wethouder mevrouw Rattink het idee geopperd om een sportevenement in de woonwijk op te zetten. Dit om de bewoners van de Haagse Beemden op een gezellige en sportieve manier met elkaar te verbinden en als visitekaartje voor de mooie en groene woonwijk die de Haagse Beemden is.
 
De eerste Haagse Beemdenloop vond plaats in 1990 en ook dit jaar kun je weer terecht voor een afstand van 5, 10 of 15km. Ook is er een 5 km tocht voor wheelers, een Obstacle Run en wordt het programma afgesloten met de Kidsrun.
 
Klik hier voor meer informatie. 

Wij zijn benieuwd naar jullie verhalen!
 
Heb je een bijzondere motivatie om mee te doen? Ben je een ervaren loper of begin je vanaf nul? Wij zijn enorm nieuwsgierig naar jouw 'Road to Bredase Singelloop 2017'.
 
Blog, vlog, fotografeer, twitter, post en deel jouw verhaal met #SingelloopBreda en activeer vrienden, familie & collega's op jouw voorbereidingstocht naar de gezelligste loop van Breda. Praat mee, deel & upload hardloopervaringen, trainingstips en foto's. Laat ons weten hoe jouw voorbereiding verloopt!
 
Blijf op de hoogte van nieuwtjes, extra activiteiten én praktische informatie voor deelnemers en supporters van de Campanile Bedrijvenloop via onze social media kanalen. Volg de Bredase Singelloop op Twitter, Facebook
PinterestInstagram of connect met zakelijke lopers op onze LinkedIn pagina.
 
Je bent natuurlijk ook altijd welkom op onze website www.bredasesingelloop.nl, waar je jezelf bijvoorbeeld ook kunt inschrijven op de algemene nieuwsbrief van de Bredase Singelloop.
 
We hopen je snel te mogen begroeten!

Onze partners: