Beste saxofonist,
 
4 december 2018 is het 25 jaar geleden dat Frank Zappa is overleden. Ik heb naar aanleiding daarvan bij Munchkin Music, die de nalatenschap van Zappa beheert, de vraag gesteld of ik stukken van Zappa voor saxofoonorkest mag bewerken en voor workshopdoeleinden gebruiken. Die toestemming heb ik gekregen en ik heb alle partituren (7 stuks)  klaar. Bij elkaar is het meer dan 40 minuten muziek, dus ruim langer dan de netto speeltijd van de twee vorige workshops. Bij het arrangeren heb ik er speciaal op gelet dat er geschikte partijen zijn voor gevorderde (sopraan 1, alt 1, tenor 1), voor redelijk gevorderde (sopraan 2, alt 2, tenor 2) en voor beginnende spelers (alt 3, tenor 3). Ook de tweede baritonpartij is eenvoudiger dan eerste. Aangezien sopraninospelers over het algemeen flink gevorderd zijn, ben ik bij het arrangeren van die partij uitgegaan van een vaardige speler (speelster).
 
De datum ligt inmiddels vast: het wordt zondag 24 maart april 2019. 
 
Vanaf dit moment bestaat de gelegenheid om je in te schrijven op de pagina https://www.viersaxen.nl/saxofoonorkestworkshop-24-maart-zappa/
Op die pagina staat een overzicht (in beeld en geluid) van wat we die dag allemaal gaan spelen. Ik zou je willen vragen om de stukken goed te beluisteren en te bekijken, want hoewel ikzelf een erg grote fan van Zappa ben, zijn er ook zat mensen die helemaal niets met Zappa hebben. De muziek is over het algemeen niet eenvoudig recht-toe-recht-aan; er wordt ook bij de arrangementen voor beginnende spelers een beroep gedaan op je speelvaardigheid.

Ik heb al veel enthousiaste reacties ontvangen, dus ik vermoed dat het met de inschrijvingen storm gaat lopen. Wacht dus niet te lang met je op te geven, want vol (80 man/vrouw) is vol. Zodra de betaling binnen is, krijg je op de gebruikelijke manier de stukken (beeld en geluid) toegestuurd.
 
Groet,
 
Joost (+ de leden van het USK)