Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Det var verkligen kul at så många besökte oss under kalasveckan för att fira att butiken fyllt 6 år! Många deltog även i vår tävling, vi har utsett tre lyckliga vinnare som alla svarat rätt på våra frågor. Är du nyfiken på vilka som vann så kika på vår hemsida där vinnarna presenteras.
 
Nästa vecka är det midsommar! Då har vi lite andra öppettider än vanligt:
Torsdag 23 juni har vi öppet kl 11-15
Midsommarafton och Midsommardagen är butiken stängd
 
Imorgon, lördag 18 juni, är det World Wide Knit In Public Day - hela världen stickar offentligt! Säkert är det många av er som precis som jag aldrig lämnar hemmet utan att ha en stickning till hands. Passa nu på att plocka upp stickningen på lördag och sticka några varv på bussen eller tåget, i väntrummet, i parken, i kön till glasskiosken eller var du nu får lut att sticka. Tillsammans visar vi alla de som ännu inte upptäckt det, hur roligt det är att sticka! I Stockholm ordnas träffar på olika platser, bland annat på Rosendals trädgårdar och i TantolundenLäs mer här! 
 
Vi firar WWKIPD med att erbjuda 10% rabatt på ordinarie priser :) 

Erbjudandet gäller endast lördag 18 juni på ordinarie priser med undantag för beställningsvaror och stickset från KnitPro och HiyaHiya. Kan ej kombineras med andra rabatter.
 
 
Sommarerbjudande på Mandarin Petit!
Vi har möblerat om lite i våra bomullshyllor, det ger alltid en härlig färgkick när man har fyllt på och snyggat till i hyllorna. Vi har många sköna sommarkvaliteter, både i ren bomull och fina blandningar med lin, silke, bambu eller hampa. En klassisk härlig bomullkvalitet är Mandarin Petit från Sandnes, passar utmärkt till både baby-, barn- och vuxenplagg, och både att sticka och virka med.
 
Vi ger 10% rabatt på Mandarin Petit så långt lagret räcker fram till midsommar!  Mandarin Petit kostar normalt 40 kr, men med rabatten endast 36 kr. Det finns ett trettiotal färger att välja på :)
  
 
Mandarin Petit är också trevlig att blanda med andra garner, t ex Sandnes Silk Mohair eller vår egen Soft Donegal Tweed. Jag stickar just nu jackan Amy ur Sandnes häfte 1607 i en tråd Mandarin Petit och en tråd Silk Mohair.
 
 
 
 
Lavishea Lotion Bars!
Vi har fått påfyllning med nya Lotion Bars från Lavishea! Första sändningen är i stort sett slutsåld. Vi fick in fler av favoriterna och några nya bubblare, bland annat en oparfymerad som många frågat efter. Nu har vi följande dofter; Yarn bar (mandel), Lavender, White Lily Amber, Citrus Basil, Cucumber Melon, Orange Pomander, Unscented, Coconut Lime Verbena och Winterberry. Var snäll mot dina händer och ge dem den bästa handkrämen! En kaka väger 39 g och kostar 129 kr.
 
 
 
Kalasgarner!
Under kalasveckan lanserade vi några nya garner, hann du inte med att stifta bekanskap med dem så så presenterar vi dem här nedan:
 
Louisa Harding Pittura är ett vackert melerat garn i merinoull och bambuviskos som ger fin glans. Maffiga nystan med 100 g och 400 m räcker till en sjal, men garnet passar även fint till babyplagg, tröjor eller koftor. Jag har börjat på ett evighetsprojekt, en lång och bred halsduk i sk linen stitch med Pittura och en tråd Tosh Merino Light. Ett nystan kostar 145 kr.
 
 
Lace Lux från Lana Grossa är ett härligt garn med vacker glans i merinoull och viscose. Lace Lux har en metallic-lyster som gör att den passar fint till festligare plagg eller som effektgarn. Ett nystan är 50 g och hela 310 så det räcker långt! Två eller tre nystan räcker till en sjal och 5-6 till en tröja i stl M. Lace Lux kostar 79 kr per nystan.
 
Mera kalasgarn! En ny ekologisk bomull, Ecotton. Den är inte bara ekologiskt odlad utan även skonsamt färgad med växtfärger och biologiska färgämnen. En mellangrov kvalitet som blir jätteskön både stickad och virkad. Ett nystan är 50 g och ca 90 m och passar till stickor 3.5-4.5 m. Ecotton kostar 39 kr per nystan. Jag började sticka på en handduk, men garnet passar finfint till plagg också.
 
  
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15