AGENDA 
Vrijdag 13 januari
20:00 uur: Tourbijeenkomst Clubhuis
  
Zaterdag 14 januari
10:00 uur: Rugby Development Dag
 
Zaterdag 21 januari
10:00 uur: G-TBM
11:00 uur: Cubs 2 - REL/Tilburg (Boxtel)
11:00 uur: Bulldogs - Cubs 1
12:00 uur: RC Eindhoven - Junioren 2
12:00 uur: RC Hilversum-  Junioren 1
13:00 uur: Colts -  RRC/Sparta
15:00 uur: ASV ASCRUM - Dukes 1
  
Zondag 22 januari
14:30 uur: Bredase RC -  Duckes Legends
14:30 uur: DRC Wild Rovers - Dukes 3
14:30 uur: RC Groningen - Dukes 2
  
Onze Dames hervatten de competitie op zondag 5 februari 2017 om 13:00 uur thuis tegen Cas RC.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Dukes Supporter App, Twitter of de agenda op de website.
 
 
  MEER DUKES  
   
  
 
  REDACTIE  
Heb jij een wedstrijdverslag, leuke foto's, nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
DigiDukes is de wekelijkse nieuwsbrief van Rugbyclub The Dukes voor - in willekeurige volgorde - leden, sponsors, vrienden, fans en relaties.
De artikelen worden gepubliceerd in de volgorde clubnieuws, nieuws over individuele leden en overig nieuws. Deadline voor kopij is dinsdag.
DigiDukes wordt elke donderdagavond verspreid via e-mail en er wordt naar verwezen via de Twitter- en Facebook accounts van Rugbyclub The Dukes.
Voor dagelijks nieuws kun je de Dukes Supporter App, Twitter en de website raadplegen. Op de website tref je ook oudere berichten en meer informatie aan.
Aanmelden voor DigiDukes via digidukes@dukesrugby.nl
 
RUGBY DEVELOPMENT DAG
Zaterdag 14 januari is er weer een Rugby Development Dag bij RC The Dukes aan de Limietlaan. Deze dag begint om 10:00 uur. Het programma is:
10:00 uur: Inloop;
10:15 uur: Briefing;
11:00 uur: Start trainingen;
12:00 uur: Pauze;
13:00 uur: Wedstrijden;
14:30 uur: Einde.
Meer informatie bij Frank van den Heuvel.
 
OEFENWEDSTRIJD AFGELAST
De oefenwedstrijd aanstaande zaterdag 14 januari tegen de Haagsche Rugby Club gaat niet door.
 
DUKES 2 BOVEN GRONINGEN?
Zondag 22 januari reist Dukes 2 af naar het hoge Noorden om in de uitwedstrijd tegen RC Groningen te ontdekken of er iets boven Groningen gaat of staat.
Wij denken zelf van wel en dat zijn natuurlijk de DUKES die boven Groningen staan.
Om de concentratie op de wedstrijd te houden is besloten met de bus te gaan. Dit is mede mogelijk gemaakt door de club van 100. Er zijn in de bus nog 23 plaatsen vrij voor supporters. Wil je mee om The Dukes aan te moedigen dan zijn kaarten a € 10,00 te bestellen via teammanager Wilma Bakkers
 
FOTOWEDSTRIJD
In de eerste helft van 2017 willen wij een wedstrijd organiseren voor de fotografen van onze club. Uit de inzenders kiezen we ook wekelijks een foto die in DigiDukes wordt gepubliceerd. De winnaar zal bekend worden gemaakt op het 'einde-seizoensfeest'.
Deelname staat open voor alle ontvangers van DigiDukes en andere leden, fans, sponsors en supporters van RC The Dukes. Voorwaarde is dat: je jezelf vóór eind januari 2017 aanmeldt via dit e-mail adres en dat je minimaal 4 foto's hebt ingezonden uiterlijk één week vóór het 'einde-seizoensfeest'.
Thema van de foto's die meedingen moet natuurlijk RC The Dukes zijn. De mooiste foto's stellen we tentoon in het clubhuis en de winnaar ontvangt een mooie prijs.
 
SENIORENTRIP
Aan alle senioren tourgangers,

Niet vergeten: aanstaande vrijdag 13 januari om 20.00 uur is in het clubhuis de tourbijeenkomst.

Je ontvangt dan je tourshirt en andere relevante informatie. Wees erbij, neem je paspoort mee (zodat we de juiste info hebben voor het reserveren van de boot) en zorg ervoor dat je aan je financiële verplichtingen hebt voldaan! 

Tot vrijdag.
 
GEBOORTEKAARTJE
Op 5 januari om 03:37 uur zijn Jack Boelens en Rosalie Kohler de trotse ouders geworden van een prachtige dochter Lilly Isabella Maria Boelens. Van harte gefeliciteerd!
 
REFEREE MATTERS
Net als bij voetbal is 'buitenspel' of offside bij rugby waarschijnlijk het ingewikkeldste deel van het spel voor zowel spelers als toeschouwers. Het is duidelijk dat een speler die buitenspel staat tijdelijk niet in het spel betrokken is, maar wannéér staat die speler buitenspel? En hoe komen ze er weer in?
 
Bij de scrum en de line out staan spelers buitenspel als ze binnen de respectievelijk 5- en 10-meterlijn staan - zij mogen pas weer meedoen als ze daarachter staan. Bij de rucks en mauls moeten ze achter de voeten van de spelers in die rucks en mauls blijven.
 
Over het algemeen kun je zeggen dat een speler buitenspel staat als hij of zij zich bevindt voor de teamgenoot die de bal draagt, of het laatst de bal speelde. Dit gebeurt doorgaans als spelers de bal voor hun teamgenoten hebben geschopt - alle spelers vóór de kicker staan dan buitenspel. Zij kunnen twee dingen doen: ze bewegen naar achteren of ze wachten tot de kicker (of een speler die achter de kicker stond) voor ze uit rent. Alleen dan kunnen ze weer meedoen aan het spel. De scheidsrechter waarschuwt spelers vaak te blijven staan tot ze weer 'onside' zijn.
 
Als de bal is gevangen door de tegenstander en die rent 5 meter, of ze passen de bal of schoppen 'm, dan is dat team automatisch allemaal weer 'onside'. Er is ook een 10-meter regel, maar die is zo lastig in woorden te omschrijven, dat je maar eens aan een scheidsrechter moet vragen om 'm voor te doen!
 
Het beste wat spelers kunnen doen is proberen altijd achter de bal te blijven. Mocht je een keer voor de bal terechtkomen, zorg dan dat je niet in het spel betrokken raakt. De straf voor buitenspel toch spelen is een penalty - het teken daarvoor is een luid fluitsignaal en een schuine armbeweging richting het team dat de penalty mag nemen.
Week 2/2017
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 's-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl