Click here to view this email in your browser
Hej,
 
Idag viner kalla vindar runt knuten i Stockholm och även här får vi lite snö. Hoppas ni alla har det varmt och gott ändå och inte drabbas av trafikkaos av olika slag! Jag hoppas även att ert garnår har startat väl, själv har jag påbörjat åtminstone tre nya projekt men än så länge inte hunnit avsluta något. Idéer och inspiration är det som tur är ingen brist på :)
 
Den här gången kommer vi med en sista-minuten kursinbjudan; jag har klämt in ett kurstillfälle med vår populära garnprovning redan nästa vecka, och lite senare vi kör även en repris av Ivars efterfrågade kurs i fördjupad flätstickning, läs mer nedan!
 
 
Ullgarn Extra och Farveskiftesgarn
I dagarna fick vi påfyllning av det härliga entrådiga garnerna Ullgarn Extra och Farveskiftesgarn som spinns på danska Hjelholts UldspinneriEnfärgade Ullgarn Extra kostar 140 kr/hg och flerfärgade Farveskiftesgarn kostar 150 kr/hg. Bägge är 100% ull i en blandning av gotländsk pälsull och merino från Falklandsöarna. Det är ett vackert garn som funkar finfint till både sjalar, tröjor och koftor. Tack vara pälsullens speciella karaktär blir det lätta men ändå fylliga plagg.  
Ivar har gjort sjalen Nili i Farveskiftesgarnet, beskrivning kostar 29 kr och säljs tillsammans med garn.
 
 
Jag är själv sugen på en enkel tröja eller kofta i Ullgarn Extra, och funderar bland annat på någon av dessa snyggingar, från vänster;
Ellison, Dexter och Iggy. Beskrivningar köps via Ravelry.
 
 
 
 
Garnprovning!
Tisdag 23 januari kl 18.30-21
Välkommen till en inspirerande kväll fylld av härliga, fiberrika garnupplevelser! Stickning och virkning är som bekant materialsporter och med kunskap om olika material är det lättare att få ut bästa möjliga glädje och resultat av sitt handarbete. Under kvällen går vi igenom olika sorters garner och naturfibrer som ull, alpacka, mohair, cashmere och silke, men även mer udda garnråvaror som mjölkfiber, bambu och nässlor. Vi pratar om fibrernas olika egenskaper, vad de passar bäst till, hur du kan kombinera olika garner och hur du bäst sköter om dina plagg. Självklart får du också klämma, känna, provsticka och blanda olika garnsorter. Alla deltagare får med sig en godispåse med mininystan på garnkvaliteter i olika naturmaterial. Kursledare är Karin Larsson.
 
 
Läsa mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
 
 
 
Fördjupa dig i flätstickning!
Två måndagar: 29 januari och 6 februari kl 18.30-21
 
Att sticka flätmönster är roligt, och faktiskt enklare än det ser ut. Du flyttar maskor åt höger eller vänster och skapar vridningar i den stickade ytan. Med små varia­tioner kan man få helt olika effekter och vackra mönster.  Flätor är snyggt på mycket, allt från klassiska Arantröjor, koftor, mössor till trendiga kuddar. På den här kursen lär du dig att sticka flätor med hjälpsticka och efter diagram.  För att få utbyte av kursen bör du kunna lägga upp samt sticka räta och aviga maskor.
Kursledare är Ivar Asplund.
 
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
 
Stickbingo 2018!
Härom dagen såg jag något kul på Instagram, nämligen Stickbingo! Det är @kajaofsweden som lagt upp en så fiffig idé om hur man kan planera sitt stickår. Principen är att du i ett rutnät skriver upp vad du vill göra under året, det kan vara utmaningar, nya tekniker eller en viss typ av garn du vill testa, gamla favoriter du vill prova igen eller helt nya projektidéer. Sen är det bara att kryssa av vartefter du förverkligat dina planer! Jag hakade på och gjorde min egen bingobricka, jag är inte så strikt av mig så jag ser det mest som en inspirationshjälp snarare än tvång att uppfylla, men det gör man ju som man vill :) Kolla in andras "stickbingobrickor" via hashtaggen #knittingbingo på Instagram!
 
 
 
Organisera dina stickprojekt med My Knitting Notes!
Den första sändningen med Knitting Notebooks gick åt snabbt, så nu har vi fyllt på med några fler. Vill du också få struktur och ordning på dina projekt på det nya året så rekommenderar vi den fina stickdagboken. My knitting notes från Laine Magazine innehåller allt du behöver; gott om plats för anteckningar, måttband i cm och tum, ordlista med förkortningar, rutat papper för egna mönsterskisser mm. Allt i en fint inbunden bok. Priset är 199 kr och kan köpas i buitiken eller beställas via mail till info@litetnystan.se 
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16