Nieuwsbrief, Maart 2017
Snel naar:
30 maart: Droogtraining Stadhuisplein Leiden
31 maart: Slotavond, clubgebouw IJs- en Skeelervereniging Lisserbroek
18 april: Start zomertrainingen
9-11 juni: Schaatskamp
9 september: Openings BBQ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Sponsors van de STS-KGM
 
Slotavond STS-KGM, 31 maart
De Slotavond 2016-2017 wordt dit jaar gehouden op Vrijdag 31 maart, aanvang 19:30 uur. De slotavond vindt plaats in het clubgebouw van de IJs- en Skeelervereniging Lisserbroek aan de Hillegommerdijk 53 in Lisserbroek (open vanaf 19:00 uur).
 
Kom allemaal naar de traditionele slotavond van de STS-KGM! Uitreiking van de vaantjes, schaatsdiploma’s, schaatsvaardigheidspaspoorten, bekers, complimenten en bedankjes. Met de altijd enerverende, ontroerende en oergezellige BINGO als afsluiting.
 
Tijdens de slotavond zullen ook de ingezonden foto's voor de fotowedstrijd worden getoond en zal een winnaar uitgeroepen worden voor de leukste foto van afgelopen seizoen.
 
Het programma is om ongeveer 21:00 afgelopen. 
 
Tot dan!
 
Droogtraining Stadhuisplein Leiden, 30 maart
Vanaf 23 maart wordt elke donderdagavond op het Stadhuisplein in Leiden een droogtraining georganiseerd door de verenigde ijsclubs. Op 30 maart is de STS-KGM samen met IJsclub Warmond, IJsclub Voorwaarts Katwijk en de Rijnsburgse IJsclub aan de beurt. Met deze ludieke actie blijven we aandacht vragen van de Leidse politiek om ervoor te zorgen dat de nieuwe Schaatshal er uiteindelijk kan komen.
 
Het zou leuk zijn als er ook zoveel mogelijk STS-KGM rijders aanwezig zijn (in clubjasje)! De droogtraining start om 19.00 uur en duurt tot 20.00 uur. Hopelijk tot dan!
 
Bestellen clubkleding volgend seizoen
Tijdens de slotavond zullen we ook de mogelijkheid bieden om alvast kleding te bestellen voor volgend seizoen. Hierdoor is de kans groter dat de kleding bij aanvang van seizoen 2017/2018 al beschikbaar is.
 
Er zal een bestelformulier beschikbaar zijn waarmee de gewenste kleding besteld kan worden.
 
Programma zomertrainingen
Hierbij ontvangen jullie het overzicht van de zomertrainingen voor het nieuwe seizoen. De officiële bekendmaking is tijdens de slotavond, vrijdagavond 31 maart, in het clubhuis van IJsclub Lisserbroek.
 
Het is weer een uitgebreid programma, wederom hebben we de samenwerking met de Warmondse IJsclub opgezocht, en ook weer met IJs- en Skeelerclub Lisserbroek. Er is 1 wijziging t.o.v. vorig jaar: de dinsdagavond veldtraining is ook bedoeld voor wedstrijdschaatsers die junior C zijn, die de duintraining te laat vinden worden. Die veldtraining start ook eerder dan normaal, en is bedoeld voor pupillen A+B en junioren C die wedstrijden in Haarlem gaan rijden.
 
Het trainingsseizoen begint officieel op 17 april. Maar de eerste maandag is gelijk 2e paasdag. Die eerste duintraining gaat dus niet door. Dan kun je een keertje uitwijken naar de veldtraining op dinsdagavond, ook als je junior A of B bent.
 
De skeelertrainingen op donderdagavond hebben in de eerste weken helaas te lijden onder feestdagen, Koningsdag, Nationale Herdenking en Hemelvaart.
 
Het programma ziet er globaal als volgt uit:
 
Maandag, 19.30 - 20.45 uur: Duintraining (pupillen A, junioren); start 24 april
Dinsdag, 19.00 - 20.00 uur: Veldtraining (wedstrijdpupillen A+B, junioren C); start 18 april
Dinsdag, 19.00 - 20.00 uur: Veldtraining (jeugdschaatsers Leiden en Haarlem); start 9 mei
Woensdag, 19.00 - 21.00 uur: Fietsen (zowel voor junioren als recreanten); start 3 mei
Donderdag, 19.00 - 21.00 uur: Skeeleren (pupillen A+B, junioren); start n.n.b.
Vrijdag, 18.45 - 20.00 uur: Fietsen (pupillen A en junioren); start 28 april
Zondag, 9.30 - 11.30 uur: Fietsen (junioren); start 23 april
 
Voor het skeeleren en fietsen is het dragen van een helm verplicht. De fietstraining op vrijdag en zondag wordt gezamenlijk met de Warmondse IJsclub gedaan.
 
Aanmeldingen/opzegging/veranderen abonnement en lidmaatschap
Meld je je aan, zeg je je lidmaatschap op of verander je van abonnement (meer/minder of een ander tijdstip), laat dit dan op tijd weten. Geef in ieder geval de verandering vóór 1 mei as. door aan het secretariaat (secretaris@sts-kgm.nl).
 
Ben je te laat met het opzeggen van je abonnement en/of lidmaatschap dan zijn daar kosten aan verbonden, tot maximaal de kosten van het abonnement plus de administratieve kosten.
 
Open dag IJs- en Skeelervereniging Lisserbroek: 1 april
Op 1 april organiseert de IJs- en Skeelervereniging Lisserbroek weer de jaarlijkse open dag. Heb je na het schaatsseizoen zin om te gaan skeeleren? Kom dan langs en vraag naar de mogelijkheden. De open dag is van 13.00 tot 16.00 uur aan de Hillegommerdijk 53 in Lisserbroek. Het is verplicht om een helm te dragen, skeelers en helmen zijn in beperkte mate te lenen.
  • Informatie en inschrijven lidmaatschap skeelerbaan
  • Informatie en inschrijven voor skeelertrainingen van puppy's, jeugd en volwassenen
  • Jan van der Hoorn is aanwezig voor advies en aankoop van skeelers en skeelermaterialen
  • Gratis poffertjes en schminken
  • Kennismaken met de trainers en het trainersprogramma van 2017
  • Om 14:30 uur demonstratie puppy training
  • Fotopresentatie van activiteiten afgelopen jaren
 
Schaats Trainingsgroep Sassenheim & Kagermeer
Email: info@sts-kgm.nl - www.sts-kgm.nl
Volg ons op Twitter:  @stskgmlsb