Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Vi är många som känner frustration och förtvivlan för situationen vid Europas gränser just nu. Har du stickade plagg du inte använder som kan hjälpa någon som verkligen behöver värme och stöd så kom och lämna dem hos oss senast imorgon onsdag 9/9 kl 18. Vi tar även emot handstickat till barn och baby för denna särskilda insamling. Plaggen samlas in hos oss, hämtas av Hjälpstickan och levereras sedan till initiativet Vi Gör Vad Vi Kan som skickar det vidare ner till Lesbos i Grekland. Tack på förhand till er som bidrar, och till Ulrica och Hjälpstickan som ordnar och fixar!
 
Hjälpbehovet är stort och vi passar även på att be er hjälpa oss att tömma våra hyllor på utgående garner och samtidigt göra en god insats. Vi säljer just nu ut sockgarnerna Big Fabel, Ragg och Pallas, samt utvalda färger i Viking Raggen, till priser från 25 kr per nystan. Från och med onsdag 9 september skänker vi 5 kr till Rädda Barnens Katastroffond för varje sålt nystan av dessa kvaliteter. Gäller så långt lagret räcker!
   
Nu över till våra vanliga nyheter...
  
Nu har du chansen att anmäla dig till höstens spännande fördjupningskurs! Ivar Asplund håller en kurs i mönsterstickning med två färger. Det blir fyra kurstillfällen från september till januari, läs mer i inbjudan nedan.
  
 
Nytt från Sandnes!
Tweed från Sandnes garn är vår senaste nykomling! Supermjuk, lätt och luftig blandning av babyalpacka, viskos, polyamid och ull i vackra naturtoner. Passar stickor 5-6 mm och kostar 85 kr per nystan. En fin mönsterbok med plagg för hela familjens höstiga skogspromenader finns också att köpa för 49 kr tillsammans med garn.
 
 
 
Vi har fortsatt sänkt introduktionspris på Sandnes Alpakka Silke,  ett underbart vackert garn av 70% babyalpacka och 30% silke, mjukt och med härlig lyster. Ordinarie pris är 73 kr per nystan (50 g och 200 m) men till och med 19/9 kan du köpa Alpakka Silke hos oss med 10% introduktionsrabatt för endast 65 kr per nystan.
  
  
AKTUELLA KURSER!
 
Fördjupningskurs: Sticka mönster med två färger 
Fyra onsdagar: 30 september, 28 oktober, 2 december & 13 januari
kl 18.30-21.00

Det här är chansen för dig som vill fördjupa dig ordentligt i mönsterstickning med två färger! Under fyra onsdagkvällar kan du att ta del av många tips och tricks som utvecklar din stickteknik. Vi kommer bland annat att gå igenom olika sätt att hålla garnet för att få ett jämnt och snyggt resultat, hur du kombinerar färger och hur du kan klippa upp din stickning för att exempelvis skapa ett ärmhål.
 
Kursledare är Ivar Asplund.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
 
 
Nybörjarstickning!
Onsdag 23 september kl 18.30 - 21.00
 
Vill du ha en stor och härlig sjal eller halsduk att vira runt halsen? Varför inte sticka en själv?  På den här kursen får du tips och inspiration för att komma igång med ditt eget stickprojekt. Vi går igenom grunderna i stickning, du får lära dig att lägga upp och maska av och vi prövar både räta och aviga maskor. Kursen passar dig som är riktig nybörjare men även dig som kan sticka sedan tidigare, men behöver en repetition för att komma igång igen. Du som hinner får prova på några olika mönster, och kanske börja på en egen halsduk eller ett par muddar. Du får råd om val av garn och stickor och chans att klämma och känna på olika garner.

Kursledare är Karin Larsson & Ivar Asplund från Litet nystan
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
Sticka sockor från tån och upp
Söndag 20 september kl 10-15
 
EN PLATS KVAR!
  
Att sticka sockor är omåttligt populärt! På den här kursen visar vi hur du lägger upp och stickar sockan från tån och upp. Fördelarna är flera; du kan prova under tiden du stickar, och du riskerar inte att garnet tar slut innan du ”hunnit fram” till tån. Hellre en socka med lite kortare skaft än en med öppen tå håller nog de flesta med om :) Vi kommer att sticka en socka i babystorlek, för att hinna träna på alla moment. Efter kursen är du redo att lägga upp för ett par sockor i din egen storlek.
 
Kursledare är Marianne Larsson
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
 
Kom ihåg! Bokrelease Sagornas Stickbok
Lördag 12 september kl 12-14 får vi besök av författaren Celia B Dackenberg som skrivit den fina boken Sagornas Stickbok.   Läs mer om evenemanget här! 
 
  
  
Kampanjpris på Drops Cotton Merino!
Till och med 7 oktober ger vi 25 % rabatt på Drops Cotton Merino. Ord pris är 37 kr men nu kostar det endast 28 kr per nystan. Gäller så långt lagret räcker under perioden och kan ej kombineras med andra rabatter.
 
 
REA på NORO-garner!
Lystring alla Noro-älskare! Nu rear vi ut allt vi har kvar från Noros sortiment. Passa på att fynda Silk Garden Sock/4ply och Noro Taiyo 4 ply till 25% rabatt. 100 gr kostar nu 150 kr istället för 200 kr och 50 gram 90 istället för 120 kr. Vänta inte för länge om du vill ha många färger att välja bland...
 
Gäller så långt lagret räcker och kan inte kombineras med andra rabatter!
 
 

 

Observera att du inte har någon bytesrätt på REA-garner eller garner köpta till kampanjpris!


Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16