Nieuwsbrief | jaargang 33 | no 331 | juli / augustus 2019
 
 
 
ZOMERCOLLECTIE '19

13 juli t/m 1 september

Gedurende de zomermaanden laat Kunstliefde nieuwe of recente werken zien van kunstenaarsleden. Zomercollectie‘19 biedt een mooie gelegenheid om het diverse aanbod te bekijken en wellicht een uniek en bijzonder kunstwerk te kopen. Van schilderijen tot beelden, fotografie tot grafiek, video tot installatie, groot en klein formaat en alles daar tussen in. Kunstliefde heeft een ruim aanbod van hedendaagse kunst van kunstenaars uit Utrecht, maar ook uit de rest van het land, gevestigde namen en jong talent. 
 
 
 
Zomerse opening: zaterdag 13 juli om 16.00 uur 
 
 
                      
 
VERWACHT o.a.:

 
14/09 - 13/10 Het blauwe uur - Carien Vugts en Lisa Kouwenbergh
 
  Tentoonstelling in het kader van de Kunstliefdeprijs 2018
 
 
19/10 -  17/11 Schepsels & Creaturen - bijzondere wezens in de kunst met o.a.
 
Anne Forest, Annï Mertens, Elisabeth Kaldeway, Ine van der Horn, José van Kleef, Remy Habets
 
 
20/10 -  Culturele Zondag / Alles Kids - Schepsels & Creaturen
 
Schepsels en creaturen tekenen voor  kinderen en ouders met een grote fantasie!

 
 
De Belofte 14 / Buying Time
 
Deze week voor het laatst te zien! 
Bekijk het werk van deze lichting kunstenaars die vorig jaar afstudeerden aan een Nederlandse kunstacademie.
In Buying time tonen zij nieuw werk en tonen zij hun betrokkenheid met de huidige onzekere situatie van Kunstliefde.
Hoe? ga nog kijken!
 
Bart Schalekamp, Chaim Dijkstra, Joost Termeer, Joran van Soest, Krijn Kroes, Leon Stoffelen, Naomi Mitsuko Makkelie, Peter Menninga, Romar de Bonte, Ruben Planting, Sandra Heemskerk en Wisse Ankersmit
 
 
 
 
 
 
 
 
Uitnodiging aanmelden Art Utrecht / Artists
 
Art Utrecht nodigt professioneel werkend beeldend kunstenaars uit Utrecht stad en regio (wonend dan wel atelierhoudend) uit om zich aan te melden voor de database Art Utrecht / Artists. 
 
Een nieuwe overzichtelijke en functionele site. 
  • Stuur voor aanmelden en voorwaarden een mail naar artists@artutrecht.com 
Denk je in aanmerking te komen? vul dan het aanmeldformulier nog vóór 10 juli in. De site wordt tijdens het Uitfeest op 15 september a.s. gelanceerd.
 
 
Rietvelds lattenleunstoel: 10 x verschillend
Nog tm 29 september
Centraal Museum
 
De geschiedenis van de iconische rood-blauwe stoel 
 
Het Centraal Museum heeft de grootste Rietveld collectie ter wereld en bezit tien van zijn iconische lattenstoelen. Het honderjarig jubileum van de lattenstoel is aanleiding om dieper in te gaan op de herkomst, het materiaal en de techniek van deze stoelen.
 
Gerrit Rietveld: Eigenzinnig meubelontwerper. Minimalist. Maker van de beroemde stoel. Brein achter het wereldberoemde Rietveld Schröderhuis.
En: de man die de Stijl voorzag van een wereldberoemd icoon. 
 
 
 
 
 
 
 
Kunstliefhebber? Lid worden of schenken? Uw bijdrage is ontzettend welkom 
 
Ieder jaar worden er kunstenaars en kunst-liefhebbers lid van Kunstliefde.
Daar zijn we heel blij mee! Graag ontvangen we je in de prachtige tentoonstellingsruimte aan de Nobelstraat waar Kunstliefde sinds 1939 huist. Ook bedrijven zijn van harte welkom om ons te ondersteunen.

Door lid te worden maak je deel uit van éen van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen, maar wel eentje in een hedendaags jasje! Je draagt bij aan ruimte voor kunst en kunstenaars in Utrecht en uit de rest van het land. 
Voor kunstenaars is er een ballotage, zie voor aanmelden en voorwaarden onze website.
 
Een schenking of donatie is ook van harte welkom. Kunstliefde is een culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Giften aan culturele instellingen zijn voor 125% aftrekbaar.
 
 
Studenten van de HKU Kunst & Economie ontwikkelden voor Kunstliefde deze serie campagnebeelden

 
Kunstliefde biedt een podium en ontmoetingsplaats voor kunst, kunstenaars en kunstliefhebbers uit Utrecht en de rest van het land. Opgericht in1807, zijn we één van Nederlands oudste kunstenaars- genootschappen met meer dan 130 kunstenaarsleden en ca 100 kunstlievende leden.
In de prachtige presentatieruimte aan de Nobelstraat is een wisselend programma van ca 10 tentoonstellingen per jaar te zien waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jong talent. Het project De Belofte voor recent afgestudeerde kunstenaars, vormt een springplank voor jong talent. Ook organiseert Kunstliefde de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder.

Kunstliefde is mede-initiatiefnemer van Art Utrecht, het platform voor beeldende kunst in Utrecht, welke in samenwerking met galeries en musea, de zichtbaarheid van kunst en kunstenaars in Utrecht wil vergroten. Art Utrecht organiseert ook ieder jaar Art Meat, het netwerk-event voor professionals in de Utrechtse kunstsector.
 
 
 
 
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 EN Utrecht | mail@kunstliefde.nl | (030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 - 17.00 uur

Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Uitschrijven / Gegevens wijzigen