AGENDA WEDSTRIJDEN  
 
Zaterdag 14 november
11:00 uur Cubs 1 - RFC Gouda
12:00 uur Cubs 2 - RFC Haarlem
13:00 uur Junioren - RFC Haarlem

Zondag 15 november
11:30 uur Dames - WAD 2.01
13.00 uur Colts - West 1
13:00 uur RC Octopus 2 - Duckes Legends
14:30 uur RC 't Gooi 2 - Dukes 2
14:30 uur DRC Wild Rovers - Dukes 3
 
De DigiDukes agenda is een momentopname. Kijk voor het laatste nieuws op Twitter of de agenda op de website.
 
  MEER DUKES  
   
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
WEDSTRIJDUITSLAGEN
Dukes 2; RC Hilversum 2 - Dukes 2: 17 - 35
Dukes 3: Dukes 3 - Oysters / Ducks: 17 - 29
Duckes Legends: Duckes Legends - Wasps 1: 17 - 31
Colts: Oysters/Ducks/REL - Colts: 15 - 31
 
DUKES LADIESNIGHT
 
WEDSTRIJDVERSLAG
Kleine foutjes nekken de Legends

Op wederom een heerlijke lentedag mochten we weer optreden op het terrein van Vonk & Vlam terrein. Deze keer met een verassende opstelling van 14 voorwaartsen en een paar 3-kwarten. Wederom was een team uit Nijmegen onze tegenstander enwel deze keer de “Wasps”. De betekenis van “Wasps” hebben ze goed gebruikt. Wespen die steken namelijk ... en dat doet “au”. Bij de kleine foutjes die de Legends maakten, deelde de Wasps een prik uit ... resultaat was dat we na een korte tijd op achterstand kwamen te staan. In zijn algemeenheid stonden de Legends zoals altijd lekker te ballen. De scrums stonden stevig en waarmee de Wasps veelal terug konden zetten. In de Line-outs wisten we tevens menig balletje te pikken ... alleen de kleine foutjes .... Au! 

Omdat de Legends met veel voorwaartsen speelden, zijn we in de tweede helft hier meer gebruik van maken. Het resultaat was daar ook naar, want we wisten in te lopen op onze achterstand. Helaas was het wel te laat om de achterstand volledig in te halen. Neemt niet weg dat we een lekkere pot hebben gespeeld met een lekkere derde helft. We hebben een week de tijd om onze schoonheidsfoutjes weg te poetsen tegen Octopus in Uden.

Uitslag 17-31.
 
OPLEIDING START BINNENKORT
 
Zoals we allen weten zijn referees en linesmen bij de club hard nodig. We hebben toch nog steeds een nijpend te kort en dit resulteert in onnodige NRB boetes die The Dukes veel geld kosten.
 
Nu is er door diverse clubs in Zuid-Nederland het initiatief genomen om regionaal opleidingen te gaan geven waaronder referee IRB 2 en linesman. De referee opleiding zal 1 weekend duren van 10:00 tot 16:00 uur. Lees meer op de website.
 
HELLUP VAN ZAPPSPORT
Ga jij samen met JayJay Boske aan de slag?
 
Heb jij ook zo genoten van het WK rugby, maar ben je misschien nog net niet zo goed als de ‘All Blacks’? Geef je dan nu op voor de Hellup op zapp.nl/zappsport of mail naar zappsport@avrotros.nl. Ben jij tussen de 8 en 12 jaar en is rugby jouw passie, dan zijn we op zoek naar jou! Vertel ons over jouw rugby probleem en wie weet ga jij binnenkort samen met Jayjay Boske aan de slag om misschien wel jouw tackle of pass te verbeteren.
 
 
Week 46/2015
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl