Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Nu är det äntligen dags att bjuda in till kurs igen! Vi vet att ni är många som väntat på chansen att få lära er någon ny stickteknik. Denna gång testar vi ett nytt grepp, vi bjuder in till en morgonkurs för er som vill börja dagen i butikens inspirerande miljö, för att i sällskap med andra garnglada deltagare njuta av gott frukostfika och kompetent handledning. Alla jobbar ju som bekant inte nio till fem, så vi hoppas att det kan vara ett upplägg som kan tilltala många. Men bara lugn, vi kommer att fortsätta med kvällskurser också, se aktuella kursinbjudningar lite längre ned i nyhetsbrevet :)
 
Lördag den 15 september hade vi besök av Maja Karlsson som firade sin nya bok Trettiofem vantar hos oss. Oj, vilket intresse - det var verkligen fullt hus! Stort tack till alla som kom och lyssnade på Maja, köpte böcker och fick dem signerade. Hoppas ni hade lika trevligt som vi och vi önskar er många härliga vantar att sticka framöver. 
 
 
Majas fina bok finns såklart fortfarande i vårt sortiment, och om du inte redan skaffat ditt eget exemplar så har vi nu ett riktigt bra erbjudande; Köp 4 nystan Rauma Finull och boken Trettiofem vantar för endast 396 kr (ordinarie pris 446 kr). Köper du enbart boken så kostar den 270 kr. Erbjudandet gäller så långt lagret räcker, dock längst till och med 31 oktober 2018. Rauma Finull passar till många av vantarna i boken, så varför inte börja sticka några julklappsvantar redan nu?
 
 
 
AKTUELLA KURSER!
 
 
Kursfavorit i repris: Flerfärgsstickning med lyfta maskor
Torsdag 11 oktober kl 18.30-21.00
 
Lär dig att sticka mönster med flera färger på ett annorlunda och enkelt sätt. Det här är en kurs för dig som vill utveckla ditt stickande och se maskornas möjligheter. Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Tekniken har i det närmaste oändliga möjligheter och kan användas till allt från vantar, mössor, tröjor, väskor eller muddar.

Kursledare är Madelaine Jansson och Lotta Bengtson, som skrivit den inspirerande boken Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor. 
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
Nyhet: Morgonkurs - Patentstickning
Onsdag 24 oktober kl 08.15-10.45
 
Patentstickning är en rolig och användbar teknik som ger ett vändbart, ribbat utseende. Sticksättet passar bra till bland annat halskragar och tröjor och blir vackert både enfärgat och flerfärgat. Det påminner om resårstickning, men blir tjockare och mindre elastiskt. På den här kursen får du lära dig grunderna i patentstickning och du får inspiration till att experimentera vidare. Kursledare är Ivar Asplund.
 
 
 
Massor av Malabrigo!
I veckan fick vi en rekordstor leverans från Malabrigo, så nu hoppas jag att det räcker till alla tröjor, koftor, mössor, sjalar och vantar ni vill göra i höst och vinter. Vi har nu bland annat hela 36 toksnygga färger i Malabrigo Riós, ett fantastiskt härligt garn, 100% handfärgad superwash merinoull. Till skillnad från många andra garner i superwash merino håller Riós formen riktigt bra, det beter sig som ett "riktigt" ullgarn med bra spänst. 
 
Här nedan ser du alla 36 nyanserna, det är inte lätt att välja... men kom förbi butiken och gör ett försök, eller maila oss på info@litetnystan.se och ange vilka färgnummer du vill beställa. Vi har även massor av färger i Malabrigo Lace, Mora, Mecha och Sock.

 
 
 
 
Wool Addicts
Det finns ju värre saker att vara beroende av än ull, eller hur? Wool Addicts är en helt ny kollektion från Lang Yarns, med mjuka sköna kvalitetsgarn i lättstickade och trendiga modeller. Färgskalan innehåller basfärger i naturliga nyanser och några trendiga accentfärger.  Vi har tagit in tre kvaliteter; Fire, Water och Love.
 
 
 
Fire är ett riktigt tjockt och otroligt mjukt ullgarn, det består av 98 % Merino Extrafine och 2% polyester, polyestern gör att garnet noppar mindre. Fire passar till snabbstickade projekt med "bulky" look. Ett nystan är 100 g och 75 m och kostar 199 kr.
Water är en luftig babyalpacka med lite krusig struktur. Det är fylligt och lättstickat och passar till mysiga tröjor, halsdukar och accessoarer. Ett nystan är 50g och 140 m och kostar 129 kr.
 
Love är ett supermjukt påtat garn i 92% merinoull och 8% nylon. Det är inte bara supermjuk utan superdrygt med hela 125 m på ett 25g-nystan för 59 kr. Love är det tunnaste av garnerna i Wool Addicts kollektionen, så det passar även stickare med lite mer tålamod ;) det blir fint i flätstickade projekt eller strukturmönster, och både till baby-, barn- och vuxenplagg.
 
Till Wool Addicts finns en mönsterbok på danska med massor av snygga modeller. Den säljs tillsammans med Wool Addicts garner och kostar 49 kr.
 
 
 
 
Tiril Höstgenser
Ny snygg design av Tiril Eckhoff i samarbete med Sandnes Garn. Tiril Höstgenser och lue är sådär härligt sköna och avslappnade plagg som man både trivs och är snygg i när hösten kommer! De stickas i Borstad Alpakka som finns i många fina färger. Beskrivningen är på norska och kostar 29 kr, den säljs tillsammans med Sandnes garn.
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 

www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!