Innehåll
 
- Med eller mot tiden
- Adduktorövning
- Snabbsoppa
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
  

 
Beslutsångest
    

 
Är hon avundsjuk på sina kollegor som sitter i en varm studio, tro?
 
Citat 
 

I will always listen to my coaches. But first I listen to my body. If what they tell me suits my body, great. If my body doesn't feel good with what they say, then always my body comes first.
 
Haile Gebrselassie
Är tiden din vän eller motståndare?
 
Tiden är både en välsignelse och förbannelse. Välsignelse i att den kan få oss att göra saker (ex är det väldigt fullt på gymmen nu efter att ett nytt år har fått många att satsa på en nystart och investera i sin egen hälsa och välbefinnande). Samtidigt kan det vara en förbannelse genom stressen man känner i och med allt som ska hinnas med. Hur ser din dag ut, arbetar du med den eller mot tiden?

Exempel på att arbeta med tiden är att kombinera saker, som exempelvis att gå ut och ta en promenad medan maten i ugnen eller grytan blir klar utan att du behöver stå och vakta den eller att istället för att ringa det där samtalet innan du åker på ett möte eller liknande så åker du några minuter tidigare (utan att känna stress) och ringer samtalet när du kommer fram istället.
 
Att arbeta mot tiden är när du är tidsoptimist eller när du har ett möte som slutar 10.00 och nästa startar 10.00 i en annan lokal. Jag arbetar mycket med företag i hur man ska hantera stress och exempelvis beslutade man på ett bolag i arbetet med att både minska stressen och att bli mer effektiva att alla möten startar XX.05 och slutar XX.55. Då finns det både tid att ta sig mellan mötena och tid för mötesorganisatören att koppla upp sig etc så att mötet kan börja på utsatt tid.
 
Det finns ingen möjlighet att skapa 25 timmar på ett dygn så om du försöker arbeta mot tiden kommer tiden alltid att vinna. Börja fundera hur du kan arbeta med tiden och du kommer att känna ett större lugn och mindre stress.
 
 
Adduktor- och stabilitetsträning
  
Följande övning stärker din bålmuskulatur och tränar dina adduktorer (musklerna som drar dina ben inåt). Sätt en hand i marken och en fot på en stol och håll den andra armen rakt upp och låt det andra benet röra sig mellan golvet och upp till stolen. Tycker du att övningen är för jobbig så låter du mer av underbenet vara på stolen.
 
  
Snabb soppa med intressanta kombinationer
 
 
Jag groddade först lite mungbönor och när de gott från bönor till groddar på 5 dagar genom att fylla burken med vatten varje dag och sedan hälla av vattnet (lät burken stå upp och ner i en sil. När jag hade dessa groddar använde jag Keldas Thaisoppa och hällde i ordentligt med groddar tillsammans med russin och cashewnötter. Snabbt, enkelt och väldigt gott.
 
Friska hälsningar
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080  eller
 
Personbästa Förlag & Event AB  www.personbasta.se