augustus 2020

Genieten van Nederlandse hoogtepunten vanuit de rolstoel

PietersbergTot voor kort waren de onverharde paden van de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg nauwelijks begaanbaar voor mensen met een beperking. Maar nu kan iedereen de heuvel op! 
Vanuit de stad Maastricht zie je bijna overal de Sint-Pietersberg uitsteken. Dit stukje beschermde natuur biedt de bezoeker zowel bijzondere historie als natuur. Helaas is het wel onbegaanbaar terrein voor scootmobiel- of rolstoelgebruikers, oordeelde Kenniscentrum Groen & Handicap. Vorig jaar werden zij door Natuurmonumenten uitgenodigd om een schouw te doen van de Sint-Pietersberg. In hun rapport deden ze aanbevelingen. Met een donatie van de Nationale Postcode Loterij kon Natuurmonumenten daarmee aan de slag.

spiegelplasDe visitatiecommissie van Groen & Handicap heeft in opdracht van Natuurmonumenten Kasteel Eerde bij Ommen bezocht en gekeken naar met name de toegankelijkheid voor mensen met een fysieke beperking.
Het visitatieverslag is te vinden 
op de website van Groen & Handicap.
 

jobhaugJob Haug, al vele jaren als technisch adviseur betrokken bij Groen & Handicap, is per 1 juli toegetreden tot het bestuur van het kenniscentrum. Hij volgt Ton Kwakkel op, die per dezelfde datum het bestuur heeft verlaten. Job is via e-mail te bereiken op jobhaug@natuurzonderdrempels.nl
 
 
 
 

ruygeborg kleinHet 160 hectare grote natuurgebied Ruygeborg in de provincie Zuid-Holland, ten oosten van de kern Nieuwkoop en direct grenzend aan de Nieuwkoopse Plassen, wordt een zeer aantrekkelijk natuur- en recreatiegebied. Groen & Handicap heeft dit jaar geadviseerd over het aanleggen van halfverharde wandelpaden en de toegankelijkheid van de vogeluitkijkpunen. Die adviezen zijn in de plannen overgenomen.
weekvandetoegankelijkheid2019Op maandag 5 oktober wordt de Week van de Toegankelijkheid 2020 geopend met een online openingsfestival.
Alle informatie hierover is te vinden op de site van de Week: www.weekvandetoegankelijkheid.nl

 

 
 
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van:  Kenniscentrum Groen & Handicap
Aanmelden voor de nieuwsbrief: harrydietz@natuurzonderdrempels.nl