Geachte relatie,
Hierbij ontvangt u geheel vrijblijvend de digitale nieuwsbrief van Silvis & Vos Accountants & Belastingadviseurs te Middenmeer. Wilt u hierover meer advies of heeft u behoefte aan een gesprek over een ander onderwerp? Neem dan contact met ons op.
aanvraag S&V machtiging inzake uw Serviceberichten Aanslagen Belastingdienst
Als cliënt van Silvis & Vos kunt u een machtingsbrief van de Belastingdienst ontvangen. Wij hebben kort geleden een machtiging aangevraagd voor de Serviceberichten Aanslagen (SBA’s) inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting 2013 en/ of 2014. SBA’s zijn elektronische kopieën van de aanslagen (inkomstenbelasting en/ of vennootschapsbelasting) die u van de Belastingdienst ontvangt.
Lees verder...
Niet op tijd betalen loonheffingen
Als u een aangifte loonheffingen niet op tijd betaalt krijgt u van de belastingdienst een betalingsherinnering. De boete voor te laat of niet volledig betalen bedraagt echter bijna meteen al 3% van het aangifte bedrag, met een minimum van € 50,00. Er is een coulance termijn van 7 dagen, mits uw vorige betaling tijdig en volledig bij de belastingdienst binnen was.
Lees verder...
Belastingrente vennootschapsbelasting fors verhoogd
Vanaf 1 april 2014 wordt de belastingrente in aanslagen vennootschapsbelasting fors verhoogd. Hoe zit dat nu? Is er nu dus alle reden om uw belasting op tijd te betalen? Hoe pakt dat dan uit?
Lees verder...
Opzettelijk (deels) niet of te laat btw betalen sinds 1 januari 2014 strafbaar
Sinds 1 januari 2014 is het opzettelijk niet, gedeeltelijk niet of het te laat betalen van de verschuldigde btw een strafbaar feit. De sanctie is een geldboete of gevangenisstraf. Vóór 1 januari 2014 gold dit alleen voor het opzettelijk niet, niet op tijd, onjuist of onvolledig doen van een aangifte. De strafvervolging kan echter vervallen zodra uw cliënt alsnog een juiste en volledige aangifte doet.
Lees verder...
Stagiair wel of niet verzekerd?
In de praktijk is het vaak niet duidelijk of een stagiair is verzekerd. Alle stagiaires zijn verplicht verzekerd voor de Zorgverzekeringswet. Als de werkgever meer betaald dan alleen een onkostenvergoeding, dan moet de werkgever bijdrage zorgverzekeringswet (7,5%) afdragen over de hoogte van de betaling. Voor een werknemer die een vergoeding...
Lees verder...
Spooknota!
Graag uw aandacht voor het volgende. Er zijn wederom spooknota’s in omloop, deze keer van “Handel Registratie voor het MKB”. Ze doen het voorkomen dat u moet betalen, terwijl u in werkelijkheid pas na betaling akkoord zou gaan met hun voorstel. Gewoon niet betalen dus en de rekening weggooien. Ik heb een voorbeeld als bijlage bijgevoegd.

Silvis & Vos Accountants & Belastingadviseurs is een middelgroot accountants- en belastingadvieskantoor in Middenmeer. Met inmiddels 35 medewerkers zijn wij al meer dan zestig jaar actief voor het (controleplichtig) midden-  en kleinbedrijf, de agrarische sector, vrije beroepsbeoefenaren en particulieren. Silvis & Vos is een betrouwbaar en dynamisch kantoor met een ‘no nonsense’ mentaliteit dat streeft naar langdurige relaties.

Wenst u deze nieuwsbrief niet te ontvangen dan kunt u zich hieronder uitschrijven.
uitschrijven
doorsturen
online versie
bekijk website
Bezoekadres
Brugstraat 38
1775 BG MIDDENMEER
Postadres
Postbus 19
1775 ZG MIDDENMEER
T. 0227 - 50 40 50
F. 0227 - 50 40 40
E. mail@silvos.nl