ART FEBRUARI
10 februari 2018


Nieuws en activiteiten
Hilversumse kunstenaars
ART Hilversum brengt inwoners van Hilversum in contact met het het werk van kunstenaars die hier wonen/werken. In onze (bijna) maandelijkse nieuwsbrieven geven we ook tips van exposities elders die je niet mag missen.
 
AMSTERDAM
Oost ontmoet West in: Lijnen in beweging

 
Op een prachtige plek in Amsterdam de tentoonstelling: lijnen in beweging. Een tentoonstelling van kunstenaars uit Hongkong, Chengdu en Amsterdam aan meedoen. Waaronder Hetty Kok en Mark van Praagh, kunstenaars uit Hilversum.
De locatie, het CBK oost in een voormalige gasfabriek, zorgt voor een bijzondere sfeer.
Oranje-Vrijstaatkade 71, tot 3 maart.
Zie hier voor meer informatie
AMERSFOORT
Expositie van Galerie De Ploegh
De tentoonstelling 35 Jaar Grafiekmanifestaties biedt een veelzijdigheid aan kunst in oplage: etsen, hout- en linosneden, litho's, zeefdrukken, fotografie, keramiek en kleinplastiek. Tijdens de tentoonstelling wordt per kunstenaar één kunstwerk aangeboden voor een aanbiedingsprijs van € 111,00. Na afloop wordt dit werk weer voor de gangbare prijs verkocht. Zie hier voor meer info.
Verschillende Hilversumse kunstenaars exposeren er. Tot 11 maart.
 
 
BEZOEK AAN KUNSTENAARS HILVERSUM IN FEBRUARI

Kunstenaars Naarderstraat, dinsdag 13 februari
Dinsdagmorgen 13 februari is een bezoek aan kunstenaars op de Naarderstraat gepland. ART Hilversum organiseert dit voor leden van het Humanistisch Verbond, maar anderen zijn ook welkom.

Claudia Gianotten maakt fantasie/sprookjes-achtige schilderijen en tekeningen. Ze noemt deze poëtische landschappen. Allerlei beeldelementen spelen hierbij een rol en dieren zijn hierbij een inspiratiebron.
 
Marijke Geeve is veelzijdig. Ze brandt ondermeer ontwerpen in  vazen en borden. Op een van haar borden (zie foto) is een ontwerp te zien geïnspireerd op een bord van Plateelbakkerij Zuid-Holland, waar haar grootvader werkte.
 
Datum dinsdag 13 februari, 11.00 uur
Verzamelen bij hun Atelierruimte Naarderstraat
Aanmelden vooraf is noodzakelijk, via info@arthilversum.nl
 
 
 
- - - - - - - - - - -
Vincent van der Geest, 23 februari
 
Vincent van der Geest maakt digitaal geconstrueerde afbeeldingen, met behulp van een 3D-ontwerpprogram-ma. De kunstwerken worden afgedrukt op aluminium met plexiglas. Moderne kunst met moderne middelen gemaakt. Wat drijft een kunstenaar als Vincent om dit werk te maken, wat wil hij ermee zeggen?
Ga mee op bezoek naar zijn atelier, op een bijzondere plek, Bloemstraat 30A, en hij zal u kunstwerken laten zien uit zijn serie USELESS, een zoektocht naar het nutteloze, of uit de serie landschappen, SOMEWHERES, of zijn bijzondere serie hoofden, HEADS.

Datum vrijdag 23 februari, 14.00 uur
Verzamelen bij zijn atelier: Bloemstraat 30A
Aanmelden vooraf is noodzakelijk, via info@arthilversum.nl
 
Bezoek kunstenaar in januari

 
 
 
 
In januari stond een bezoek aan Wouter Stips op het programma. Er waren teveel belangstellenden voor zijn bescheiden atelier. En dus waren er twee bezoek-ploegen. Eén van de deelnemers schreef ons:
"Wouter Stips liet ons kennismaken met zijn fantasierijke wereld in zijn gezellige lichte atelier. Grote kleurige schilderijen met wonderlijke mensen, veel dieren, fruit, etc., en dat alles komt zonder voorbereiding op het linnen.  Hij werkt en woont ook in het buitenland en vertelde daar mooie verhalen over..... Zijn
werk is verhalend, theatraal en naïef. Een en al vrolijkheid straalt er vanaf;  bij nader inzien stemt het tot nadenken."
 
Tentoonstelling Zilveren Camera in Museum Hilversum
Museum Hilversum staat komende maanden in het teken van de fotojournalistiek. De tentoonstelling Canon Zilveren Camera laat niet alleen de beste werken van Nederlandse fotografen zien, maar ook de Paul Peters Fotoprijs voor sociale fotografie en de winnaars van de Prijs voor Storytelling, waar de creativiteit voorop staat.

Dagelijks een rondleiding

De tentoonstelling is te zien van 4 februari tot 25 maart. Er is dagelijks om 14.00 uur een gratis rondleiding. Aanmelden is niet nodig.
 
Sacha Wendt en Bags of Dutch Design in Amsterdam

 
Begin februari is de nieuwe galerie onder de naam Bags of Dutch Design “the gallery” echt van start gegaan. Het is een platform voor tassenmakers en leerbewerkers, organiseert evenementen, zoals de Materialendag. Op een mooie locatie, een zijstraat van de Haarlemmerstraat, namelijk Binnen Wieringerstraat 25 hs.
ART Hilversum-deelneemster Sacha Wendt is een van de participanten. (Ga eens kijken, zie hier.)
 
ART Hilversum krijgt ANBI status
Stichting ART Hilversum is door de Belastingdienst erkend als Culturele ANBI. De afkorting staat voor 'algemeen nut beogende instelling'.  Donateurs van culturele ANBI’s krijgen belastingvoordeel. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.
Met deze ANBI-status gaan we het komend jaar aan de slag.
 
Filmpje
Ter afsluiting:
Ludovico Einaudi - "Elegy for the Arctic" - Official Live (Greenpeace)
 

We zijn actief op Facebook
 
Deze nieuwsbrief verschijnt bij voldoende nieuws elke maand, en in de periode van exposities vaker. Als u geen prijs stelt op deze informatie, kunt u zich hieronder uitschrijven. Inschrijven kan via de website van ART Hilversum.
Stuur deze email door naar een vriend