Click here to view this email in your browser
Hej,
 
Stickåret 2018 väntar på oss runt knuten! Vi summerar 2017 med ett stort WOW! Det har varit ett härligt garnår, och jag är fortsatt glad och tacksam att ni är så många som vill dela garnglädjen med oss. Det är verkligen en lyx att ha så trevliga, kreativa och glada kunder som ni! Vi kommer att göra vårt yttersta för att hitta de bästa garnerna och arrangera de mest inspirerande kurserna även under nästa år. Redan nu bjuder vi in till vårterminens första kurs, se nedan.
 
Under Nyårs- och trettonhelgen har vi lite annorlunda öppettider:
 
30/12 öppet kl 11-15 
Nyårsafton och nyårsdagen är butiken stängd
2-5 januari öppet kl 11-18
Trettondagsafton 6 jan och Trettondagen 7 jan är butiken stängd
 
 
Vårens första kurs!
Vi går ut hårt med vårens kursprogram och startar med en populär favorit, har du ännu inte hunnit gå den så passa på nu!
 
Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor!
Torsdag 18 januari kl 18.30-21.00               
  
Lär dig att sticka mönster med flera färger på ett annorlunda och enkelt sätt. Det här är en kurs för dig som vill utveckla ditt stickande och se maskornas möjligheter. Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Tekniken har i det närmaste oändliga möjligheter och kan användas till allt från vantar, mössor, tröjor, väskor eller muddar.
 
Kursledare är Madelaine Jansson och Lotta Bengtson, som tillsammans har skrivit den inspirerande boken Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor.
 
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
Organisera dina stickprojekt med My Knitting Notes!
Vi har den perfekta stickdagboken för dig som vill få struktur och ordning på dina projekt på det nya året. My knitting notes från Laine Magazine innehåller allt du behöver; gott om plats för anteckningar, måttband i cm och tum, ordlista med förkortningar, rutat papper för egna mönsterskisser mm. Allt i en fint inbunden bok. Priset är 199 kr och vi har endast ett begränsat antal så skynda dig att skaffa ditt eget exemplar!
 
 
 
Malabrigo heart
Precis innan jul fick vi påfyllning av massor av fina garner från Malabrigo. Vi har nu både Mecha, Riós, Sock, Lace och Mora i många fina färger. Riós är ett riktigt härligt garn som passar till det mesta. Fantastiska färger, lagom grovlek och en fröjd att sticka med när resultatet blir mjuka och lättskötta plagg. Malabrigo Riós kostar 149 kr per hg. Kolla in färgskalan i Riós här nedan!
 
Knitting Outside the Box
Årets sista boktips från oss är en riktig godbit. I boken Knitting Outside the Box av Bristol Ivy kan du förutom att njuta av fantastiska foton även läsa om designprocessen, hela vägen från idé till färdigt plagg. Boken innehåller beskrivningar på 15 snygga modeller samt ett riktigt bra avsnitt med tekniktips och ett digert mönsterbibliotek som du själv kan utgå från om du vill skapa egna plagg. Boken är inbunden, på engelska och kostar 395 kr. Det ingår även en kod för att ladda ner digitala versioner av beskrivningarna på Ravelry, praktiskt om man inte vill bära med sig hela boken när man stickar på ett projekt.
 
 
 
Mina favoriter från Sandnes år 2017!
Sandnes har inspirerat oss med massor av fina mönsterhäften under året. Här är mina favoriter bland modeller för både baby, barn, dam och herr. Häften och garn säljs tillsammans i butiken!
 
 
Stickåret 2017 i backspegeln
 
Detta är den 28:e nyhetsbrevet jag skriver i år och det har blivit dags att summera stickåret 2017. Tiden går ju som bekant fort när man har roligt, och det är verkligen mycket roligt och spännande som hänt i butiken i år. Några av de händelser som vi särskilt vill lyfta fram är:
 
Gott slut, och gott nytt garnår 2018!
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16