Hej,
 
Jag hoppas att påskhelgen bjudit på mycket stick- eller virkglädje i solskenet! Själv passade jag på att färga garn, så nu är butikens sortiment påfyllt med handmålade garner i regnbågens alla färger igen. Allt från mjukaste mjuka babymerino till sockgarn med bambu och silke eller entrådig ull till härliga sjalar. Härvorna lyste ikapp med fjädrarna i påskriset och jag tror att jag kan få svårt att skiljas från en del av dem :)
 
 
 
Virka en Hjärtekatt
Strax före påsk fick jag höra talas om projektet Hjärtekatten. Det är ett nystartat initiativ för att samla in handvirkade katter att skänka till hjärtavdelningen på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg. Där kommer katterna att ge trygghet och tröst till barn som fötts med hjärtfel. Hjärtekattens mål är att samla in 100 virkade katter. Det vill vi såklart stödja och Litet nystan erbjuder därför 20% rabatt på Drops Muskat till ditt Hjärtekatten-projekt. Erbjudandet gäller vid köp av 3 nystan Drops Muskat.
 Mer information om projektet samt mönster till din Hjärtekatt finns på Hjärtekattens blogg.
 
  
NYA KURSER & AKTIVITETER
 
Stick- och virkcafé - tema virka en katt eller andra figurer
Onsdag 18 maj kl 17.30-19.30 
Du är välkommen att slå dig ned och sticka eller virka en stund tillsammans med likasinnade. Kaffe, the, smörgås & kaka kostar 30 kr. Ingen föranmälan behövs. Denna gång berättar Tove Backhammar om virkade figurer, så kallade Amigurumis, och du kan även få tips och råd om du vill virka t.ex. en Hjärtekatt.
 
Nybörjarstickning
- kom igång med räta & aviga maskor
Torsdag 26 maj kl 18.30 -21.00
På den här kursen går vi igenom grunderna i stickning, du får pröva både räta och aviga maskor. Kursen passar både dig som är riktig nybörjare och dig som kan sticka sedan tidigare, men behöver en repetition för att komma igång igen. Vi kommer att sticka med ett tjockt och lättstickat garn som passar till stickor 8-9 mm. Har du egna stickor så tar du med dem, annars finns stickor att låna under kurskvällen. Garn att träna på under kursen ingår i kursavgiften.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig.

DROPS SUPERSALE - Tjuvstartar redan  nu!
Slutligen vill jag ge dig som läser vårt nyhetsbrev en liten försenad påskpresent! Med början idag, onsdag den 27 april tjuvstartar vi Drops stora garnrea. Kom och fynda bland många av Garnstudios kvaliteter till 30% rabatt! Drops Supersale pågår så långt lagret räcker, dock längst till och med 31 maj och gäller följande garner: Andes, Alpaca, Baby Alpaca Silk, Big Fabel, Delight, Eskimo, Fabel, Lima, Nepal, Polaris och Puddel.
 
 
Öppettider under Valborgshelgen:
På lördag den 30 april är det valborgsmässoafton. Då är butiken stängd för inventering.
Vi öppnar igen efter helgen, måndag den 2 maj!
 
Mycket garnglädje!
 
önskar
Karin
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial
S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se