WEDSTRIJDAGENDA 
Zaterdag 16 april
11:00 uur: Cubs 2 - Bredase RC
12:00 uur: Cubs 1 - AAC Rugby
12:00 uur: RC Hilversum - Junioren
15:00 uur: RC Hilversum - Dukes 1 (Amsterdam) Finale Lotto Ereklasse.
 
De DigiDukes agenda is een momentopname. Kijk voor het laatste nieuws op Twitter of de agenda op de website.
 
  MEER DUKES  
   
  
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
DigiDukes is de wekelijkse nieuwsbrief van Rugbyclub The Dukes voor - in willekeurige volgorde - leden, sponsors, vrienden, fans en relaties.
De artikelen worden gepubliceerd in de volgorde clubnieuws, nieuws over individuele leden en overig nieuws. Deadline voor kopij is dinsdag.
DigiDukes wordt elke woensdagavond verspreid via e-mail en er wordt naar verwezen via de Twitter- en Facebook accounts van Rugbyclub The Dukes.
Voor dagelijks nieuws kun je Twitter en de website raadplegen. Op de website tref je ook oudere berichten en meer informatie aan.
Aanmelden voor Digidukes via digidukes@dukesrugby.nl
 
WEDSTRIJDUITSLAGEN
Dukes 1 : HRC - Dukes 1 14 - 70
Dukes 2 : URC 1 - Dukes 2 31 - 38
Colts : URC 1 - Colts 31 - 7
Cubs 1 : Cubs 1 - RC Eemland 72 - 0
Cubs 2 : Cubs 2 - Oemoemenoe 24 - 12
 
FINALE NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP
Er wordt hard gewerkt voor de finalewedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Rugby tussen Dukes 1 en RC Hilversum 1. Niet alleen op het trainingsveld maar ook voor alle leden, fans en sponsoren. Voor meer informatie zoals het tijdschema en bus- en entreeprijzen kijk hier. Je kunt online je bus en entree kaarten voor de finale op 16 april bestellen in onze eigen webwinkel.
 
De prijs van bus- en entreekaarten is:
- buskaart voor kinderen tot en met 12 jaar is (p.p.) € 5,00. De toegang tot het Nationaal Rugby Centrum in Amsterdam is gratis.

- buskaart voor kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen is (p.p.)
€ 10,00. De toegangsprijs tot het stadion is € 5,00 per persoon.
 
JEUGDNIEUWS
MINI'S PLAATSEN ZICH VOOR NK
Afgelopen zaterdag hebben onze mini's zich in Deventer op het veld van The Pickwick Players geplaatst voor de finale van het Nederlands Kampioenschap op 23 april. Hieronder het verslag van deze spannende dag
 
Zaterdagochtend in alle vroegte op pad naar Deventer voor de tweede voorronde van het Nederlands Kampioenschap mini's. Deze keer bij de Pickwick Players. Ruim op tijd aan de koffie & thee (en nee, geen Pickwick thee maar van Appie zag de oplettende verslaggever😜).
  
De openingswedstrijd voor onze mini's was tegen de Pink Panthers uit Driebergen. Al snel drukte Henk het eerste punt en Jay de tweede. In deze wedstrijd kregen we een try tegen. Uitslag: 2-1.
  
Tweede partij was tegen de thuisploeg de Pickwickers. Dat ging hard tegen hard. Alles werd goed dichtgehouden en al snel was het 1-1 waarbij in de laatste seconde een belangrijk punt werd gescoord door onze mini's. Uitslag ook 2-1.
De bloeddruk van beide coaches Eric en Robin steeg tot ongezonde hoogte, gelukkig was het daarna pauze....
  
De derde wedstrijd was tegen RAMS uit Apeldoorn. Ook deze ploeg was fysiek sterk. Maar met goed teamwork werd het uiteindelijk weer 2-1 voor de Dukes. Er werd tot de laatste minuut goed gestreden. De buit was met drie overwinningen binnen.
  
Laatste wedstrijd tegen Delft. De technisch en fysiek sterke Delftenaren hadden 'de messen goed geslepen' voor onze mini's die goed stand hielden in de eerste helft. De tweede helft was de vlam uit en werd het terecht 3-0 voor Delft. 
  
Maar zoals Cruijff altijd zei 'winnen doe je met zijn allen'; Onze Mini's hebben met zijn allen gewonnen en nemen deel aan de eindronde van de Nederlandse Kampioenschappen! We zitten bij de beste 12 teams van Nederland. Een mooie prestatie. Mede door de inzet van onze coaches Eric en Robin die trots zijn op deze mini's. 
Via deze weg willen we namens de spelers van de mini's, de coaches en alle ouders plus Jan Mulders van harte bedanken. Speciaal Jan omdat hij zich beschikbaar heeft gesteld en met ons is meegegaan als ref.
 
Over drie weken op naar Etten-Leur waar de beste mini's van Nederland spelen en knokken voor het Nederlands Kampioenschap.
 
DE TOEKOMST VAN THE DUKES
Afgelopen zaterdag 2 april trokken onze jongste spelers voor het eerst in de geschiedenis van The Dukes naar een echt guppentoernooi.
Dit werd georganiseerd door de Haagsche Rugby Club. Er waren in totaal 17 teams uit het hele land en onze 11 spelers hebben hun beste beentje voor gezet.
De dag begon met een clinic verzorgt door ervaren rugby'ers.
Daarna kwam ons team uit als "Schotland" en won de eerste twee wedstrijden met 5 - 0 en 3- 2 om de laatste te eindigen met een gelijkspel.
Het was prachtig om te zien hoe kinderen van deze leeftijd (5 en 6 jaar) enthousiast zijn voor de sport en al echt iets geleerd hebben.
 
Met dank aan Werner en Femke  -  nog niet zo lang geleden begonnen zij met trainingen voor vijf guppen. Dit aantal is inmiddels gegroeid tot 23 - en alle andere trainers.  
 
EERSTE GUPPENDAG THE DUKES 4 JUNI 
The Dukes is inmiddels druk bezig met de voorbereidingen van onze "eigen" guppendag in 's-Hertogenbosch op zaterdag 4 juni van 10.00 tot 13.00 uur.
Uitnodigingen aan vele clubs in het land zijn de deur uit. We hopen op veel deelnemers en een breed draagvlak zodat we The Dukes op deze manier goed op de kaart kunnen zetten. Voor meer informatie - bijvoorbeeld over deelnemen - neem contact op met Bart van de Zande via jeugd@dukesrugby.nl.
 
ALGEMENE LEDENVERGADERING
Alle leden van RC The Dukes zijn via e-mail en langs deze weg uitgenodigd voor de Algemene Ledenvergadering op maandag 13 juni 2016 vanaf 20:00 uur in het clubhuis. Via de e-mail zijn ook het verslag van de vorige vergadering en de status van "Back to Basics" toegestuurd.
 
AANKLEDING CLUBHUIS, BEDANKT
Dit keer hebben de bestuurskamer en de bijbehorende entree een kleur gekregen, is er een bord gemaakt voor kampioenen en hangen er een aantal nieuwe lampen boven de bar.
Ontzettend veel dank aan degene die dit mogelijk hebben gemaakt:

Peer de Rijk en Sabine Strijbosch;
Rene van Hout, AMI Projectinterieurs;
Gerrie van den Heuvel, Lakwijk Kunststoffen;
Dick Braam, Braam Schilderwerken. 
 
UITNODIGING
PRESENTATIE AANPAK VAKWERKHUISJE
Zondagmiddag 10 april vindt de KICK OFF van de 40 daagse Erfgoed Expeditie plaats voor het vakwerkhuisje op het rugbyterrein van The Dukes aan de Limietlaan.
Het vakwerkhuisje - de voormalige kleedkamer van het eerste team - wordt nu door The Dukes gebruikt als opslagruimte. In de toekomst willen de gemeente 's-Hertogenbosch - de eigenaar - en The Dukes - de gebruiker - er misschien een andere bestemming aan geven. Maar welke? Aanstaande zondag zullen de jongeren die deelnemen aan de expeditie  samen met wethouder Eric Logister en The Dukes voorzitter Peter van Veggel de start van het 40 daagse bouwritueel inluiden. Onderdeel van deze kick off is de premiere van de nieuwe Bosch documentaire "Maak je Stad". Vanaf 13.00 uur in het clubhuis aan de Limietlaan. Meer informatie op
 
http://www.bouwrituelen.nl/blog#sthash.VYA8dHFZ.dpbs
 
NA DE COMPETITIE
Nu de laatste competitiewedstrijden van het rugby seizoen 2015/2016 naderen doen we met DigiDukes een stapje terug. In plaats van elke week zal DigiDukes na 16 april tot de aanvang van de competitie 2016/2017 één keer in de twee weken verschijnen.
Overigens betekent dit niet dat er de komende maanden niets meer gebeurt bij The Dukes. Ook aan de Limietlaan is voldoende te doen. Hieronder een overzicht van de geplande activiteiten. Houdt dus het nieuws op de website, twitter en DigiDukes goed in de gaten.

Finale Nederlands Kampioenschap Ereklasse zaterdag 16 april 2016
Finale Nederlands Kampioenschap Mini's zaterdag 23 april 2016
Jeugdtrip vrijdag 29 april 2016
Jeugdtoernooi The Dukes zaterdag 14 mei 2016
Seniorentoernooi The Dukes zondag 15 mei 2016
Guppentoernooi zaterdag 4 juni 2016
Algemene Leden Vergadering maandag 13 juni 2016
Seizoen afsluiting zaterdag 18 juni 2016
 
Week 14/2016
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl